?>

Yangın kontrol altına alınamadı

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere Köyü’nde orman yangını çıktı. 20 hektarlık alanı kaplayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Gündem - 9 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Sazlıdere Köyü’ndeki ormanlık alanda 16.30 sıralarında bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Rüzgar etkisiyle yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Dumanların çıkmasıyla birlikte vatandaşlar durumu Orman İşletme Müdürlüğüne bildirdi. Kısa sürede köye gelen ekipler, yangının Sazlıdere Köyü’ne sıçramasını engelledi. Ancak şiddetli rüzgar nedeniyle yangın, ormanlık alana sıçradı.
20 HEKTARLIK ALANDA DEVAM EDİYORKeşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül, yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirterek, 3 helikopterle yangına müdahale edildiğini söyledi. Mustafa Sümbül, “Yangın Sazıldere Gökçetepe köyü arasında çıktı. 20 hektarlık bir alanda etkşli şu anda. Yangının çıkış yeri köy. Ancak köyde bir zarar söz konusu değil. Köyden ormanlık alana doğru uzayan bir yangın var. Şua nda Gökçetepe Köyü civarında bu yangının önünü kesmek için uğraşıyoruz. Ancak çok şiddetli bir rüzgar var. 10’un üzerinde ekip çalışıyor. 3 tane de helikopter yangını söndürmek için çalışma içersinde” dedi.
SİGARADAN ÇIKTIĞI TAHMİN EDİLİYORÖte yandan yangının, köy girişindeki otluk alana atılan sigara izmaritinden çıktığı tahmin ediliyor. İlk çıkış noktasında 2 ayrı ev yangından ciddi şekilde zarar görürken, çok sayıda arı kovanı da kül oldu. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, evlerde ciddi anlamda hasar meydana geldiği öğrenildi.
Ekipler yangını, bölgede esen şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına almakta zorlanıyor. Enez, Keşan İpsala, Gelibolu ve Evreşe’den gelen itfaiye ve arazözlerin müdahale ettiği yangında havanın kararmasıyla birlikte helikopterler de söndürme çalışmalarına yardımcı olamıyor. Yangının Gökçetepe köyüne ulaşmaması için yoğun çaba harcanırken, söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Uludağ Üniversitesi iftarda buluştu

2016-06-23 14:29 - Bursa

1 Temmuz'da trafiğe açılacak

2016-06-24 18:05 - Gündem

Ankara Üniversitesi karıştı: 4 ölü

2016-06-24 14:36 - Gündem

5 liralık gaspa 2 yıl hapis

2016-06-24 13:55 - Bursa

Pogba için rekor fiyat!

2016-06-23 19:24 - Spor

Ello Güzellik fark yaratıyor

2016-06-24 22:41 - Bursa

1. Murad Hüdavendigar Han Bursa'da anıldı

2016-06-24 13:33 - Bursa

Çağatay Ulusoy Amerika'dan ev aldı

2016-06-24 12:39 - Magazin

İzmir karıştı! Palayla saldırdılar

2016-06-24 18:45 - Gündem

Bursa'da orman yangını

2016-06-24 20:15 - Bursa

İlgili Haberler

Bitlis balı coğrafi işaret aldı

15:39 - Gündem

Başkan Adıgüzel: "FETÖ’den dolayı yardımlarda azalma var"

15:40 - Gündem

77 yıllık sevgi dolu geçen evliliğin sırrı

15:42 - Gündem

Tutuklu bulunan gazeteciler hakkında karar!

15:40 - Gündem

Vali Aslan basketbolcu kızları ağırladı

15:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Tutuklu bulunan gazeteciler hakkında karar!

15:40 - Gündem

Dünyaca ünlü model Bella Hadid'ten Ramazan mesajı

15:33 - Magazin

Mesut Mestan Bursaspor'dan alacağını sildi

15:12 - Bursaspor

Özgür Özel: Ülkedeki işsiz ordusu Kuzey Avrupa ülkelerinin nüfusuyla yarışıyor

15:05 - Gündem

Mudanya'da ihtiyaç sahipleri ücretsiz bir şekilde 'Gıda Bankası'na gidebilecek

14:22 - Bursa