?>

Türkiye’deki deprem bölgelerinde görev yapan Kazak ekip devlet nişanıyla ödüllendirildi

Türkiye’deki deprem bölgelerinde görev yapan Kazakistan arama kurtarma ekibi, devlet nişanı ve şeref belgeleriyle ödüllendirildi.

Dünya - 2 yıl önce

Astana
Başkent Astana’daki Kazakistan Olağanüstü Haller Bakanlığı'nda düzenlenen törende Bakan Yuriy İlyin, Türkiye’deki deprem bölgelerinde görev yapan Kazakistan arama kurtarma ekibine cesaretleri ve özverili çalışmalarından dolayı devlet nişanı, madalya ve şeref belgelerini takdim etti.
İlyin, yaptığı konuşmada, ekibin iki hafta boyunca Türkiye’deki deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirterek, “Afet bölgesinde gösterdiğiniz bu azami çalışmanız her türlü desteği ve saygıyı hak ediyor.” dedi.
Törende 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan binanın enkazından biri işitme engelli 3 kişiyi sağ çıkaran Kazak arama kurtarma ekibinin üyesi İslambek Amangeldinov da başarılı çalışmasından dolayı devlet madalyası ve Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in şeref belgesiyle ödüllendirildi.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Kazak ekibe devlet ödüllerinin verilmesine ilişkin kararnameyi imzalamıştı.
Türkiye'deki depremlerden etkilenen Gaziantep, Nurdağı ve Hatay'da arama kurtarma çalışmalarında yer alan yaklaşık 100 kişilik Kazakistan ekibi, 7 kişiyi enkazdan kurtardı ve 10'u çocuk 88 kişinin cansız bedenini çıkardı.
7 Şubat'ta aralarında deneyimli kurtarma görevlileri, afet doktorları ve özel eğitimli köpeklerin de olduğu 41 kişilik ilk ekip Türkiye'ye gönderilmişti.
Bir gün sonra da 60 kişilik ikinci arama kurtarma ekibini taşıyan uçak, Astana'dan Gaziantep'e ulaşmıştı.
Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor'dan Duyuru

2023-03-04 22:15 - Bursaspor

Bursaspor EuroCup'ta Kazandı

2023-03-02 21:50 - Bursaspor

Kanserde beslenme büyük önem taşıyor

2023-03-05 09:09 - Sağlık

Bursa'daki acı olayda yeni gelişme!

2023-03-06 13:17 - Bursa

Üretim çiftçiden destek Bursa Büyükşehir’den

2023-03-03 11:57 - Ekonomi

217 bin 246 depremzede öğrencinin başka illere nakli yapıldı

2023-03-06 11:29 - Eğitim

Eşi, kızı, kız kardeşi ve kuzeninden sonra şimdi de 10 yaşındaki kızını toprağa verdi

2023-03-04 15:55 - Gündem

Silah zoruyla kaçırdığı kız çocuğu da, kendisi de öldü

2023-03-05 18:14 - Asayiş

57 kişi öldü ve halkından özür diledi

2023-03-05 14:30 - Dünya

Ankara UMKE Sorumlusu Karadeniz, son yolculuğuna uğurlandı

2023-03-04 17:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Trump, Mars'a ABD bayrağı dikileceğini söyledi

09:03 - Dünya

Gürcistan’daki tarihi Satsikhuri Camii, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

15:40 - Dünya

Avrupa Birliği silahlanıyor!

14:10 - Dünya

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa