?>

Tecavüze yeltenen sevgilisini öldüren kıza...

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde sevgilisini tecavüze yeltendiği için öldüren genç kıza mahkeme, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 5 yıl hapis cezası verdi.

Gündem - 9 yıl önce

İddiaya göre, Eğil’e bağlı bir köyde yaşayan D.Y., Mart 2015’te Zeki Ç. ile tanışarak arkadaş oldu. 3 ay sonra sevgilisinin evli ve 3 çocuk babası olduğunu öğrenen D.Y., Zeki Ç.’ye ayrılmak istediğini söyledi. Bunun üzerine genç kızı tehdit eden Zeki Ç., “Seni baba evinden çıkarır, tecavüz eder, geri getiririm” dedi. Genç kızın ayrılma ısrarı üzerine Zeki Ç., son kez kendisiyle görüşmek istediğini söyledi. D.Y.’nin teklifi kabul etmesi ile 11 Haziran 2015’te köyün girişine gelen Zeki Ç., genç kızın arabaya binmesini istedi. Arabaya binmek istemeyen sevgilisini döven Zeki Ç., D.Y.’ye tecavüze kalkıştı. Bu sırada otomobilde bıçak gören genç kız, bıçağı alıp Zeki. Ç.’nin kalbine sapladı. Zeki Ç. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, D.Y. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayın ardından hazırlanan iddianamede D.Y. hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. D.Y.’nin saldırı ve tehdit üzerine maktulü haksız tahrik altında göğsünden bir kez bıçakladığını kaydeden savcı, tecavüz iddiasına dair delil bulunmadığını kaydetti. Genç kızın vücudundaki boğuşma izlerine dikkat çeken savcı, suçun tasarlanarak işlenmediğini vurgulayarak, tahrik indirimi uygulanmasını istedi.
İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık D.Y.’nin yargılaması Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. D.Y. ifadesinde, Zeki Ç. İle olaydan 3-4 ay önce tanıştığını kaydederek, Zeki’nin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ve ’Seni babanın evinden çıkarır, tecavüz eder geri getiririm’ dediğini aktardı. Zeki Ç.’nin boğazını sıkıp, kendisine tokat attığını belirten D.Y., “Saldırdı, koltukta üzerime çıktı ve tecavüz etmeye kalkıştı. Kaçma şansım kalmamıştı. Bıçağı görünce aldım ve göğüs hizamda Zeki’ye tuttum. Korkup çekileceğini sandım. Hala boğuşma oluyordu. Sonra Zeki’yi dışarıya doğru düşerken gördüm. Bıçağı atıp köye doğru kaçtım. Öldürme amacım yoktu” dedi.
Duruşmanın ardından kararını açıklayan mahkeme, D.Y.’yi kasten yaralama sonucu öldürme suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Eylemin şiddetli elem ve hiddet etkisi ile gerçekleştiğini belirten mahkeme, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 6 yıla indirdi. Sanığın yargılama sürecinde davranışlarını iyi hal sebebi sayan mahkeme, cezanın 5 yıla indirilmesine hükmetti.

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Siyah çarşaf giydi ve...

2016-05-19 20:41 - Asayiş

AK Parti'nin yeni başbakan adayı Binali Yıldırım

2016-05-19 15:45 - Siyaset

Türk jetleri Kandil'i vurdu

2016-05-20 11:50 - Gündem

Festival hazırlığı başladı

2016-05-20 12:55 - Bursa

Hainlerin ’Dürümlü katliamı’ telsiz konuşmalarına yansıdı

2016-05-20 14:23 - Gündem

Rus Sözcüden Kalinka dansı

2016-05-20 14:24 - Dünya

Gaziantepspor 2-0 Antalyaspor

2016-05-20 01:10 - Spor

"Polis kimliğini göster" deyince...

2016-05-20 13:46 - Bursa

Dünyayı şok eden faciada korkunç iddia!

2016-05-20 11:45 - Dünya

Fatih Ürek sahnede düştü

2016-05-20 11:53 - Magazin

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftara gittiği site sakinleri o anları anlattı

13:24 - Gündem

Samsun Valisi Tavlı: "Gazze’yi yalnız bırakmayacağız"

13:25 - Gündem

Oğluna araba alırken vicdanını satmadı: Kuyumcuda verilen fazladan 100 bin lirayı iade etti

13:16 - Gündem

Bayraklı’da Ramazan bereketi

13:22 - Gündem

Sapanca Cevizi ‘Coğrafi İşaret Tescili’ aldı

13:13 - Gündem

Günün Manşetleri

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa