?>

Yamaç paraşütçüler Amanos Dağları'nın eteklerinden depremzede çocuklar için havalandı

Hatay'da yamaç paraşütçüler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla depremzede çocuklar için gökyüzünde süzüldü.

Spor - 2 yıl önce

Hatay
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen çocukların yüzünü güldürmek isteyen gönüllü 5 yamaç paraşütçü, Kırıkhan ilçesi Ceylanlı Mahallesi'nde çocuklarla buluştu.
Burada yamaç paraşütü sporu hakkında bilgilendirme yapan pilotlar, bazı çocuklarla paraşüte binip Amanos Dağları'nın eteklerinden mahalle girişindeki boş alana uçuş gerçekleştirdi.
Kadın polis memurlarının da gönüllü olarak katıldığı etkinlikte, yaklaşık 120 çocuğa müzikler eşliğinde yüz boyama etkinliği düzenlendi, çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Programın koordinatörü Zeynep Sağıroğlu, AA muhabirine, 23 Nisan kapsamında çocuklarla bir araya gelmek için etkinlik düzenlediklerini belirtti.
Çocuklara heyecan dolu anlar yaşatmak istediklerini anlatan Sağıroğlu, "Ben de yamaç paraşütü pilotuyum. Burada olduğumuz için bizler de çok heyecanlıyız. Ceylanlı Mahallesi ve yakınlarında çok büyük yıkım olmuştu. Bu yaraları sarmak için bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz." dedi.

"Her şey kendimize inanmakla başlıyor"

Sağıroğlu, çocukların enerjisinin yükselmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Onların enerjisini bir nebze yükseltebilirsek, o enerjinin dalga dalga ailelerine, toplumumuza yayılacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Ailelerinden izin alınanlara paraşüt deneyimi yaşatıldığını anlatan Sağıroğlu, "Kimisi de bu uçuşlara şahitlik etti. Oyuncaklar dağıttık. Beraber oyunlar oynadık. Yeniden çok daha güzel şeyler başarabiliriz. Her şey kendimize inanmakla başlıyor." diye konuştu.
Eğitmen Mehmet Karaömer de bugünkü uçuşlarının diğerlerinden daha anlamlı olduğuna değinerek, "Amacımız depremzede çocuklarımızın motivasyonlarını artırmak, yüzlerini güldürmekti. Yaklaşık 500 metre yükseklikten 10'ar dakikalık güzel uçuşlar yaptık." ifadelerini kullandı.

"Çok heyecanlı bir atlayıştı"

İlk kez yamaç paraşütü yapan 11 yaşındaki Ümit Kara, hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan dolayısıyla ağabeylerinin kendilerini sevindirmeye geldiğini dile getirerek, "Çok heyecanlı bir atlayıştı. İnşallah her sene böyle etkinlikler olur." dedi.
14 yaşındaki İsa Can Yonca da "İlk kez yamaç paraşütüne bindim. Çok heyecanlıydı. Bize bu heyecanı yaşatan pilotlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Çocuklar en çok para yutuyor

2023-04-17 14:43 - Sağlık

Sarıcaoğlu koltuğu öğrencilere devretti

2023-04-18 14:01 - Eğitim

Deprem bölgesinde en acı bayram

2023-04-21 12:40 - Gündem

En çok konut Kocaeli’nde satıldı

2023-04-21 10:11 - Ekonomi

Ak Parti’ye geçiş yaptılar

2023-04-20 23:35 - Siyaset

Diyarbakır’da 23 Nisan Floor Curling müsabakaları tamamlandı

2023-04-17 13:19 - Spor

Okçuluk Dünya Kupası başladı

2023-04-18 14:04 - Spor

Sinop’a yılın ilk kruvaziyer seferi gerçekleşti

2023-04-21 13:42 - Yaşam

Van'da 4 büyüklüğünde deprem

2023-04-17 08:07 - Gündem

Bozüyük ekibi Yıldız Kızlar Eskişehir grubunu 2. sırada tamamladı

2023-04-17 14:37 - Spor

İlgili Haberler

ETÜ’lü Damla Avrupa Atıcılık Şampiyonasında gümüş madalya kazanarak tarihe geçti

15:18 - Spor

Tepebaşı’nda çocuklar sporla buluşuyor

15:08 - Spor

Muşlu kayakçılar, Biathlon Türkiye Şampiyonası’nı 6 madalya ile tamamladı

15:01 - Spor

Gençler istekalarını konuşturdu

15:05 - Spor

Sümeyye Boyacı Barcelona’da Türkiye’yi temsil edecek

15:07 - Spor

Günün Manşetleri

Başkan Aydın, Bursa'nın sorunlu bölgesinde vatandaşları dinledi

15:16 - Bursa

AFAD açıkladı: Konya'da korku yaratan deprem

14:57 - Gündem

Bursa'da eğlence mekanı kana bürünmüştü...

14:32 - Bursa

Türkiye'de İran ajanları yakalandı

14:12 - Gündem

Bursa'da konser durduran lodos görüntüleri

12:47 - Bursa