?>

Yomralı arıcılar Anzer Balına rakip çıktı

Rize'nin anzer yaylası'nda üretilen ünlü anzer balına trabzon’un yomra ilçesindeki arıcılar rakip çıktı.

Yaşam - 8 ay önce

Rize’nin Anzer Yaylası’nda üretilen ünlü Anzer balına Trabzon’un Yomra ilçesindeki arıcılar rakip çıktı.

Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Çamlıyurt mahallesinde arıcılık yapan vatandaşlar, ürettikleri balların dünyanın en kaliteli ballarından biri olduğunu iddia etti. Mahalle sakinleri, yıllardır süregelen arıcılık geleneği ve yöresel flora sayesinde elde ettikleri balların Anzer balından daha üstün olduğunu savundu. Mahalle sakinlerinden Mustafa Can, "Biz dededen beri arıcılıkla uğraşıyoruz ve yöremizin ballarının şifasını çok iyi biliyoruz. Bu ballar sadece kahvaltılık olarak değil, birçok hastalığa karşı da şifa kaynağı. Anzer balının kalitesini küçümsemiyoruz ama bizim balımızın daha kaliteli olduğunu iddia ediyorum. Mahallemizdeki diğer arıcılar da benimle aynı fikirde" dedi.

Can, Anzer Yaylası’nda yaptığı incelemeler sonucunda, arıların ağırlıklı olarak beyaz orman gülünden ve bazı endemik bitkilerden bal aldığını ve bu bitkilerin kendi yörelerinde de yaygın olduğunu belirtti. Can, “Bizim balımızı alıp Anzer balıyla karşılaştırsınlar, gerekli analizleri yapsınlar. Bu işi bizden daha iyi yapan, daha kaliteli bal üreten başka kimse olduğunu düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Yomralı arıcılar, iddialarını desteklemek ve balın kalitesini kanıtlamak için bilimsel analizlerin yapılmasını talep etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Koray Aydın istifa etti!

2024-06-27 16:06 - Gündem

İki bölgede PKK'ya darbe

2024-06-25 14:00 - Gündem

Yalova’da oto lastik dükkanı alevlere teslim oldu

2024-06-29 16:39 - Asayiş

Tatilcilerin kalbi Kuşadası’nda kaldı

2024-06-24 19:00 - Ekonomi

Çocuk müstehcenliği operasyonu

2024-07-01 10:11 - Gündem

Sürücülerin yol verme kavgası kamerada

2024-06-28 09:55 - Asayiş

Red Bull Back Line başlıyor

2024-06-28 11:08 - Spor

Rize usulü asansör

2024-06-29 11:42 - Gündem

Aydın’daki yüzme havuzu hizmete açılıyor

2024-06-24 16:41 - Spor

GAÜN Turizm Fakültesi mezunları törenle uğurlandı

2024-06-24 17:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Hakkari’de besicilerin zorlu kış mesaisi

10:05 - Yaşam

Yer altından çıkan gaz 3 gündür yanıyor

10:05 - Yaşam

Kars baharda kışı yaşıyor: Şelale dondu, ağaç buzdan heykele döndü

10:12 - Yaşam

Vanmall yönetim ve personeli iftarda bir araya geldi

10:09 - Yaşam

Bu mahallede davul çalmak yasak...Gelenek bu yıl da bozulmadı..

09:57 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa