?>

Topuklu ve sivri burun ayakkabı giyenler dikkat: Parmağınızın anatomisi bozulabilir

Memorial dicle hastanesinde ortopedi ve travmatoloji uzmanı dr. Mustafa altıntaş, topuklu ve sivri burunlu ayakkabıların, daha çok kadınlarda ayak başparmağı eğriliğini artırdığını söyledi.

Sağlık - 10 ay önce

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Altıntaş, topuklu ve sivri burunlu ayakkabıların, daha çok kadınlarda ayak başparmağı eğriliğini artırdığını söyledi.

Memorial Dicle Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Altıntaş, İHA muhabirine, yanlış ayakkabı seçiminin, ayak başparmağında şekil bozukluğuna ve bunyona neden olabileceğini belirtti. Dr. Altıntaş, “Ayak başparmak eğriliği, özellikle bayanlarda çok sık görülen bir hastalıktır. Ayak birinci parmağı kökünden dışa, birinci tarak kemiğinde içe doğru eğilmesiyle oluşur. Bunun en sık nedeni; genetik, düztabanlık ve ayakkabı kullanımına bağlı olarak gerçekleşmektedir. En sık semptomumuz, ayak parmağında eğrilik sonrasında da ağrıyla hastamız polikliniğimize başvuruyor. Bu hastalığın tanısını fizik muayeneyle koyuyoruz. Genelde hasta ayağını açtığı zaman birinci parmak ikinci parmağın altına ilerlemiş şekilde duruyor. Birinci tarak kemiği de içe doğru olduğu için orada bir eğrilik oluşuyor. Ayakkabının içerisinde bu sürtünmeye bağlı olarak birinci parmak kökünde iç tarafta bir kızarıklık meydana geliyor. Bu nasırlaşmanın adına da bunyon diyoruz” dedi.

Orta ve ileri dönem vakalarda cerrahi tedavi uyguladıklarını ifade eden Altıntaş, “Tedavide öncelikli olarak erken dönemde cihazlar ve fizik tedavi önerebiliyoruz. Orta ve ileri dönemde cerrahi tedaviler uygulanıyor. Yaklaşık şu ana kadar tanımlanmış 100’ün üstünde cerrahi tedavisi var. Standart olarak her hastaya uygulanan bir tedavi yöntemi yok. Hekimin tecrübesi ve hastaya bağlı olarak cerrahi tedaviler değişebiliyor. Bayanlarda sık görülmesinin nedeni de özellikle ucu dar topuklu ayakkabılardan kaynaklanıyor. Topuklu ayakkabıda ayağın anatomisi bozuluyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Y-Club birinci yaşını doldurdu

2024-05-23 11:28 - Bursa

Kyzikos’taki 15 bin kişilik antik tiyatro Erdek turizmine kazandırılacak

2024-05-22 16:22 - Ekonomi

Semiha Sözer cinayetini bilirkişi raporu ortaya çıkardı

2024-05-24 13:54 - Asayiş

Erdemli Belediyesinden uluslararası projeye tam destek

2024-05-25 08:39 - Yaşam

ADÜ Hastane personeli ölü bulundu

2024-05-23 11:23 - Asayiş

Mobilya sektörü sürdürülebilirlik pasaportunu almak için harekete geçti

2024-05-23 10:41 - Ekonomi

19 Mayıs’ta bando konseri

2024-05-24 20:32 - Yaşam

Şehzadeler’de futbol kursu kayıtları başladı

2024-05-24 14:32 - Spor

Manisalı sporculardan Oryantiring Türkiye Şampiyonasında büyük başarı

2024-05-25 09:44 - Spor

GEKA 161. kez Denizli’de toplandı

2024-05-24 11:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ergül: "Cildinizi mevsimsel değişimlere karşı güçlendirin"

13:53 - Sağlık

Dünyada kızamık endişesi yaşanırken İstanbul’da son durum: "2025’te 10’lu rakamlarda vaka gördük, hepsi aşısızdı"

13:48 - Sağlık

Vali Cahit Çelik:" Sağlık çalışanlarımız toplumumuzun en kıymetli değerlerindendir"

13:49 - Sağlık

Rektör Uslu: "14 Mart, bağımsızlık ruhunun tıp öğrencileri tarafından haykırıldığı gündür"

13:50 - Sağlık

Niğde’de 14 Mart Tıp Bayramı Töreni düzenlendi

13:51 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bursa'da konser durduran lodos görüntüleri

12:47 - Bursa

Bursaspor'a Kütahya maçından ceza

12:30 - Bursaspor

HEYKEL'İN TRAFİĞE KAPATILMASI !

12:23 - Bursa

Bursa Çarşamba'da dilencilerin yer kavgası

11:53 - Bursa

Mustafa Bozbey, Bursa sağlık emekçilerinin bayramını kutladı

11:43 - Bursa