?>

Üniversite, Prof. Dr. Yüzgüllü'ye ağladı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde girdiği denizde yaşamını yitiren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı 66 yaşındaki Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Gündem - 10 yıl önce

Eskişehir'den Milas İlçesi'ndeki yazlığına giden Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü, önceki gün girdiği denizde bir süre yüzdükten sonra suda batıp çıkmaya başlayınca yardımına koşanlar onu kıyaya çıkardı. Gelen sağlık ekibinin yaptığı müdahalelere rağmen Prof. Dr. Yüzügüllü kurtarılamadı. 10 yıl önce by-pass ameliyatı geçirdiği belirtilen Nihat Yüzügüllü'nün cenazesi yakınları tarafından Muğla'dan Eskişehir'e getirildi.
Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü için önce ESOGÜ Meşelik Kampusu Mimarlık Mühendislik Fakültesi'ndeki Suat Mirza Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Tabutu konferans salonundaki sahneye getirilen Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü için yakıları ve öğrencileri gözyaşı döktü. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen yaptığı konuşmada, "Hepimizin başı sağ olsun. Biz bu salonda Nihat hocamıza emeklilik töreni düşünürken sonsuzluğa uğurlama töreni yapıyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi.
Oğlu Onur Yüzügüllü'nün de konuşmasının ardından cenaze aynı kampus içerisindeki İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Rektör Prof. Dr.Hasan Gönen, rektör yardımcıları dekanlar, öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ile çok sayıda kişi katıldı.
İkindi üzeri kılınan cenaze namazının ardından Prof. Dr. Nihat Yüzügülü'nün cenazesi götürüldüğü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.
Yakınları, Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü'nün 9 Haziran'da Eskişehir'de düzenlenen törende mezun olan öğrencilerine mühendislik yemini ettirip diplomalarını verdiğini, daha sonra da tatil için Muğla'nın Milas ilçesindeki yazlığına gittiğini ve burada denizdeyken geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

1932 yılında çekilen Bursa filmi nerede?

2015-06-16 14:41 - Röportajlar

Güllerin Savaşı’nda bir şok ayrılık daha!

2015-06-15 13:04 - Köşe Yazısı

Kral Avrupa'ya gitti!

2015-06-16 03:09 - Bursaspor

Bu araçtan öyle şeyler çıktı ki...

2015-06-16 13:17 - Bursa

Whitney Houston'ın kızı için son ümitler tükendi

2015-06-16 19:15 - Magazin

HDP’den o iddiaya yalanlama

2015-06-16 22:57 - Siyaset

Dünyada ender bulunan böceği az kalsın ezecekti

2015-06-16 15:34 - Bursa

Çalar saat teknolojiye yenik düştü

2015-06-16 23:46 - Yaşam

'Google'da boşuna hastalık arama' denilen genç kız öldü

2015-06-16 23:24 - Dünya

Alişan’dan Çağla Şikel’e tesettür kıyafet

2015-06-16 16:04 - Magazin

İlgili Haberler

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda derslik ve konferans salonunun açılışı yapıldı

00:55 - Gündem

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası’ndan vatandaşlara iftar

23:29 - Gündem

Mardin’de Ramazan etkinlikleri bin 500 kişinin katıldığı iftar programı ile başladı

23:27 - Gündem

Papa iki kez solunum yetmezliği yaşadı

22:52 - Gündem

Mudanya’da dernekler tek çatı altında toplandı

22:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Kocaeli Milletvekili Nail Çiler kaza geçirdi

18:35 - Asayiş

Kız çocuğunun sosyal medyadan yardım çağrısı karşılık buldu

18:27 - Asayiş

Mudanya Dernekler Yerleşkesi açıldı

17:53 - Bursa

AK Parti'den 'İmralı'yla pazarlık' iddialarına yanıt

17:48 - Gündem

17 yaşındaki kızın isyanı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

17:40 - Gündem