Aaçıklamada bulunan Prof. Dr. Gürel, UÜ Tıp Fakültesi olarak öğrencilerin daha bilgili ve çağın gerektirdiği şekilde yetişmelerine önem verdiklerini ifade ederek, sürekli bir gelişim içinde olduklarını kaydetti.
Tıp fakültesine giren öğrenciler için kadavradan önce vücudu tanımaları için bu labarotuvarı açtıklarını belirten Gürel şunları bildirdi:
" Siber Anatomi Laboratuvarı Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında ilk kez Uludağ Üniversitesi'nde uygulanmaya başlandı. Burada öğrenciler normal bir iskelet üzerinde veya kadavra üzerinde gördükleri vücut parçalarını üç boyutlu olarak görüyorlar. Bilgisayarlar üzerinde her türlü detaylı bir şekilde kasları, sinirleri en ayrıntılı bir şekilde görme ve tanıma imkanı buluyorlar. Öğrencilerimiz kadavra eğitimine geçmeden önce, organlar üzerinde bir destek eğitim almış oluyorlar"
Uludağ Üniversitesi Anatomi Ana Bilim Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Mustafa Kafa ise Siber Anatomi Laboratuvarı'nda 5 ayrı sistem bulunduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimiz 3 boyutlu ve dijital olarak anatomi öğreniyorlar. Aynı sistemin bir de sınıf sistemi var. Orada da 20 kişi 3 boyutlu olarak oluşumları görebilecekler, orada da derslerini alabilecekler. Anatomi eğitiminde en temel aracımız kadavralar. Onlar olmadan olmuyor. Fakat bu tür sistemler asıl temel eğitimimize yardımcı oluyor" dedi.