?>

'Suriyelilere açık sınır politikası uyguluyoruz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için açık sınır politikası uyguladıklarını söyledi.

Siyaset - 10 yıl önce

Dünden itibaren Türkiye’ye geçen mülteci sayısının 3 bin 424’e ulaştığını ve 5 bine ulaşmasını beklediklerini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bütün güvenlik önlemlerini alarak geçişi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bakan Canikli yaptığı açıklamada, "Suriye’de yaşanan çatışmalardan kaçan Suriyeli vatandaşların girişi Akçakale Sınır Kapısı'ndan başladı. Dün bin 100 kişi giriş yapmıştı. Bugün de giriş yapan 2 bin 824 kişiyle birlikte bu sayı 3 bin 424’e yükseldi. Bunların içerisinde Türkmenler’de var, diğer etnik kökenliler de var. Şuan çatışmalar devam etmektedir ve bunu oradaki yaşanan gelişmeler belirleyecektir. Fakat biz 5 bine kadar çıkabileceğini düşünüyoruz. Burada açık sınır politikası uygulamaktayız. Asla şu veya bu kadar kişi alacağız diye bir sınırımız yok. Çünkü karşı tarafta bir çatışma ortamı bulunmaktadır. 300 binden fazla kişi hayatını kaybetmiştir” dedi.
Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli mültecilerle ilgili alınan güvenlik tedbirlerini de anlatan Bakan Canikli, “Türkiye’ye çeşitli sınır bölgelerinden giriş yapan mülteciler otobüslerle Akçakale Sınır Kapısı'na getirilmektedir. Burada kimlik bilgilerinin yanı sıra parmak izleri alınmakta, fotoğrafları çekilmektedir. Ayrıca yanlarında getirdikleri çantalar valizler X-Ray cihazından geçirilerek kontrol edinmektedir. 0-15 yaş aralığındakilerin ise aşıları yapılmaktadır. Bu kadar önlemi alıyoruz, çünkü karşı tarafta otoriter bir yapı olmadığından her türlü sahte kimlik çıkartılabilinir. Geniş güvenlik tedbirleri ve kontrolleri yapılarak Türkiye’ye alınan mülteciler daha sonra kamplara yerleştiriliyorlar” diye konuştu.  
Haftanın Öne Çıkanları

İşte yeni Şehir Hatları vapurları

2015-06-03 21:18 - Yaşam

Öğrencisiyle sınıfta sevişti

2015-06-03 18:12 - Dünya

Resmi nikah krizi! O fotoğrafları sildi

2015-06-02 11:50 - Magazin

Hülya Avşar: 'TV8’in sahibi benim'

2015-06-04 22:00 - Magazin

Keçi sürüsünün içinden karaca çıktı

2015-06-05 00:01 - Yaşam

Dolu yağışı üzüm bağlarını vurdu

2015-06-04 22:49 - Yaşam

Periscope'ta yeni dönem

2015-06-04 21:39 - Teknoloji

50 metreden uçuruma uçtu, burnu bile kanamadı

2015-06-05 01:22 - Gündem

6 kez kalp krizi geçirdi

2015-06-04 21:59 - Sağlık

 Haluk Levent en karanlık konserini yaptı

2015-06-04 23:00 - Magazin

İlgili Haberler

Trump’tan Kanada’ya yeni gümrük vergisi tehdidi

22:37 - Siyaset

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Arap Birliği, Gazze’nin yeniden inşası konusunda "Mısır Planı"nı kabul etti

23:05 - Siyaset

Kanada Başbakanı Trudeau’dan Trump’a gümrük vergisi tepkisi: "Çok aptalca bir şey"

21:41 - Siyaset

Bakan Göktaş: "İftar sofraları değerlerimizi kuşaktan kuşağa aktarıyor"

20:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa

Zelenskiy'den hızlı çark!

19:06 - Siyaset