?>

Turgay Erdem'den “Felaketi ranta çevirdiler” açıklaması

Erdam: "Son günlerde yeni bir siyasi linç kampanyasıyla karşı karşıyayız. Medyada Nilüfer Belediyesi hakkında “Felaketi ranta çevirdiler”, “Utanmaz, fırsatçı” gibi son derece haksız ve rencide edici ifadelerin yer aldığını görüyor ve konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz."

Gündem - 2 yıl önce

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  “Felaketi ranta çevirdiler” eleştirilerine basın açıklamasıyla yanıt verdi Açıklama şöyle: 

"Bu süreç; evlerinin depreme dayanıklılığını sorgulayan vatandaşlarımızın, Nilüfer Belediyesi arşivinden istedikleri evraklara karşılık ücret alınmasına yönelik eleştirileriyle başladı ve bir bakanımızın konuyu sosyal medyaya taşımasıyla siyasi linç kampanyasına dönüştü.

            Öncelikle vatandaşlarımızdan gelen bu eleştirilerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını belirtmeliyim. Bu uygulama Nilüfer Belediyesi’ne özgü bir uygulama değildir, bütün belediyelerin uyguladığı bir ücretlendirmedir. 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu 97. maddesine göre uygulanır. Her belediye kendi ücret tarifesini belediye meclisinin kararıyla belirler. Nilüfer Belediyesi 2023 yılı hizmet ücret tarifesi Nilüfer Belediye Meclisimizin 26.10.2022 gün ve 493 sayılı kararı ile onaylanmış olup, 2023 Mali Yılı içerisinde uygulamaya girmiştir. Belediye arşivinden talep edilen projeye göre metretül hesabı yapılarak rakam belirlenir. Dijital ortamda verilmesi, kağıt çıktı olarak verilmesinden daha ucuz bir seçenektir.

            Depremin ardından bu taleplerin çok arttığı bir dönemdeyiz. Genel uygulama kapsamında biz, gelen vatandaşlarımıza önce bilgilendirme yapıyoruz. Yapı denetim firmaları ya da müteahhit firmadan bu belgeleri ücretsiz alabileceklerini söylüyoruz. Ya da evrak almaksızın bilirkişi eşliğinde gelip dosyayı inceleyip ücret ödemeden görüntüleyebileceklerini söylüyoruz. Belediyeden belge istemeleri halinde 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereği bir maliyeti olacağını söylüyoruz. Ozalit ya da CD seçeneklerinin ücretlerini kendilerine bildiriyoruz ve talep ettikleri şekilde belgeyi veriyoruz.

            Bu konuda gerekli açıklamaları yaptığımız halde bazı yayın organları tarafından bize cevap hakkı tanımaksızın, objektiflikten uzak bir tutumla siyasi bir linç kampanyası yürütüldüğünü üzülerek izliyoruz.

            Nilüfer Belediyesi, depremin ardından ilk yardıma koşan, deprem bölgesindeki ihtiyaçları karşılamak için kendi olanaklarını seferber eden ve konuya her aşamasında duyarlılık gösteren bir kurumdur. Bu konu deprem sonrası zaten bizim gündemimizdeydi ve 6 Şubat sonrası kendi binası için kaygı duyup belge isteyen vatandaşlar için, durumu kolaylaştırmak amacıyla bir düzenleme planlıyorduk. Ancak bu, Meclis onayından geçmesi gereken bir konu olduğu için bekledik. Ve deprem sonrası yapılan 1 Mart 2023 tarihli ilk meclis toplantısında konuyu gündeme getirdik.

            Sonuç olarak dün akşam yapılan meclis toplantısında 3 ay süreyle özel bir uygulamaya geçilerek, site yöneticileri tarafından yapılan başvurularda 20 TL gibi sembolik bir bedelle vatandaşlarımıza gerekli belgelerin verilmesi karara bağlandı. Öte yandan 6 Şubat 2023 tarihinden bugüne kadar belge almak için ücret ödemiş olan vatandaşlarımız da, belediyemiz Hizmet Masalarına başvurarak ödedikleri bedeli geri alabilecekler.

            Bilgilerinize sunarım…"

Haftanın Öne Çıkanları

Küçükçekmece’de mahkeme süreci biten sitenin yıkımına başlandı

2023-02-23 17:00 - Gündem

Çalışma hayatı uzmanı Tarkan Zengin, EYT ile ilgili merak edilenleri yanıtladı

2023-03-02 14:32 - Ekonomi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: 5 bine yakın depremzedeyi ağırlıyoruz

2023-03-01 16:39 - Dünya

Depremzede çocukların kayak heyecanı

2023-03-02 15:11 - Eğitim

Siirt Belediyesi zabıta ekibi minik öğrencileri bilgilendirdi

2023-03-02 10:35 - Eğitim

Polonya'ya giriş yapan Ukraynalı mülteci sayısı 10 milyonu geçti

2023-03-01 17:29 - Dünya

Tunç Soyer: "Osmaniyeli kardeşlerimize elimizden geldiğince destek olacağız"

2023-03-01 20:22 - Siyaset

AK Parti Düzce İl yönetimi belli oldu

2023-02-28 22:00 - Siyaset

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan TikTok'a 1 milyon 750 bin lira para cezası

2023-03-01 10:58 - Teknoloji

Hatay'da deprem

2023-03-01 10:48 - Gündem

İlgili Haberler

İhtiyaç sahiplerine 5 bin 555 Ramazan kolisi

12:58 - Gündem

Vali Şahin: "Akdeniz’de var olmaya devam edeceğiz"

12:59 - Gündem

Hijyen kurralarına aykırı yemek imalatı yapan ruhsatsız işletme mühürlendi

13:01 - Gündem

12 yaşındaki Mustafa harçlıklarıyla davul aldı, Muğla’yı Ramazan geleneğine kavuşturdu

12:45 - Gündem

Akçaabat’ta her gün bin kişi iftar sofrasında bir araya geliyor

12:46 - Gündem

Günün Manşetleri

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa