?>

Suriyeli ressamdan anlamlı tablo

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sığınan Suriyeli Ressam İbrahim Dehlil, çizdiği Türk askerinin Suriyeli bir çocuğu kucakladığı tabloyu Vali Güngöz Azim Tuna’ya hediye etti.

Yaşam - 8 yıl önce

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü Çalışma Grup Başkanlığı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ceylanpınar Sosyal Hizmetler binası içerisinde hizmet verecek olan İl Göç İdaresi Müdürlüğü Çalışma Grup Başkanlığında yabancı uyruklu vatandaşların yeni kayıt, kimlik çıkarma, evlilik işlemleri, yurt içi yol izni ve yurt dışı çıkış izni gibi işlemleri yapılacak.

Açılış törenine Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Yaptıklarımızın mükafatını bu dünyada bile alıyoruz”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna burada yaptığı konuşmada, “Bu çalışma ofisiyle birlikte Suriyeli kardeşlerimizin, misafirlerimizin, iş ve işlemleri çok daha hızlı, kaliteli ve verimli yapılacaktır. Suriyeliler bizim kardeşimiz, inancımız gereği biz kardeşiz kardeşlik hukukun gereğini yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Şanlıurfa olarak biz bu kardeşlerimize gerekenin zirvesini yapıyoruz. 500 bin civarındaki misafirimizi 5-6 yıldır burada evimizde misafir ediyoruz, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Onlara ensar ruhuyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah bunun mükafatını öteki dünyada zaten göreceğiz ama inşallah bu dünya da Allah bize gösterecektir ve gösteriyor. Başımıza gelebilecek her türlü musibetlerden, belalardan bizi muhafaza ederek bize yardım ediyor. Hemen yanı başımızda biliyorsunuz savaş var, kan, gözyaşı var, acılar ve zulümler var ama biliyorsunuz devletimizin sınırları içerisinde biz huzur, barış ve güvenlik içerisinde yaşıyoruz. Bu tamamen bizim birbirimizi sevmemize, birbirimize destek olmamıza, yardımlaşmamıza bağlıdır. Bunu yapamazsak o zaman bizde aynı akıbete uğrarız Allah korusun” dedi.

Suriyeli ressamdan anlamlı hediye

Açılış kurdelesini kestikten sonra binayı gezen Vali Tuna’nın yanına gelen Suriyeli Ressam İbrahim Dehlil tablo hediye etti. Türk askerinin Suriyeli bir çocuğu kucakladığı tabloyu alan Vali Tuna, İbrahim Dehlil’e teşekkür ederek tablonun Göç İdaresi Müdürlüğü Çalışma Grup Başkanlığı duvarına asılmasını istedi.

Öte yandan Ceylanpınar’da hizmete açılan İl Göç İdaresi Müdürlüğü Çalışma Grup Başkanlığının iş ve işlemlerini merkeze gelerek yapmaya çalışan birçok yabancı uyruklu vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında önemli bir adım olduğu da ifade edildi.Vali Tuna Göç İdaresi Müdürlüğü Çalışma Grup Başkanlığını gezip dışarı çıktığında Suriyelilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Kapıda bekleyip Türk Bayrakları sallayan Suriyeliler, kendilerine sahip çıktığı için Vali Tuna nazarında Türk halkına teşekkür ettiler.  

İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal medyanın macera ruhlu adamı; Dans Eden Ev’de

2017-05-24 22:22 - Gündem

Osmangazi’den çocuklara su oyunları parkı

2017-05-21 17:18 - Bursa

EVTEKS 2017’ye BUTTİM çıkarması

2017-05-22 21:05 - Bursa

İbrahim Çelikkol ile Mihre Mutlu evlendi

2017-05-25 13:50 - Magazin

Fecri Cihan Kültür Derneği geçmişi geleceğe taşıyor

2017-05-22 14:29 - Bursa

Parkta oynayan çocuklar bebek cesedi buldu

2017-05-24 22:29 - Asayiş

Meltem Cumbul'dan babasına son görev

2017-05-25 13:48 - Magazin

Setbaşılı öğrenciler eserlerini sergiliyor

2017-05-22 18:33 - Magazin

Medicabil’den çifte kutlama

2017-05-20 13:48 - Magazin

İstanbul Caddesi, çok meşhur olacak

2017-05-24 17:04 - Bursa

İlgili Haberler

Kütahya’da Hobi Yaşam Bahçeleri’nin yeni sahipleri belli oldu

18:25 - Yaşam

Diyarbakır’da yaklaşık 5 bin konut hak sahibine teslim edildi

18:20 - Yaşam

Artvin’deki heyelan anı kameraya yansıdı

18:09 - Yaşam

Vezirköprü’de Yerli Malı Haftası

18:04 - Yaşam

Hatay’da Milli Mücadelede İlk Kurşun’un atılışının 106’ncı yıl dönümü

17:19 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa’da 2024 yılında 9 bin 865 litre sahte alkol ele geçirildi

18:40 - Bursa

Sosyal medya fenomeni estetik için gittiği hastanede hayatını kaybetti

16:29 - Bursa

Bursaspor Divan Başkanı Tuzlacıoğlu’ndan yönetim ve Batalla açıklaması!

16:11 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin toprak bütünlüğü önemli

15:57 - Gündem

Bursa Miras ile İBB Miras’tan güç birliği

13:50 - Bursa