?>

Ukrayna'daki Kahovka HES'in patlatılmasının ardından Marganets kentinde su sıkıntısı yaşan

Ukrayna'nın Marganets kenti, Kahovka Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) patlatılmasının ardından su sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.

Dünya - 2 yıl önce

Marganets
Ukrayna'daki Kahovka HES'in patlatılmasının ardından Marganets kentinde su sıkıntısı yaşanıyor
Herson bölgesinde bulunan Kahovka HES'in haziranda patlatılması sebebiyle bazı bölgeler su altında, bazıları ise susuz kaldı.
Su sıkıntısıyla karşı karşıya bulunan Dnipro bölgesine bağlı Marganets şehrine Dnipro Nehri kıyısındaki kentlerden su sağlanıyor.
Bölgede bulunan AA ekibi, Marganets yetkililerinden su sorunuyla ilgili bilgi alarak kent sakinlerinin yaşadığı zorlukları görüntüledi.

"Kahovka HES ile ilgili olay bizi susuz bıraktı"

Marganets Belediye Başkanı Gennadiy Borovik, Kahovka HES'in haziranda patlatıldığını anımsatarak, "Kahovka HES ile ilgili olay bizi susuz bıraktı. HES'teki su seviyesi düştü ve bu nedenle kente su gelmiyor. Dolayısıyla Marganets ve etrafındaki Tomakivka gibi yerleşim birimlerine su sağlayamıyoruz." dedi.
Sorunun çözümünde Dnipro Askeri İdaresinin yardımcı olduğunu söyleyen Borovik, Marganets'e çevre bölgelerden tren ve özel araçlarla getirilen günde yaklaşık 800 metreküp suyun kent sakinlerine dağıtıldığı bilgisini paylaştı.

Borovik, "Kentte 55 su dağıtım merkezi oluşturuldu. Her gün bu merkezlere su getiriliyor ve halka dağıtılıyor. Ayrıca 8 su kuyusu açtık. Bunların 2'si hastanede bulunuyor." diye konuştu.
Kentte boru hattıyla ilgili çalışmaların yapıldığını anlatan Borovik, "Devlet Başkanı'nın himayesinde Zaporijya-Marganets, Marganets-Nikopol boru hatları inşa ediliyor ve yaklaşık 1,5 ay sonra devreye girecek." ifadelerini kullandı.

"Su, Zaporijye ve Kremençug'dan getiriliyor"

Su dağıtım merkezlerinden sorumlu Yana Savçuk da temin sürecini takip ettiğini belirterek, "Su bittiğinde sipariş veriyoruz. Merkeze su için gelen vatandaşlara yardımcı oluyorum. Günde 3-5 kez Zaporijye ve Kremençug'dan su getiriliyor." dedi.
Dnipro Nehri'nin kıyısındaki Kremençug kentinden su taşıyan Oleksandr Bogdan da ihtiyacı bulunan yerleşim birimlerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Genellikle yakın kentlere ve köylere günde 10 sefer su götürüyoruz çünkü Kremençug'da su var." şeklinde konuştu.

"Evlerimize de suyun sağlanacağını umuyoruz"

Su almaya gelen ve soyadını paylaşmak istemeyen kent sakinlerinden İrina da bu konuda yardım eden herkese minnettar olduğunu dile getirerek, "Genellikle sabah erken ve akşam saatlerinde su almak için merkeze geliyorum. Herkese sabır diliyorum. Evlerimize de suyun sağlanacağını umuyoruz." dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

İnegöllü Dağcılar Yazdan Kışa Yürüdü

2023-08-03 16:09 - Bursa

Bursa'da Fil hastalığı tedavisinde çözüm

2023-08-03 11:50 - Bursa

Çok sayıda suç kaydı olan 2 şüpheli hırsızlık malzemeleriyle yakalandı

2023-08-04 16:07 - Gündem

Okul bahçeleri havuzlarla şenlendi

2023-07-28 16:26 - Bursa

Malatya'da depremzedeler için psikososyal destek ve yaşam merkezi açıldı

2023-07-29 18:13 - Yaşam

Öğrenciler enerji üretimini yakından inceledi

2023-08-01 11:43 - Bursa

Genç Atölye gezileri devam ediyor

2023-07-31 15:59 - Bursa

Isparta'da çam kese böcekleriyle mücadele için dron geliştirildi

2023-08-03 13:17 - Teknoloji

Bursa'da Yaren Leylek hikayesi ünlü oyuncuları aynı filmde buluşturdu

2023-08-03 10:30 - Bursa

Başkan Demir,; “Doğu Ekspresinin Son Durağı Ardahan Olsun”

2023-08-02 12:46 - Teknoloji

İlgili Haberler

Gürcistan’daki tarihi Satsikhuri Camii, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi

15:40 - Dünya

Avrupa Birliği silahlanıyor!

14:10 - Dünya

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

"Trajediler Avrupa politikaları sayesinde gerçekleşti"

17:29 - Dünya

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa