?>

Togar: "Kalbimiz afet bölgelerinde atıyor”

TEKKEKÖY BELEDİYESİ DEPREMDEN ETKİLENEN BÖLGELERE GÖNDERİLECEK SU, GIDA, KIYAFET YARDIMLARI İLE DOLU 3 KAMYON 1 PALETLİ EKSKAVATÖR VE 20 PERSONEL İÇİN HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR.

Gündem - 2 yıl önce

Tekkeköy Belediyesi depremden etkilenen bölgelere gönderilecek su, gıda, kıyafet yardımları ile dolu 3 kamyon 1 paletli ekskavatör ve 20 personel için hazırlıklarını sürdürüyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Dilimizde dualarla kalbimiz afet bölgelerinde atıyor” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde hissedilen 7.7’lik deprem sonrası Tekkeköy Belediyesi bölgeye yardım ulaştırmak için seferber oldu. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın talimatıyla afet bölgesindeki insanlara ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Belediye kaynakları ve vatandaşların desteğiyle temin edilen kullanılmamış mont, kazak, çorap, ayakkabı, bot, bere, eldiven, atkı gibi kışlık kıyafetler ile gıda kolisi, çocuk bezi, çocuk maması gibi ihtiyaç duyulan malzemeler iki günde büyük bir kütleye ulaştı. 10 binin üzerinde mont, ayakkabı ve battaniye, gıda ve ısıtıcı malzemesi sevkiyat için hazırlanıyor.

AFAD’ın talebi üzerine 3 adet damperli kamyon ve 1 adet paletli ekskavatör de afet bölgesine giderek çalışmalara katılacak. Kamyonların damperleri ise yardım malzemelerini taşıyacak. 2 adet kamyona bugün yapılan çalışmalarla pet şişelerde sular yüklendi. 1 adet kamyon ise kıyafet ve gıda yardımları ile dolu olacak.

Depremden etkilenen şehirlerden biri olan Malatya’ya ulaştırılmak üzere bugün ilk kargo ise yola çıktı. 1.5 ton gıda maddesi durumun aciliyetine binaen hava kargo yoluyla gönderildi.

10 bininin üzerinde gıda, kıyafet ve ihtiyaç malzemesi ile binlerce pet şişe suyu taşıyacak kamyonların kısa sürede yola çıkması bekleniyor. İlk etapta 3 adet damperli kamyonla taşınacak malzemelerin yanı sıra 1 adet paletli ekskavatör ve 20 adet gönüllü personel de deprem bölgesine hareket edecek. Personeller deprem bölgesindeki çalışmalara AFAD koordinasyonunda katılarak yardım edecek. Hayat kurtarma ve hayatlara dokunmak adına çaba gösterecek. "Dilimizde dualarla kalbimiz afet bölgelerinde atıyor”

Bölgede yaraların sarılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Canı gönülden yapılan yardımlardan oluşan bu tablo karşısında duygulanmamak mümkün değil. Afet bölgelerine yardımlarının ulaştırılması için belediyemize akın akın ihtiyaç malzemelerini ulaştıran tek yürek tek bilek olan Tekkeköyümüze yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Dilimizde dualarla kalbimiz afet bölgelerinde atıyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'nın Unesco Dünya Miras listesindeki tarihi projesinde şok

2023-02-04 09:50 - Bursa

Bursa 'Gülcemal' dizisinin çekimlerine ev sahipliği yapıyor

2023-02-04 10:07 - Bursa

Bursa Nilüfer Belediyesi'nden deprem bölgesine yardım

2023-02-06 17:27 - Bursa

Büyükşehir'den Gemlik meydanına estetik dokunuş

2023-02-05 19:06 - Gündem

BURSA VALİLİĞİ DUYURDU, YARIN OKULLAR TATİL

2023-02-05 22:00 - Bursa

Simge Bursalıları coşturdu

2023-02-05 19:11 - Magazin

Emir Can İğrek, şarkıyı Bursaspor’a ithaf etti

2023-02-04 15:01 - Magazin

Karabük’ten Gaziantep’e yardım gönderildi

2023-02-06 16:12 - Gündem

Bursa'da korkunç kaza: 4 ölü 7 yaralı

2023-02-05 12:10 - Bursa

Bursa'da 4 kişinin öldüğü ve 7 kişinin yaralandığı kazada kimlikler belli oldu

2023-02-05 17:17 - Bursa

İlgili Haberler

NATO Mayın Görev Grubu komutasını Türkiye devraldı

20:53 - Gündem

Vali Çelik yapımı devam eden karakol ve sınır duvarı çalışmalarını inceledi

20:05 - Gündem

Yurt dışına çıkış harçlarında pul dönemi sona eriyor

20:07 - Gündem

Kütahya’da Mehmet Tekin’in anısına düzenlenen turnuvada şampiyon “Narin” oldu

19:54 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu

19:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump: “ Kimse nihai kazananın kim olacağını bilmiyor ama bence bu Türkiye olacak”

22:03 - Siyaset

Bursaspor'da Pablo Batalla ile yollar ayrıldı !

21:09 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu

19:25 - Gündem

112 çalışanları isyan etti

17:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir’den sürdürülebilir tarım için Türkiye'ye örnek tesis

17:09 - Bursa