?>

Türkiye sağlık çalışanlarına verilen kahvaltı menüsünü konuşuyor

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına verilen kahvaltı menüsünde 8 tane zeytin, 1 adet parça peynir ve vişne reçeli olduğu görülürken, ekmek hakkı ise 2 adet ile sınırlandırıldı.

Bursa - 9 ay önce

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına verilen kahvaltı menüsünü ve yazılan uyarı notları tepki çekti.
Gerçekgündem'de yer alan haberde ve Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; personel kahvaltı menüsünde 8 tane zeytin, 1 adet parça peynir ve vişne reçeli bulunan görüntüleri aktardı. Personelin ekmek hakkı ise 2 adet ile sınırlandırılmış. Ayrıca yazılan uyarı notlarında da kişi başı birer ayran, cacık, salata, su ve kişi başı da 2 ekmek alınması gerektiği görüldü.

“BU KAHVALTIYI VERSENİZ NE OLUR VERMESENİZ NE OLUR!"

Menüye tepki gösteren Doğruyol, şu ifadeleri kullandı:
“Nöbette olan personel bu kahvaltı menüsüyle karnını nasıl doyurabilir? Bu kahvaltıyı verseniz ne olur? Vermeseniz ne olur? Bu yemek menülerinin bir ölçüsü tartısı yok mudur? Sağlık Bakanlığına bağlı pek çok hastanemizde bu ve buna benzer yemek ile ilgili sıkıntılar çekilmektedir. Yemeklerin kalitesiz olması, hijyenik olmaması, doyurucu olmaması, bazı hastanelerin yemeğinin bir başka hastanede yapılarak taşımalı sistemle bir diğer hastaneye götürülmesi ile bulamaça dönen yemekler. Yemeklerin içinden çıkan kıl, tüy, böcek vb. yabancı maddeler. Ve doktorun, hemşirenin, teknisyenin yani kısaca sağlık çalışanlarıma hitaben ilkokul çocuklarına hitap eder gibi, ekmeğin bile adedinin yazıldığı fazla alamazsınız yazısı. Ne diyelim? Ne söyleyelim bilemiyoruz. Boşuna liyakat, liyakat diye bağırmıyoruz. Sayın bakanım; yemek ihalelerini alan şirketleri karşınıza alıp, yemek hizmetlerinin tekrardan kamu eliyle hastanelerde yapılmasının acilen sağlanması gerekmektedir. Sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarının sağlıksız, hijyenik ve doyurucu olmayan yemek yemesi kabul edilemez…”
Haftanın Öne Çıkanları

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

2024-05-30 12:32 - Yaşam

Baba, tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle vurdu

2024-06-04 16:54 - Gündem

2024’ün ilk 5 ayında bin 92 terörist etkisiz hale getirildi

2024-05-29 17:04 - Gündem

Çocuklarda ’sınav kaygısı’ uyarısı

2024-05-29 11:21 - Sağlık

Türkiye genelinde LGS sona erdi

2024-06-02 13:38 - Eğitim

Bursalıları sıcak günler bekliyor!

2024-06-01 09:39 - Bursa

TFF’den Erzincan’a teşekkür

2024-06-01 14:37 - Spor

Beypiliç’te 19 işçi gazdan zehirlendi

2024-06-02 12:30 - Gündem

Başkan Subaşı panelde konuşmacı olarak yer aldı

2024-05-31 11:25 - Gündem

CHP lideri Özel: "Türkiye’yi yönetme vakti dedirtecek ve ellerindeki anahtar önümüzdeki dönem CHP iktidarının anahtarıdır"

2024-06-01 14:12 - Gündem

İlgili Haberler

Bursa Yiğitler'de kentsel dönüşüm kurası

16:46 - Bursa

Bursa'da cezaevi firarisi yakalandı

16:27 - Bursa

Karacabey'de denetimler sıklaştı

15:57 - Bursa

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa Yiğitler'de kentsel dönüşüm kurası

16:46 - Bursa

Bursa'da cezaevi firarisi yakalandı

16:27 - Bursa

Acun Ilıcalı için istenen hapis cezası belli oldu

16:09 - Gündem

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa