?>

Turgutlu emniyetinden kadına yönelik şiddetle mücadele semineri

Manisa'nın turgutlu ilçesinde ilçe emniyet müdürlüğü aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele büro amirliği tarafından düzenlenen seminerde kadına yönelik şiddetle mücadele, kades (kadın destek uygulaması) ve “kadına el kalkamaz” gibi konularda bilgiler verildi.

Asayiş - 3 ay önce

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği tarafından düzenlenen seminerde kadına yönelik şiddetle mücadele, KADES (Kadın Destek Uygulaması) ve “Kadına El Kalkamaz” gibi konularda bilgiler verildi.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği tarafından Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi’nde önemli bir eğitim programı düzenlendi. Eğitim, kadına yönelik şiddetle mücadele, KADES (Kadın Destek Uygulaması) ve “Kadına El Kalkamaz” gibi kritik konularda farkındalık oluşturmayı amaçladı.

28 Kasım günü Saat 13.30 ile 15.00 arasında gerçekleştirilen eğitim seminerine, üniversitenin öğrenci ve öğretim görevlileri katıldı. Etkinlikte, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından katılımcılara, kadına yönelik şiddetle mücadele yöntemleri, şiddet mağdurlarının hakları ve devletin sunduğu destekler hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Seminerde özellikle, şiddet mağdurlarının başvurabileceği KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı. KADES uygulamasının, şiddet gören kadınların acil durumlarda hızlı bir şekilde yardım alabilmesi için nasıl kullanılacağına dair detaylı açıklamalar yapıldı. Ayrıca, “Kadına El Kalkamaz” kampanyasının önemi ve şiddetle mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğu vurgulandı.

Etkinlikte 135 kişiye broşür dağıtıldı. Broşürlerde, şiddet mağdurlarının başvurabileceği resmi merciler, KADES uygulamasının indirilmesi ve kullanılması ile ilgili bilgiler yer aldı. Katılımcılara, kadına yönelik şiddetin engellenmesi için toplumda farkındalık oluşturmanın, erken müdahale ve eğitimle mümkün olacağı mesajı verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Muş emniyeti olayları yapboz gibi çözüyor

2024-11-29 15:04 - Asayiş

Tokat’ta 50 santim karlı yaylada çobanın müzik molası

2024-11-26 10:17 - Yaşam

Dağeymiri Mahallesi sakinleri camiide buluştu

2024-11-29 12:28 - Gündem

Görmediği öğrencilerinin gönlüne ’sazının teliyle’ dokunuyor

2024-11-24 12:00 - Gündem

Şehir siste kayboldu

2024-11-28 13:19 - Yaşam

Odunpazarı Belediyesi’nden Nefes Atölyesi

2024-11-29 14:24 - Yaşam

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşı dolandırmışlardı: Tutuklandılar

2024-11-29 10:15 - Asayiş

“Kalbimdeki Pervane” Ankaralı minik tiyatroseverlerle buluştu

2024-11-29 10:34 - Yaşam

Efeler Belediyesi kırsal mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor

2024-11-27 12:20 - Yaşam

Mersin’de aranan 89 şahıs yakalandı

2024-11-29 10:14 - Asayiş

İlgili Haberler

Jandarmadan kaçak tütün operasyonu

10:32 - Asayiş

Gaziantep’te husumetlilerini yaralayan 3 şahıs tutuklandı

10:24 - Asayiş

Körfez’de evdeki akvaryum yangın çıkardı

10:08 - Asayiş

Balıkesir’de servis aracı ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

10:03 - Asayiş

Aylık 2 milyon 400 bin dolar çeviren yasa dışı bahis çetesi çökertildi: 13 tutuklama

10:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kripto piyasalarında yeni dönem

10:08 - Ekonomi

Eşini yaş pasta sürprizi ile öldürdü

09:22 - Gündem

Flash TV ve Pozitifbank'a el konuldu

09:00 - Gündem

Bursaspor’da Kuşadası hazırlıkları sürüyor

04:07 - Bursaspor

Bursa'da İmamoğlu'na büyük ilgi

00:39 - YAZARLAR