Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, BDDK ve SPK hizmet binalarının temel atma törenine katıldı.
Burada konuşma yapan Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
"Bu merkeze ne ihtiyaç var Finansman yani dünyadaki nakit para artık yeni adresler arıyor. Niye Çünkü Amerika, Avrupa fazla sıkıyorlar. 50 tane soru soruyorlar. Bu parayı nereden aldın, nerede buldun, nasıl getirdin İnsanlar da parasıyla rezil olmak istemiyorlar. Onun için İstanbul finansman için, yatırımcılar için, yatırımcılara kaynak için en ideal yer. Onun için buraya, bu merkeze ihtiyaç var ve bunun kararını verdik. İnşallah 1-2 sene içerisinde, buralarda muazzam tesisler, binalar tamamlanacak ve finans merkezi çalışmaya devam edecek.
Burada sadece bugün temelini attığımız BDDK'nın, SPK'nın yeri yok, aynı zamanda başka kurumlar da var. Ben buradan çağrı yapıyorum; Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank başta olmak üzere bütün bankalarımız bir an önce gelsin, burada temeli atsınlar. Finans merkezi demek hepsinin bir araya gelerek güçlerini birleştirmeleri demek. Aksi halde birer birer gelirseniz ne olacak? Zaman kaybı olacak. Zaman kaybı olunca da istediğimiz hızda projeler gerçekleşmeyecek.Dünyanın en büyük havalimanı, yeni İstanbul havalimanı... Bu projenin ederi ne kadar biliyor musunuz? 35 milyar. 35 milyar ne anlama geliyor size söyleyeyim. Dünyanın irili ufaklı birçok ülkesinin bütçesinden daha büyük. Nereden nereye. 70 sente muhtaç olan, yazar kasası başbakanlığa fırlatılan bir Türkiye'den, tek başına 35 milyarlık yatırımı yapan, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a kazandıran bir Türkiye'ye geldik.
Bir işimiz daha kaldı. Türkiye'de istikrarın sürmesi lazım. İstikrar sürecek. Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak? Başkanlıkla olacak. Şimdi diyoruz ki siyasi partilere, millete hepinizin sözü var, bizim de sözümüz var, CHP'nin de MHP'nin de sözü var. Ne dedik? Her seçimde dedik ki yeni anayasayı yapacağız ve Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getireceğiz. İstikrarın kalıcı hale getirilmesinin yolu başkanlıktan geçiyor. Aksi halde bakın 7 Haziran'da neler yaşadık. Hükümet kurulamadı. Eğer öyle devam etseydi bugün Türkiye, PKK'yla, FETÖ'yle, DEAŞ'la mücadele edebilir miydi? Allah'tan millet bunu gördü ve kararını değiştirdi, AK Parti'yi 1 Kasım'da iş başına getirdiniz. Böylelikle zayıf iktidarlardan milleti kurtarmak, milli birliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var.
Biz başkanlık diyoruz. Biz 'Başkanlık Türkiye için gereklidir' diyoruz. Başkanlıkta güçlü siyasi irade var, başkanlıkta tek başına istikrar var, başkanlıkta Türkiye'nin birliği, beraberliği, kardeşliği var. Eğer siz başkanlık değil de başka bir model öneriyorsanız, buyurun ikisini de soralım millete, milletin verdiği kararın başımızın, gözümüzün üzerinde yeri vardır."