?>

Şırnak Belediye Başkanı mazbatasını aldı

31 mart yerel seçimlerinde ak parti şırnak belediye başkanı seçilen mehmet yarka, mazbatasını alarak göreve başladı.

Siyaset - 11 ay önce

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Şırnak Belediye Başkanı seçilen Mehmet Yarka, mazbatasını alarak göreve başladı.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 47,58 oy alarak Şırnak’ta ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Yarka, başkanlık mazbatasını Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yasin Akbaş’ın elinden alarak mesaiye başladı.

Sanat Sokağı’nda bulunan seçim ofisi önünde Şırnaklılar ile bir araya gelen Başkan Yarka, burada vatandalar ile sohbet etti. Ardından AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ve AK Parti il yönetimi ile beraber Şırnak Yüksek Seçim Kurulu’na geçerek başkanlık mazbatasını aldı.

Yüksek Seçim Kurulu önünde bekleyen vatandaşlar ile beraber Şırnak Belediyesi’ne geçen Başkan Yarka, burada açıklamalarda bulundu.

Birinci döneminde bitiremediği projeleri olduğunu belirten Başkan Yarka, “Her zaman bizim bir söylemimiz var, durmak yok çalışmaya devam. Birinci dönemde yapamadıklarımızı ikinci dönemde milletin takdiriyle güzel bir sonuç ile tekrar kazandık. Bizim her zaman söylemlerimiz, her şey herkese eşitlik ve herkese hizmet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Sağda solda söylenen şöyle oldu böyle oldu söylemlerini biz kale almıyoruz. Biz, sadece her zaman devletin kanun hukuk çerçevesinde yapılan sonuçlar çerçevesinde biz konuşmalarımızı yapıyoruz" dedi.

"Seçimler bitti, dün itirazlar vardı, itirazlar sonuçlandı" diyen Başkan Yarka, "Mazbatamızı aldık, sonra da kameralar karşısına çıktık. 14 meclis üyemiz ile beraber halkımız beni takdir etti. 26 kişilik grubumuzun 15’i bizde olmak kaydı ile yolumuza devam ediyoruz. Bugün itibari ile belediye başkanıyım. Milletvekilimiz, il başkanlığı teşkilatlarımız ile beraber bakanlıklar nezdinde daha önce 2023 yılında, milletvekilimizin öncülüğünde ön görüşmeler yapmıştık. Milletvekilimizin öncülüğünde bu bakanlıkları ziyaret edip burada projeleri uygulamak ve hayata geçirmek için hep birlikte çalışacağız. Şırnaklı hemşerilerimiz hiç kuşku duymasın, müsterih olsunlar, bize güvensinler, bize inansınlar. İnanın bizim Şırnak’tan başka bir derdimiz yok. Şahsi hiçbir çıkarımız yoktur. Her şey Şırnak için diyoruz. Her söylemde diyoruz. Gençlerimiz olsun, çocuklarımız olsun, kadınlarımız olsun, yaşlılarımız olsun, Şırnak’ta yaşayan tüm insanlara hizmet bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

İmzalar atıldı: Bursa Nilüfer’e yeni öğrenci yurdu

2024-03-29 09:10 - Bursa

Seçim kaybedilince indirimler iptal oldu

2024-04-02 17:10 - Gündem

Alanya’da erkek öğrenci yurdundaki istismar davasının ilk duruşması görüldü

2024-04-01 20:10 - Asayiş

Tarım ve Orman Bakanlığı, 142 milyon 582 bin TL’lik ’destekleme ödemesini’ çiftçilerin hesabına aktardığını duyurdu

2024-03-29 22:56 - Ekonomi

Altay’ın konuğu Bandırmaspor

2024-04-02 10:14 - Spor

Göztepe, Kocaelispor deplasmanında

2024-04-02 10:10 - Spor

Oto galeriye silah baskını

2024-04-03 13:32 - Gündem

Aydın’da trafik kazası: 1 ölü

2024-04-01 13:23 - Asayiş

Vali Çelik’ten Yüksekova’ya müjde

2024-03-31 06:18 - Sağlık

Malatya'da deprem

2024-04-03 11:08 - Gündem

İlgili Haberler

Turgutlu Belediye Meclisinden Kent Lokantası müjdesi

11:02 - Siyaset

Sıra dışı Başkan; "Ben geldim; dövecekseniz dövün, sövecekseniz sövün"

11:02 - Siyaset

Trump’tan Kanada’ya yeni gümrük vergisi tehdidi

22:37 - Siyaset

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Arap Birliği, Gazze’nin yeniden inşası konusunda "Mısır Planı"nı kabul etti

23:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa