?>

Van’da sağlıklı hayat merkezleri binlerce vatandaşa hizmet veriyor

Sağlık bakanlığı tarafından van'ın 3 ilçesinde hayata geçirilen sağlıklı hayat merkezleri, binlerce vatandaşın sağlıklı bir yaşama adım atmasına destek oluyor.

Sağlık - 10 ay önce

Sağlık Bakanlığı tarafından Van’ın 3 ilçesinde hayata geçirilen sağlıklı hayat merkezleri, binlerce vatandaşın sağlıklı yaşama adım atmasına destek oluyor.

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde hizmet veren sağlıklı hayat merkezleri, sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla aile hekimliği hizmetlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Kentte yaklaşık 5 yıldır hizmet veren merkezlerde; kanser taramaları başta olmak üzere, beslenme, çocuk gelişimi, ruh sağlığı, koruyucu ağız, bebek dostu, gebe sağlığı ve SMA testleri gibi farklı birçok alanda hizmet sunuluyor. “Kadınlarımızın hayatını kurtarmaya çalışıyoruz”

Konuya ilişkin konuşan İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zübeyde Kul, İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde kurulan sağlıklı hayat merkezlerinin vatandaşın yaşam kalitesini arttırdığını belirtti. Vatandaşa hizmet verirken randevu usulüyle çalıştıklarını ifade eden Dr. Kul, “Randevu almaları zor değil. Aile hekimleri tarafından vatandaşlarımız bize yönlendiriliyor ya da hastaneden bize yönlendirilebiliyorlar.. Burada kanser taramaları yapıyoruz. 8 kadından 1’i sağlıklı olduğu halde ileride meme kanseri olabiliyor. Bu çok önemli ve büyük bir rakamdır. Biz bunu erken yakalamaya ve kadınlarımızın hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. Aile hekimleri hastalarını arayarak Aile Sağlığı Merkezinde topluyorlar. Bu hastaları merkezimize taşıyoruz. Buradaki gerekli taramalarını yaparak, bulundukları yere geri bırakıyoruz” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezinde gebe ve bebek dostu sınıflarının yer aldığını hatırlatan Kul, “Memeyi bırakan veya meme almakta zorlanan bebeklerimizi merkezimizdeki uzmanlarca değerlendiriyoruz. Annenin bebeğiyle ilişki kurmasını ve bebeğini sağlıklı bir şekilde emzirmesini sağlıyoruz. Gebeliğin son 3 ayında annelere eğitim veriyoruz. Bebeğe nasıl bakacağını ve nasıl emzireceği konusunda eğitim veriyoruz. Bebek doğduktan sonra da anneye ulaşarak verilen eğitimleri uygulayıp, uygulamadığını kontrol ediyoruz” diye konuştu.

İpekyolu Sağlık Hayat Merkezinde destekleyici tedavilerini sürdüren vatandaşlar ise verilen hizmetten ücretsiz şekilde yararlandıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gemlik polisi uyuşturucuya göz açtırmıyor

2024-05-09 19:18 - Bursa

Türkiye’nin inovasyon haritası Yıldız Techno GSYF ile yeniden çiziliyor: 1 milyar TL’lik dev fona start verildi

2024-05-10 09:41 - Teknoloji

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

2024-05-10 10:10 - Ekonomi

Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme

2024-05-09 13:06 - Bursa

Yeşim Grup’ta ’engelli hakları’ konuşuldu

2024-05-09 10:48 - Bursa

Bursalı çiftçiye şaka gibi ceza

2024-05-09 09:56 - Bursa

İznik’te korkutan yangın

2024-05-09 19:48 - Asayiş

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri Malezya DSA-2024 Fuarı’nda

2024-05-09 12:19 - Bursa

Kadınlar, Gürsu’da bir araya geldi

2024-05-09 12:12 - Bursa

Başkan Bozbey, eski Bakan Cavit Çağlar’ı ağırladı

2024-05-10 08:36 - Gündem

İlgili Haberler

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ameliyat oldu

16:48 - Sağlık

Şırnak Devlet Hastanesi bünyesinde göz anjiyosu yapılmaya başlandı

15:38 - Sağlık

Gripte sarı serum kullanımına dikkat

14:42 - Sağlık

Hayırsever’den Muğla EAH’a yüksek akımlı oksijen terapi cihazı bağışı

14:44 - Sağlık

Denizli’de Ramazan ayında gıda işletmelerine sıkı denetim

14:45 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kocaeli Milletvekili Nail Çiler kaza geçirdi

18:35 - Asayiş

Kız çocuğunun sosyal medyadan yardım çağrısı karşılık buldu

18:27 - Asayiş

Mudanya Dernekler Yerleşkesi açıldı

17:53 - Bursa

AK Parti'den 'İmralı'yla pazarlık' iddialarına yanıt

17:48 - Gündem

17 yaşındaki kızın isyanı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

17:40 - Gündem