?>

"Türkiye ve BM'nin çabalarını takdir ediyoruz"

ABD, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın Türkiye'nin ev sahipliğinde Ukrayna ile Rusya arasında bugün imzalanacak olmasını mutlulukla karşıladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin bu konu özelindeki çabalarını takdir ettiklerini açıkladı

Gündem - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşmasının 22 Temmuz (bugün) 16.30'da İstanbul'da gerçekleşeceğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından ABD'den Türkiye'ye övgü dolu sözler geldi.

ABD CEPHESİNDEN İLK YORUM GELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da Ukrayna ile Rusya arasında imzalanacak olan Ukrayna'nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladıklarını, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin bu konudaki çabalarını takdir ettiklerini açıkladı.

"TÜRK MÜTTEFİKLERİMİZİN ÇABASINI ALKIŞLIYORUZ"

Günlük basın toplantısında sorulara yanıt veren Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Ukrayna, Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Anonio Guterres'in katılımıyla İstanbul'da yapılacak Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza törenine ilişkin "Bu anlaşmayı memnuniyetle karşılarız. BM Genel Sekreteri'nin sıkı çalışmasını takdir ediyoruz. Türk müttefiklerimizin orada ortaya koyduğu gayretli çalışmaları alkışlıyoruz." dedi.

BEYAZ SARAY: İHRACATIN YENİDEN AÇILMASI KONUSUNDA UMUTLUYUZ

Beyaz Sray ise İstanbul'da yapılacak Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza törenine ilişkin, "Savaş boyunca Rusya'nın ihracatları engellediğine bakıldığında Ukrayna'nın tarım ihracatlarının yeniden açılması konusunda gerçekçi olduğumuz kadar umutluyuz da" açıklamasını yaptı.

"DURUMU RUSYA KÖTÜLEŞTİRDİ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, yarınki imza törenine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Yetkili, "Savaş boyunca Rusya'nın ihracatları engellediğine bakıldığında Ukrayna'nın tarım ihracatlarının yeniden açılması konusunda gerçekçi olduğumuz kadar umutluyuz da. Rusya, küresel gıda güvenliğini daha da kötüleştirmiştir." ifadelerini kullandı. Ukrayna tahılına yönelik ambargonun bitmesinin, Rusya'nın yaptığı anlaşmayı uygulamasına da bağlı olduğunu belirten yetkili, küresel gıda piyasalarındaki sıkıntıların tek sorumlusunun Rusya olduğunu öne sürdü.
Haftanın Öne Çıkanları

Zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı

2022-07-21 18:51 - Gündem

20 metrelik şarampole yuvarlandı

2022-07-21 11:27 - Gündem

Dinamo Kiev: 0 - Fenerbahçe: 0

2022-07-21 08:02 - Spor

Sazlıkların arasında ölü bulunan Rafet’in cansız bedeni morga kaldırıldı

2022-07-21 02:02 - Asayiş

Kaçak sigara dolum atölyesine operasyon

2022-07-21 02:34 - Asayiş

Kayıp kişilerin aranması çalışmalarına 24 saat aralıksız devam ediliyor

2022-07-22 01:33 - Gündem

Karısını, boşanmak istemediği için öldürmüş

2022-07-22 00:43 - Gündem

Arazi anlaşmazlığında kan aktı: 1’i ağır 3 yaralı

2022-07-21 02:45 - Asayiş

Gönen depremi Çanakkale’yi de salladı

2022-07-21 23:51 - Gündem

Yüzbinlerce kişinin beklendiği festivale katılım şoku

2022-07-22 01:27 - Gündem

İlgili Haberler

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda derslik ve konferans salonunun açılışı yapıldı

00:55 - Gündem

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası’ndan vatandaşlara iftar

23:29 - Gündem

Mardin’de Ramazan etkinlikleri bin 500 kişinin katıldığı iftar programı ile başladı

23:27 - Gündem

Papa iki kez solunum yetmezliği yaşadı

22:52 - Gündem

Mudanya’da dernekler tek çatı altında toplandı

22:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Kocaeli Milletvekili Nail Çiler kaza geçirdi

18:35 - Asayiş

Kız çocuğunun sosyal medyadan yardım çağrısı karşılık buldu

18:27 - Asayiş

Mudanya Dernekler Yerleşkesi açıldı

17:53 - Bursa

AK Parti'den 'İmralı'yla pazarlık' iddialarına yanıt

17:48 - Gündem

17 yaşındaki kızın isyanı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

17:40 - Gündem