İlçe merkezine bağlı Kandolar Mahallesi'nde damadın evinin kapısı önünde hazırlanan ata, davul ve zurna eşliğinde damadın evinden dışarı çıkarılan yöresel kıyafetli gelin bindirildi. Daha sonra davul ve zurna eşliğinde at üzerindeki gelin, vatandaşların halayları ve zılgıtları eşliğinde sokak aralarında dolaştırıldı. Bu sırada bazı vatandaşlarda, evlerinin balkon ve pencerelerinden gelinin atla gezdirilmesini ilgiyle izledi. Atlı gelin dakikalarca sokak aralarında gezdirildikten sonra, tekrar damadın evinin önünde getirildi. Burada, damat ve damadın sağdıcı tarafından 20 metrelik bir yükseklikten gelinin ve vatandaşların toplandığı alana yukarıdan elma ve şeker atıldı. Çocukların şekerleri yerden toplaması ise renkli görüntülere neden oldu.
Ankaralı olduğunu ve atlı gelin geleneğini hiç bilmediğini ifade eden Başak Örnek, uzun bir süredir atlı gelin geleneğini kimsenin yapmadığını söyledi. İHA muhabirine açıklama yapan Başak Örnek, ata binmesi konusunda kendisine teklif geldiğini belirterek, "Teklif bana gelince, ben ata binerim dedim. Hem bizim içinde, ailemiz içinde hem de burası içinde güzel bir şey oldu. Davul çalmaya başlayınca bende heyecan başladı. Sonra ata bindiğimde hiç korkmadım. Attan korkacağımı düşünüyordum ama hiç öyle olmadı. Gayet rahattım. Hatta at biraz huysuzlandı. Onu tuttular, sakinleştirdiler.Sonrasında atla birlikte dolaşma esnasında bir şey yaşanmadı. Gayet güzeldi" dedi.
Atlı gelin geleneğinin kaybolmakta olan bir gelenek olduğunu dile getiren damak Gurur Can Örnek ise "15 yıldır atlı gelin geleneğini görmüyorduk. Bizler gibi birkaç duyarlı aile, bu geleneği yaşatıp, tekrar gelenekselleşmesini sağlamaya çalıştık. Eşim Ankaralı. Daha önce bir at tecrübesi de olmadı. Ama sırf bu duyarlı duruşundan dolayı, bu geleneği yaşatmak ve unutturmamak adına, gelin bu teklifimizi kabul etti. Aslında ata binmeyi de bilmezdi. Ama neyse ki bir sıkıntı yaşamadı. Güzel oldu. Bu coğrafyada tamamen geleneklere endeksli yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
İHA