?>

TÜSİAD ABD Başkanlık seçimini yakından izliyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, ABD’deki başkanlık seçimlerini yakından izlediğini belirterek, “Bize göre ortak değerlerimizin ön plana çıkması, ortak çıkarlarımızı da daha iyi gösterecektir” dedi.

Gündem - 8 yıl önce

Symes, TÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘ABD Başkanlık Seçimleri, İç Dinamik ve Küresel Etkiler’ konulu konferansta ABD’de yapılacak olan başkanlık seçimi üzerine konuştu. ABD’deki başkanlık seçimlerini yakından izlediğini belirten TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, “İkili ilişkilerimizi stratejik ya da model ortaklık olarak adlandırdığımız Obama döneminin başlangıcındaki iyimser dönemlerden bölgemizdeki gelişmelerin etkisiyle bir ölçüde uzaklaştık. Ortak çıkar ve dengelerimizden ziyade karşıtlık noktalarımız son dönemlerde daha çok ön plana çıkmaya başladı. Bu son derece üzücü bir gelişme. İki müttefik ülkenin farklı çıkarlara sahip olması son derece doğaldır. Ancak bunları mevcut kurumsal diplomatik mekanizmalarla ve karşılıklı güven esasına dayalı şekilde çözerek karşımızdaki ortak sorun ve tehditlerle mücadele kapasitesinin arttırılmasını beklememiz de bir o kadar doğaldır. Bizim inancımız hangi yönetim gelirse gelsin bu yönde hareket edileceği yönündedir. Bu kadar iç ve dış sorunla boğuşurken dostlarımızı arttırıp düşmanlarımızı azaltma hedefine odaklanmışken aksi bir gelişmenin hiç kimsenin yararına olmayacağı ve hepimize kaybettireceği düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.
“BİZE GÖRE ORTAK DEĞERLERİMİZİN ÖN PLANA ÇIKMASI, ORTAK ÇIKARLARIMIZI DA DAHA İYİ GÖSTERECEKTİR”
“Türkiye’nin bölgesel ve güvenlik kaygılarına daha duyarlı ve dayanışmacı ancak demokrasisindeki ciddi sorunları da normalleşme, evrensel standartlarda özgürlükler, laik hukuk devleti, toplumsal uzlaşma ve bölgesel barış yönünde aşmasını kolaylaştırma yönünde atılacak adımlar hepimizin dileğidir” diyerek sözlerine devam eden Cansen Başaran Symes, “Bize göre ortak değerlerimizin ön plana çıkması, ortak çıkarlarımızı da daha iyi gösterecektir. İçerideki ve dışarıdaki gelişmeler birbirinden bağımsız olarak görülemeyeceğine göre olağanüstü hali aşmış, demokratik ve toplumsal uzlaşmasını sağlamış bir Türkiye’nin uluslararası plandaki karşılığının da, barışçı ve itibarlı bir ülke olması gerekir. Oldukça zor bir dönemden geçerken iyimser olmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Ama gerçekleri de yadsıyamayız. Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz Washington ziyaretinde görüşmelerimizde de bu hususları kapsamlı olarak ele alacağız” diye konuştu.

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

İsmail Konuk en etkili defans oyuncusu!

2016-10-13 11:31 - Bursaspor

Nedved en büyük pişmanlığını açıkladı

2016-10-12 17:13 - Spor

'100 binin üzerinde kişi fuhuş yapıyor'

2016-10-12 18:07 - Gündem

Hanife'den çok ağır sözler! Öyle şeyler söyledi ki...

2016-10-13 12:25 - Magazin

Açıköğretim sistemi ders programlarında yeni dönem

2016-10-13 15:49 - Eğitim

Bakan Albayrak İsrailli mevkidaşıyla bir araya geldi

2016-10-13 15:12 - Gündem

İznik Belediyesi Bungalov evlerinde sona geldi

2016-10-12 17:12 - Bursa

Türkiye’de 25 bin 850 kişi organ nakli bekliyor

2016-10-12 20:44 - Sağlık

Sosyeteye 50 milyon dolarlık şok!

2016-10-13 13:08 - Magazin

Turabi'den Kerimcan'la ilgili şok sözler! 'Ablamız...'

2016-10-11 17:19 - Magazin

İlgili Haberler

Çorum Valisi Çalgan lise öğrencileri ile iftarda buluştu

22:35 - Gündem

STK’lar Kağıthane Belediyesi’nin iftarında bir araya geldi

21:20 - Gündem

Samsun’da Aile Yılı çalışmaları

21:20 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, iftarda Fidan ailesini ziyaret etti

21:01 - Gündem

Özer Celep ‘Kutsal Emanetlerin’ bakımını yapıyor

18:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa

Zelenskiy'den hızlı çark!

19:06 - Siyaset

"Yanan otelde tedbirsizlik had safhada!

18:42 - Siyaset