?>

‘Yunus Emre’ye Mektup’ yarışması sonuçlandı

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölümü, barışın, sevginin, cömertliğin ve hoşgörünün temsilcisi olan Yunus Emre’yi anmak maksadıyla düzenlediği “Gençlerden ‘Bizim Yunus’a Mektup Var” konulu mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Bursa - 9 yıl önce

Yarışmada, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Mine Göçmen’in Yunus Emre’ye yazdığı mektup birinci seçildi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke’nin elinden aldı.
Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, sevgi ve birliğin insanın kazanabileceği en güzel ve en üstün vasıflar olduğunu, Yunus Emre’nin bu özellikleri kazanabilmek için Tapduk Emre’nin dergâhında kırk senesini verdiğini dile getirerek, “Yaşadığımız yüzyılda da sosyal, siyasi, felsefi ve ekonomik krizlerle başa çıkmaya çalışan, hâlâ birbirini anlamayan, sevmeyen, ötekileştiren insanların, birbirleriyle savaşan toplumların Yunus’un sevgi çağrısına kulak vermelerini, ülkemizin ve insanlığın O’nun mesajlarını daha iyi anlamasını diliyor, Yunus Emre’yi anma ve anlama gayesi ve gayretiyle düzenlenen bu yarışmanın hepimizin yeni baharına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Şahin de, “Üniversitemizin gençleri, bu yarışmaya katılarak, onu nasıl tanıdıklarını, ne kadar iyi anladıklarını gösteren yüzlerce mektup yazdılar. Bu mektuplarda Yûnus gibi ülkenin durumunu ortaya koyup Yûnus’un mısralarından bugüne bakarak aydın olmanın gereğini yerine getirip kaygılarını dile getirdiler. Yûnus’un dili kullanma gücünden etkilendiler, onun içten sesine kulak verip duygu ve düşüncelerini satırlara döktüler” diye konuştu.
YUNUS’A 157 MEKTUP
Yarışmaya, Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve meslek yüksekokullarından toplam 157 mektup gönderildi. Mektupların tümü, Türk Dili okutmanlarından oluşan seçici kurul tarafından özenle okunup değerlendirildi. Değerlendirme yapılırken yazının mektup türüne uygun olması, öğrencinin dili doğru ve düzgün bir şekilde kullanması, Yunus’un sade Türkçe anlayışına değinmesi, en önemlisi de özgün olması gibi kıstaslar göz önünde bulunduruldu.
Birinciliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümünden Mine Göçmen, ikinciliği Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden Ümmühan Koçer, üçüncülüğü Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden Özkan Kurnaz, dördüncülüğü Hukuk Fakültesi’nden Ahmet Gök, beşinciliği Keles Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı’ndan İrem Özdemir, altıncılığı Sağlık Yüksekokulu’ndan Beyzanur Çıkrıkçı kazandı.

İHA

Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti'nin yeni başbakan adayı Binali Yıldırım

2016-05-19 15:45 - Siyaset

‘Torpil listesi’ WhatsApp'tan yanlış gönderilince

2016-05-19 12:05 - Gündem

"Kubilay, H.Şükür'den daha yetenekli golcü!"

2016-05-19 16:02 - Bursaspor

Atatürk Havalimanı kilitlendi!

2016-05-19 14:37 - Gündem

Dünya İnsani Zirvesi Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak

2016-05-19 15:40 - Gündem

Erken doğan bebeklerde göz problemine dikkat

2016-05-19 15:32 - Sağlık

Survivor'da operasyon!

2016-05-19 12:11 - Magazin

Erkekliğe ilk adımı attılar

2016-05-19 16:43 - Bursa

İnegöl'de Pitbull korku saçtı

2016-05-19 14:16 - Bursa

İşte Bakan Kılıç’ın Anıtkabir Defterine yazdıkları

2016-05-19 15:06 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

BTSO mutfak akademiden girişimciler için finansal okuryazarlık eğitimi

13:49 - Bursa

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Tenis Federasyonu Bursa İl Temsilciliğine Aslıhan Köse atandı

12:13 - Bursa

Bursa'da kendisini yakalayan polisle hatıra fotoğrafı çektirdi

11:27 - Bursa

Günün Manşetleri

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem