?>

Veteriner hekim Benli: "Geçen yıl 6 bin patili dostumuzu kısırlaştırdık"

Kaşlı geçici bakımevi’ne yaklaşık 6 ay önce ayağı kırık ve gençlik hastalığı kapmış şekilde getirilen rüzgar ile yine gençlik hastalığına yakalanmış şekilde gelen zeytin adlı labrador melezi köpekler, tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşturuldu.

Yaşam - 7 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kaşlı Geçici Bakımevi’nde görevli sorumlu veteriner hekim Ömer Benli, "Geçen yıl 6 bin patili dostumuzu kısırlaştırdık. Bu yılın ilk 6 ayında ise 3 bin 450 kısırlaştırma yaptık" dedi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, yüzlerce sahipsiz hayvanı misafir ederken, her yıl binlerce köpek tedavi edilip kısırlaştırılıyor. Merkeze getirilen hasta hayvanlar, gerçekleştirilen tedavi ile sağlıklarına kavuşturuluyor. Yaklaşık 6 ay önce bakımevine ayağı kırık ve gençlik hastalığı kapmış şekilde getirilen Rüzgar ile yine gençlik hastalığına yakalanmış şekilde gelen Zeytin adlı Labrador melezi köpekler, tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşturuldu. Kısırlaştırılan köpekler sahiplendirilmek için bekliyor. "Özel kliniklerde olan tüm imkanlara sahibiz"

Kaşlı Geçici Bakımevi’nde görevli sorumlu veteriner hekim Ömer Benli, bakımevindeki kedi ve köpeklerin bir kısmının sokak hayvanı olduğunu, bir kısmını da sahibinin terk ettiğini söyledi. Bakımevine gelen her kedi ve köpeği detaylı sağlık kontrolünden geçirdiklerini belirten Benli, "Gelen patili dostumuz gebeyse ultrason cihazıyla kontrol ediliyor ve gebe bölümüne alınıyor. Kırık, çatlak durumlarına göre röntgen cihazıyla, hastalık durumlarında hemogram cihazlarıyla, hızlı test kitleriyle kontrol ederek sürece başlıyoruz" diye konuştu.

Yakın tarihte hayvanseverler tarafından bakımevine bırakılan Zeytin ve Rüzgar’ın iyileşme öyküsünü de anlatan Benli, "Rüzgar’da gençlik hastalığı ve ayağında kırık vardı. Zeytin’de sadece gençlik hastalığı vardı. Tedavi sürecine başladık. Yaklaşık 6 aylık bir süreç sonucunda bu dostlarımız sağlığına kavuştu. İkisinin de kısırlaştırmalarını yaptık, sahiplenmeye uygunlar" dedi. "Viral hastalıklarda iyileştirme oranımız çok yüksek"

Gençlik hastalığında hastayı kaybetme oranlarının yüzde 70 ve 80’ler arasında olduğunu dikkat çeken Benli, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde ise kaybetme oranının yüzde 50’lere kadar düştüğünü belirtti. Benli, "Viral hastalıklarda iyileştirme oranımız çok yüksek. Burada yüzde 50’lere varan başarı oranlarıyla viral ölümcül hastalıkların tedavisini yapıyoruz. Vatandaşların özel kliniklerde aldıkları tüm tedavi imkanlarına; teçhizat, ekipman ve ilaç olarak sahibiz" diye konuştu.

Bakımevinde yapılan kısırlaştırma rakamlarını da paylaşan Benli, "2021 yılında 4 bin 268, 2022’de 5 bin 900 ve 2023’te 6 bin patili dostumuzu kısırlaştırdık. Bu yılın ilk 6 ayında ise 3 bin 450 kısırlaştırma yaptık. Bu sayı giderek artıyor. Yaptığımız çalışmaların başarısı bu sayılardan da görülüyor" ifadelerini kullandı. "Sadece sokak hayvanlarına hizmet ediyoruz"

Tedavi ve kısırlaştırma ücretlerini fazla bulan evcil hayvan sahiplerinin, kendi hayvanlarını sokak hayvanı gibi göstererek tedaviye getirdiğine de değinen Benli, "Belediyenin bu imkanlarını suistimal etmek isteyen insanlar da var. Bunları zaten ön elemelerde eliyoruz. Acil olan durumlarda ilk müdahalesini yapıp daha sonra özel kliniklere yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımız sahipli olan köpekleri ve kedileri bize getirmesinler. Biz 5199 sayılı yasayla çalışan bir yapıyız ve sadece sokak hayvanlarına hizmet ediyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

DEVAM ETMELİ !

2024-07-29 08:48 - Bursaspor

Doğu Karadeniz’den yeni ‘Siber Uzmanlar’ yetişecek

2024-07-25 14:33 - Teknoloji

Karatay tabiat mektebi yaz dönemi eğitimleri sürüyor

2024-07-28 10:29 - Eğitim

Eşini boğduktan sonra toprağa gömen tutuklu sanık ve kardeşi için ağırlaştırılmış müebbet istemi

2024-07-26 10:47 - Gündem

İlkadım’da pazarlar kontrol altında

2024-07-29 15:36 - Ekonomi

Fındıkta fiyat belirsizliği sürüyor

2024-07-26 21:02 - Ekonomi

Umut Nayir, Konyaspor’da

2024-07-26 18:06 - Spor

Okay Yokuşlu, Trabzon’da

2024-07-31 01:02 - Spor

Türkiye’de sadece Sivas’ta üretilip tamamı yurt dışına satılıyor

2024-07-26 15:20 - Ekonomi

Alaçam’dan, milli takıma

2024-07-27 19:51 - Spor

İlgili Haberler

Hatay’da şiddetli fırtına etkisini hissettirdi

01:48 - Yaşam

Kütahya’da köy yolları yenilendi, güvenli ve konforlu ulaşım sağlandı

01:12 - Yaşam

Elazığ’da kapalı köy yolu kalmadı

21:56 - Yaşam

Türkiye’nin ilk asansörlü camisi gece aydınlatmasıyla Ramazan ayını karşılıyor

20:55 - Yaşam

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

18:43 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa