?>

UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Diyarbakır oldu

AĞRI’DA, DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN DÜZENLENEN UYAFA AĞRI DAĞI CUP FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ. FİNAL MAÇINDA DİYARBAKIR TAKIMI, ŞIRNAK TAKIMINI 2-0 MAĞLUP EDEREK KUPANIN SAHİBİ OLDU. TURNUVAYA KATILAN TÜM ÇOCUKLARA MADALYA VE KUPA VERİLDİ.

Spor - 1 yıl önce

Ağrı’da, depremzede çocuklar için düzenlenen UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası sona erdi. Final maçında Diyarbakır takımı, Şırnak takımını 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Turnuvaya katılan tüm çocuklara madalya ve kupa verildi.

Ağrı Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) işbirliğiyle 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen illerden gelen çocuklar için 5 gün süren UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası düzenlendi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nden gelen takımın da katıldığı turnuvada, deprem bölgesinden gelen çocuklar futbol oynayarak hem stres attı hem de arkadaşlık kurdu.

Turnuvanın final maçında Diyarbakır ile Şırnak takımları karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadele eden iki takım arasında Diyarbakır takımı 2-0 galip gelerek şampiyon oldu. Maç sonunda rakip takım oyuncularını tebrik eden Diyarbakır takımı, halay çekerek sevincini paylaştı.

Turnuvada birinci olan Diyarbakır takımına kupa, ikinci olan Şırnak takımına plaket, üçüncü olan Ağrı takımına madalya verildi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nden gelen takıma ise centilmenlik kupası takdim edildi. Turnuvaya katılan tüm sporculara da madalyalarını Vali Mustafa Koç, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, UYAFA Genel Başkanı Necati Alkıç, UYAFA Kurucu ve Onursal Başkanı Özcan Şimşek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da telefonla bağlandığı etkinlikte turnuvaya katılan çocukları tebrik ederek, “Deprem felaketi sonrasında yaşadığımız acıları bir nebze unutturmak için yapılan bu çalışmaları tebrik ediyorum. Tüm sporcular tarafından bu turnuvanın sahiplenilmesi ve güzel bir süreç ortaya konduğu için de teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Koç da turnuvanın kaybedeninin olmadığını belirterek, “Kazanan kardeşlik ve çocukların unutamayacakları güzel bir 5 gün oldu. Allah bir daha memleketimize böyle acıları yaşatmasın” diye konuştu.

Diyarbakır takımının oyuncularından Osman Efe Şenzek ise şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Turnuvada ayrıca çocuklara kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek eğlenceli vakit geçirmeleri sağlandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Altın Çeşitleri Nelerdir?

2023-09-13 17:18 - Ekonomi

Öfkeli dayı yeğenine kurşun yağdırdı

2023-09-13 15:59 - Bursa

Yenişehir Ülkü Ocakları’nda görev değişimi

2023-09-13 11:31 - Bursa

Yıldırım'da, atık gıdalardan ayda 4 ton mama üretiliyor

2023-09-11 13:19 - Bursa

İnegöl'de 3 katlı mobilya atölyesinde yangın

2023-09-11 22:54 - Asayiş

Emet’te trafik sorunu masaya yatırıldı

2023-09-15 12:51 - Bursa

Bursa'da oto faresi aracı böyle soydu

2023-09-12 09:30 - Bursa

‘Koku’ sorunu entegre tesisle çözülecek

2023-09-12 14:25 - Bursa

Pavyondaki hesap mahkemelik oldu

2023-09-13 08:50 - Gündem

Bursa’nın kurtuluşunun 101. Yılı

2023-09-11 14:31 - Bursa

İlgili Haberler

Basketbol Şampiyonlar Ligi: Tenerife: 90 - Aliağa Petkimspor: 83

01:28 - Spor

Real Madrid, derbiyi kazanarak avantaj yakaladı

01:18 - Spor

Galatasaray ve Fenerbahçe, PFDK’ya sevk edildi

20:26 - Spor

A Milli Takım, 10 Haziran’da Meksika ile karşılaşacak

20:32 - Spor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a 46 gün hak mahrumiyeti

20:19 - Spor

Günün Manşetleri

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş