?>

Yerli ayakkabı üreticileri, AYMOD’a akın etti

Ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1.000’in üzerinde marka, Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’nda (AYMOD) uluslararası yatırımcılar ile bir araya geldi. Fuar, 13 bin 315 yerli ve yabancı ziyaretçinin katılımı ile düzenlendi.

Ekonomi - 7 yıl önce

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1.000’in üzerinde markanın katılımı ile CNR EXPO Yeşilköy’de bu yıl 58’inci kez düzenlendi. Önümüzdeki yılın ilkbahar-yaz sezonuna ait kadın-erkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar klasik, spor, el yapımı binlerce yeni modelin sergilendiği fuara, Almanya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Suudi Arabistan, Yunanistan, Çin, İran, İtalya, Katar, Tunus’un da aralarında bulunduğu 82 ülkeden, 13 bin 315 yerli ve yabancı ziyaretçi katıldı.
800 MİLYON DOLARLIK AYAKKABI İHRACATINA AYMOD DESTEĞİ
AYMOD, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV), KOSGEB desteğinde 60 bin metre kare alanda organize edildi. Ayakkabı sektörünün ve AYMOD Fuarı’nın ivme kazandığına dikkat çeken TASD Başkanı Süleyman Gürsoy, “Bu yıl fuarımızda nitelikli ziyaretçi sayısını da artırmış bulunuyoruz. Fuarda alım heyetleri ve yabancı ziyaretçiler konusunda önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştirdik. Bir sonraki AYMOD’da hedeflerimizi daha da büyüteceğiz” AYMOD’daki en büyük hedeflerinin 800 milyon dolar olan sektör ihracatına destek sağlamak olduğunu belirten CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de “Sektör ihracatının büyük bir bölümü AYMOD Fuarı’ndaki görüşmeler sonucunda gerçekleştiriliyor. Firmalar fuar aracılığıyla hedefledikleri yurt dışı pazarlara ulaşma imkanı buluyor” dedi.
350 MİLYON ÇİFT AYAKKABI ÜRETİMİ
Rusya’nın en ünlü perakende zincir mağazalarından Tervolina, Alman markası Dielmann, Versace gibi dünyaca ünlü markaların yanı sıra, Ayakkabı Dünyası, Beta, Beymen, Boyner, Desa, Divarese, Flo, Greyder, Hotiç gibi 1.0000’in üzerinde zincir mağazanın üst düzey yöneticileri AYMOD’a özel davetli olarak katılım gösterdiler. Fuara katılan yerli ve yabancı alıcılar, Hammer Jack, Tergan, Twigy, Cabani, Ricardo Colli, MCP, Scooter, Conteyner, Euromar, Lapinta, Devran, İnuovo Lota, Ridge, İlvi, Marcomen, Bulldozer, Darkwood, Topbaş United, Ferudun Kundura, Poletto, Dunlop’un da aralarında bulunduğu pek çok firmayla ikili görüşmelerde bulundu. AYMOD’a katılan firmalar, 350 milyon çift ayakkabı üretimi olan Türk ayakkabı sektörünün iç piyasada doyuma ulaştığını, amaçlarının AYMOD Fuarı ile yurt dışı pazarlara açılmak olduğunu belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

Yedigöller’in havadan görüntüsü hayran bıraktı

2017-10-11 18:30 - Yaşam

Lerzan Mutlu, Bülent Ersoy ile uzlaşmak istemedi

2017-10-11 14:28 - Magazin

Başkan’dan özel projeler

2017-10-11 14:42 - Bursaspor

Hikayesi duyanları şaşırtıyor!

2017-10-11 12:40 - Yaşam

Aziz Nikolas’ın mezarı bulundu mu?

2017-10-11 12:46 - Yaşam

Enis Berberoğlu’ndan tahliye başvurusu

2017-10-11 18:36 - Gündem

Bakan açıkladı: Tam 2 bin 242 terörist...

2017-10-11 15:05 - Gündem

Ali Ay "Batalla takımda kalmalı"

2017-10-11 14:50 - Bursaspor

Sertab’ın Oda Müziği Konseri Bursa’da

2017-10-11 19:38 - Magazin

Sosyal medya bu dilekçeyi konuşuyor

2017-10-11 18:13 - Gündem

İlgili Haberler

Kuraklıktan endişelenen çiftçi mısır ekimini yoğunlaştırdı

09:25 - Ekonomi

Türk Telekom ve Huawei’den akıllı şehircilik alanında iş birliği

21:03 - Ekonomi

Türk Telekom ve Ericsson 6G çalışmalarında stratejik iş birliğine başlıyor

21:04 - Ekonomi

Bakan Kacır: "Tüm dünyada jeopolitik kırılmalar yaşanıyor'

20:16 - Ekonomi

Türk Telekom’un milli çözümü SEBA’nın ulaştığı hane sayısı artıyor

15:50 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

İş adamını evinin önünde haraca bağladılar!

09:49 - Gündem

Bursa dahil çok sayıda ilde zehir tacirlerine darbe

09:05 - Bursa

Bursa'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 5 yaralı!

08:41 - Bursa

ABARTIYORUZ !

08:29 - Bursaspor