?>

Zonguldak şehidine ağlıyor

Hakkâri Yüksekova’da teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ın cenazesi, sabah saatlerinde belediye morgundan alınarak Merkez mahallesindeki evine getirildi.

Gündem - 9 yıl önce

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakla dün gece Zonguldak’a getirilen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ın cenazesi, Kozlu Belediyesine ait Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü morguna konuldu. Sabah saatlerinde anne Bağdagül Bozkurt ve yakınları morga geldi. Burada şehidin tabutu açılarak anne ve yakınlarına gösterildi. Şehidin cenazesi Kozlu Belediyesine ait cenaze aracı ve konvoy eşliğinde Merkez mahallesindeki evine getirildi.
Anne Bağdagül Bozkurt ve şehidin kız arkadaşı güçlükle ayakta durabildi. Anne Bağdagül Bozkurt, önce oğlunun tabutuna sarıldı, ardından tabutun yanı başına oturarak dua etti. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, AK Parti ve CHP milletvekillerinin de bulunduğu törende Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve vatandaşlar şehidin ailesini yalnız bırakmadı. Şehidin askerlik mesleğini sevdiğini söyleyen eniştesi Ramazan Duyar, "Şehit hepimizin şehidi yalnız akıllı olmak lazım. Bu sadece PKK’nın işi değil, dış güçlerin de parmağı vardır. PKK silahı nereden alıyor. Kandil’e silah fabrikası mı açıldı? Dış güçler veriyor. Ne zaman bu ülkeye büyük yatırımlar yapılsa olur böyle şeyler. Tunahan işini severek yapıyordu. Yaklaşık bir ay önce izine gelmişti. Kız arkadaşı vardı, kızın ailesi de daha yeni yeni öğreniyordu birlikteliklerini. Kızımız bugün buraya gelmiş. Nasip değilmiş, onun da hayalleri yıkıldı. Çocuk yaştayken babası Tunahan’ı terk etti. Kdz. Ereğli’den buraya getirdik annesiyle. Babasının yokluğunu hissettirmemeye çalıştık. Tunahan babasıyla görüşmüyordu. Babasının izini kaybettik. Uzmanlığa giderken güvenlik soruşturmasında babasının İstanbul’da olduğunu öğrenebilmiştik" diye konuştu.
İstanbul’da askerliğini tamamladıktan sonra 2014 yılında Uzman Çavuşluğa başvuran şehit Tunahan Kartal’ın cenazesi, evinin önünde helallik alınmasının ardından Kozlu Kent meydanına getirildi.

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Kenan ile Sinem’in düğün töreni başladı

2016-05-14 23:15 - Magazin

ÇEK yönetiminde görev değişimi

2016-05-16 16:49 - Bursa

88 KPSS zanlısı adliyeye sevk edildi

2016-05-16 14:18 - Gündem

Ensar Vakfı, bu kez 9 kadına tecavüzle gündemde

2016-05-16 14:57 - Gündem

‘Utandıran sorun’un çaresi var!

2016-05-16 13:32 - Sağlık

Kurye görünümlü dolandırıcılara dikkat

2016-05-16 16:32 - Bursa

Skandal harita! Amerikan arşivinden çıktı

2016-05-16 15:41 - Dünya

Bacaklarda bu belirtilere dikkat

2016-05-16 14:38 - Sağlık

Ofisinde kesik domuz kafası bulundu!

2016-05-15 12:44 - Dünya

Kazandığı parayı onlara yatırmış

2016-05-16 16:57 - Magazin

İlgili Haberler

Vali Eldivan, VKS toplantısına katıldı

04:39 - Gündem

Vali Aydoğdu, VKS toplantısına katıldı

04:33 - Gündem

Terzi Sofrası, Ramazan ayı boyunca hizmet verecek

04:26 - Gündem

Tercan’da fırınlar denetlendi

04:13 - Gündem

Jandarma ekiplerinden şok huzur uygulaması

01:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa