?>

Yabancı Diller Yüksekokulları yöneticileri MSKÜ’de buluştu

Her yıl düzenlenen yabancı diller yüksekokulları yöneticileri toplantısı, bu yıl muğla sıtkı koçman üniversitesi (mskü) yabancı diler yüksekokulu ev sahipliğinde 16-17 mayıs tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Eğitim - 10 ay önce

Her yıl düzenlenen Yabancı Diller Yüksekokulları Yöneticileri toplantısı, bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diler Yüksekokulu ev sahipliğinde 16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

2 gün boyunca devam edecek programın ilk gününde Türkiye’nin 208 devlet-vakıf üniversitesinden müdür, müdür yardımcısı, bölüm başkanı, program koordinatörü ve yüksekokul sekreterleri MSKÜ’de bir araya geldi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Yabancı Diller Yüksekokulları Yöneticileri Platformu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Enginarlar yaptı.

MSKÜ’ye bu toplantıya ev sahipliği yaptığı için teşekkür eden Prof. Dr. Hüseyin Enginarlar, Yabancı Diller Yüksekokullarının yasal statü meselesi, İngilizce eğitimde Türkçe’nin ne kadar rol oynadığı, öğretim üyelerinin tutumları ve gramer konularına değinerek bir konuşma gerçekleştirdi.

“Sadece ingilizce değil, diğer dillerin öğretimine yoğunlaştık”

MSKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Keçiş ise açılış konuşmasında şunları söyledi: “100. yılını kutladığımız modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun adını bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği 1935 yılında kurulan Dil ve Coğrafya Fakültesinde eski çağ dillerinden modern dillere kadar birçok diller öğretilmesi amaçlanmıştı. Bugün 208 devlet ve vakıf üniversitemiz de dünyanın birçok dili araştırılmakta ve öğretilmektedir. Bu Cumhuriyetimizde kazanılan sadece biridir. Bu yılki toplantımızın ana temasını hayatımıza çok hızlı giren yapay zekâ ve dil öğretimi üzerine yoğunlaştırdık. Ayrıca yabancı dil eğitimini sadece İngilizce olarak değil, diğer dillerin öğretimine de daha fazla yer açmaya çalıştık. Bu toplantının düzenlenmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Üniversitemizin tüm birimlerine teşekkür ederim”

“Bilgi arayışında en önemli rehber, bildiğiniz dillerin sayısıdır”

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise, “Akademisyenlik bir yolculuktur, arayıştır. Biz bilgi arama yolcusuyuz. Derdimiz de dermanımız da bilgi. Bu yolculuk insanlığın olduğu süreci var olacağı bir yolculuk. Bu arayışta en önemli rehber, bildiğiniz dillerin sayısı. Yabancı dil dediğimiz şey bizim antenlerimiz ve bu antenleri ne kadar açarsak o kadar iyi. Dilin öneminin hepimiz farkındayız” diyerek yaşadığı yabancı dil maceralarını anlattı.

Açılış konuşmaların ardından Dr. Caroline Fell Kurban, katılımcılara İngilizce sunum yaptı.

Program daha sonra “Yabancı Dil Eğitimi ve Akreditasyon Çerçevesinden Bakış” konulu panel ile devam etti.

Toplantıda yabancı dil eğitimindeki sorunlar ve çözümler ele alındı. Ayrıca yapay zekânın dil öğretiminde kullanımı ve sorunları üzerinde duruldu. Öte yandan Türkiye’de dil öğretimi konusunda faaliyet gösteren bütün yayınevleri de bu toplantıda, son eğitim-öğretim materyallerini tanıtmak ve bilgi vermek amacıyla katılım sağladı. Ayrıca toplantının sonunda yapılan tartışmalardan elde edilen sonuçlar, rapor haline getirilerek ilgili kurumlara sunulacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Gemlik polisi uyuşturucuya göz açtırmıyor

2024-05-09 19:18 - Bursa

Türkiye’nin inovasyon haritası Yıldız Techno GSYF ile yeniden çiziliyor: 1 milyar TL’lik dev fona start verildi

2024-05-10 09:41 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayvancılıkta yeni politikalar izleyeceğiz

2024-05-14 15:31 - Gündem

Kanalı basıp iş adamını darp eden 7 kişiye 79 yıl ceza

2024-05-13 16:26 - Gündem

Elazığ sporunun acı kaybı

2024-05-16 11:20 - Spor

Derince’de özel müzikal

2024-05-15 10:28 - Gündem

Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı

2024-05-15 15:27 - Gündem

Bolu’da ulaşıma yüzde 63 zam

2024-05-10 02:06 - Ekonomi

MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek

2024-05-10 19:39 - Yaşam

Sanayi sorunları belirlendi, çözüm önerileri oluşturuldu

2024-05-15 13:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

GKV’li Faruk Çalışkan dünya şampiyonası yolcusu

14:22 - Eğitim

Türkeli’de öğrenciler mesleğin ustalarıyla buluştu

14:03 - Eğitim

Marmaris’te "Hepimiz İçin Bağımsız Gelecek" projesi Yeşilay köşesi ödülleri sahiplerini buldu

13:21 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi, yeni doğan taylardaki bağışıklık sistemini araştıracak

13:12 - Eğitim

Öğrencilere gıda ve beslenme okuryazarlığı

13:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem