Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapımı devam eden Konya Şehir Hastanesinin yüzde 51’den fazlası tamamlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Şehir Hastanemizdeki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Başta 838 yatak olan kapasite Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bin 250 yatak kapasitesine çıkarıldı. Bu ek binayla birlikte hizmet hızlı bir şekilde yürüyor. Son gelinen aşama ek binayla birlikte yüzde 51 inşaat seviyesi tamamlanmış durumda” dedi.
“YAKLAŞIK YILLIK 2,5 MİLYON HASTAYA POLİKLİNİK HİZMETİ VERECEĞİZ”
Şehir Hastanesinde yılda yaklaşık 2,5 milyon hastaya hizmet verileceğini belirten Prof. Dr. Koç, “Şehir Hastanemiz bin 250 yatak kapasitesiyle hizmete başladığında yaklaşık yıllık 2,5 milyon hastaya poliklinik hizmeti vereceğiz. En üst düzey ameliyatlar, özellikli birimlerin hizmetleriyle hem ilimizde, bölgemizde, hem uluslararası düzeyde hizmet vereceğiz. Şehir Hastanemiz bize büyük bir emanet. Kapasitesi çok büyük bir hastane. Bu hastaneyi en verimli şekilde çalıştırmak da bizlerin görevi. Bunun da en önemli bileşeni uzman hekimler ve alanında deneyim sahibi hocaların olduğu bir ekibin hazırlanması. Biz bu alanda her birimde kendi alanında ehil insanların eğitimlerini kendi alanındaki yaptığı işleri deneyimleri artırıcı eğitimlerini teşvik ediyoruz. Gerekli eğitimleri yaptırıyoruz” şeklinde konuştu.
“HAFİF RAYLI SİSTEMİN KAMPÜS İÇİNE KADAR GİTMESİ İÇİN BELEDİYEYLE İLETİŞİMİMİZ DEVAM EDİYOR”
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, Şehir Hastanesinin ulaşım düzenlemeleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde bu önemli işi götürüyoruz. Çünkü ulaşım olmadan verimli hizmet sağlayamayız. Gerek ulaşım açısından hafif raylı sistemin kampüs içine kadar gitmesi hem de çevre yolunu kesecek şekilde üst geçitlerin yapılması konusunda Büyükşehir Belediyemizle iletişimimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“KONYA’MIZI SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Öncelikli olarak hedeflerinin kendi bölgelerindeki insanların en üst düzeydeki sağlık hizmetlerini hiçbir ek ödeme yapmadan almaları olduğunu belirten Koç, “Biz bu kapasiteyi öncelikle onların hizmetine sunacağız. Konyamız bir bölge hastanesi konumunda. Şu anki Eğitim Araştırma Hastanemiz yaklaşık aynı sayıda yatakla bölgeye hizmet etmekte ve gerçekten Konyamızın lokomotif hastanesi. Bu hastanemizdeki bölge hizmetini oraya aktaracağız ve özellikle Aksaray, Karaman, Niğde gibi illerimizden, Mersin’in bize yakın ilçelerinden, Afyonkarahisar gibi çevre illerimize üst düzey hizmetleri sağlayacağız. Ayrıca biz Konyamızı sağlık turizmi açısından geliştirmeye çalışıyoruz. Şu anda sağlık turizminin alt yapısıyla uğraşıyoruz ve bu hastanemize yurt dışından hasta transferi ve gerekli alt yapıların oluşması için şu anda yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.
“ŞEHİR HASTANEMİZ VERİMLİ, EN KALİTELİ ŞEKİLDE HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNULACAK”
Şehir Hastanesinde üst düzey ameliyatlar yapılacağını söyleyen Koç, “Özellikle Şehir Hastanemizde üst düzey ameliyatlar, onkolojik ameliyatların yapılması, organ nakillerinin yapılması, kemik iliği nakillerinin yapılması ve yine kanser tedavisindeki ileri düzey ışın tedavisinin yapılması, kemoterapi hizmetlerinin yine uygun ve konforlu şartlarda yapılması için her türlü alt yapının hazırlanmasına çalışıyoruz. Ve bu dönemde özellikle göreve geldiğimiz günden itibaren ilgili inşaat firmamız, tayin edilen danışman firmayla iletişimli bir şekilde hastanenin en verimli şekilde nasıl kullanılabilir düşüncesi ile röntgen alanlarının neresi olması ile acil servisin dizaynı gibi konularla ilgili, branş kliniklerinde ve müdürlükteki kamu hastaneleri başkanlığımız çok ciddi ve titiz bir çalışma yapıyor. Ve bu konuda da Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğu bakanlıkça bize ifade edildi. İnşallah Şehir Hastanemiz verimli, en kaliteli şekilde halkımızın hizmetine sunulacak” ifadelerini kullandı. (Fatih Macit - Mustafa Beşer/İHA)