Ormanlık alanın tüm zemini düzeltilmiş, çukurlar doldurulmuş; Kültürpark gibi her tarafı üstünde oturulacak, yalınayak yürünebilecek çim alana dönüştürülmüş. Hatta bir ara ayakkabılarımı çıkartıp çimlerin üzerinde yürüdüm.
Çok da geniş; 49 dönümlük bir yer… Havası tertemiz, Uludağ yamaçlarında… Endüstriyel gaz kirliliğinden uzakta.
Artı hem piknik masaları vardı hem de barbekünün olduğu insanların mangal yakabileceği kamelyalı oturma alanları. Ayrıca mesire alanında çocukların eğlenebileceği ahşap oyun alanları, tuvaletler, çeşmeler, mescit de bulunuyor…
Bir de Balaban Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne tahsis edilene, kır lokantası gibi faaliyet göstereceği bir bina da yapılmış. Çok da iyi olmuş.
Mesire alanının girişinde Bursa Markası olan Köftesi Yusuf da faaliyete geçmiş; bölgeye hareket getirmesi açısından iyi olmuş.
Mesire alanı yerleşim yerlerine çok yakın. 75. Yüzyıl mahallesinde. Bağlar Altı Mahallesi’ne araçla beş, on dakika mesafede.
Bağlar Altı Mahallesi’ne ilk kez yolum düştü. Düzgün bir yapılaşması var; Oradan geçerken BEKAYDER Başkanı Hacer Özyürek ile aynı araçtaydık; geçtiğimiz yerleri sorduğumda “Burası Yıldırım’ın Ataevleri gibi” dedi…
Yıldırım’da kentsel dönüşümün müteahhit eliyle gerçekleştiği yerlerden; hala devam eden pek çok apartman ve site inşaatı var…
Ataevler’den farkı sosyal yaşam merkezlerinin olmayışı… Yani sinemaların, markaların olduğu AVM’ler, kafeteryalar, lokantalar, mağazalar, konser ve tiyatro salonları, kütüphane yok.
Ancak… Bağlar Altı ve 75. Yıl ile Balaban Mahalleleri’nin de Ataevler’e göre farkı artık hemen yanı başlarında dört dörtlük 48 dönümlük Balaban Mesire Alanı olması. Ayrıca Ataevler sonradan mahkeme kararlarıyla durdurulan 0,50 emsal artışlı parsel bazlı kentsel dönüşüm nedeniyle betona boğuldu!
Velhasıl Balaban Mesire Alanı’nda içim açıldı; başta da dediğim gibi
‘YEŞİL BURSA’YA YAKIŞIYOR’
Mesire Alanı’nın açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali Yakup Canbolat, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile i Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş da katıldı…
Başkan Oktay Yılmaz yaptığı konuşmada, Yıldırım’a 700 dönümlük yeşil alan hedefini 1500 dönüm olarak revize ettiklerini, bunda Büyükşehir Belediyesi’nin de katkısı olduğunu söyleyerek Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür etti.
Başkan Oktay Yılmaz’ın gündeme getirdiği projelere gelince; “Gökdere Millet Bahçesi, Cumalıkızık Mesire Alanı, Değirmenönü Mesire Alanı, Mollaarap Hünkar Korusu…
Genel siyasete atıfta bulunan Milletvekili Efkan Ala, yerelde ise Balaban Bey Mesire Alanı’nı Yıldırım’a kazandırdığı için Oktay Yılmaz’a teşekkür etti…
Başkan Alinur Aktaş da, “Yeşil her şehre yakışır ama Bursa’ya daha çok yakışır. Biz hep birlikte Bursa’yı nasıl daha yeşil kılarız bu hedefle yatıyor bu amaçla kalkıyoruz. Oktay Başkanımız da bu doğrultuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Balaban Mesire Alanı Bursa’mıza hayırlı uğurlu olsun” diyerek Başkan Yılmaz’ı kutladı…
Bursa Valisi Yakup Canbolat,ise şunları söyledi:
“Bizim hizmet anlayışımızın merkezindeki ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesini de bu parkta hep birlikte görüyoruz. Böylesine fevkalade hizmetleri vatandaşla buluşturan çok kıymetli Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum…”
Balaban Mahalle Muhtarı Şerif Sevcan, Balaban Mesire Alanı’nı bölgeye kazandırdıkları için Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti.
TÜRK MUTFAĞI HAFTASI VE YILDIRIM KADIN KOOPERATİFLERİ
Balaban Mesire Alanı’nın açılışına Yıldırım Belediyesi çok anlamlı bir programı da dahil etti…
21-27 Mayıs tarihleri arasındaki Türk Mutfağı haftası kapsamında Yıldırım Belediyesi Bursa Türk Mutfağı sunumu ve ikramı gerçekleştirdi. Etkinliğe Yıldırım’da kurulan tarımsal ve ticari kadın kooperatifleri de yöresel lezzetlerin ve hediyelik eşyaların sunulduğu stantlarla katıldı.
Emirsultan Kadın Girişim ve Üretim İşletme Kooperatii Başkanı Keziban Koç, Karapınar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Emine Enginçayır Kök, Esebey Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hanife Çalışkan,
Cumalıkızık Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ferhan Yoldaş, Herdem Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nesrin Aydın, Yıldırım Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Semiha Şan,
Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mahinur Makar, Balaban Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fatma Acar ve bazı üyeler stantlarının başındaydı…
Yıldırım Belediyesi Hünkar Köşkü şefleri de oradaydı, katılan ekip arasında aşçı başı Kadir Yıldırım, aşçı başı Ufuk Erim ile aşçı Emre Uslu ve Kemal Karaağaç da vardı. Hünkar Köşkü aşçılarının elinden çıkan geleneksel Muradiye Çorbası ile Fukara Keşkülü ikram edildi. Çorbayı içemedim, ama tadını Hünkar Köşkü’nden biliyorum, muhteşem bir şey…
Fukara keşkülüne gelince, adına bakmayın; Antep fıstıklı, dilimlenmiş fındıklı yani oldukça yüksek maliyetli, tadı damağınızda kalacak kadar çok lezzetli, özel bir tatlı.
Kadın kooperatiflerinin stantlarında yaprak sarma, haşhaşlı ve cevizli lokum, irmik helvası, kestaneli lahana sarması, ekşi ot yemeği, kestaneli tarhana çorbası, damat paçası baklava, oturtma tatlısı, erişte, salça, reçel, tarhana, ekmek, turşu gibi lezzetler yer alırken…
Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu Engelsiz Mutfak öğretmen ve kursiyerleri pideli köfte, Osmanlı pilava ve şekerpare; Tarihi Taş Fırın ise geleneksel Bursa tahinli pidesi sundu. Kadın Girişim ve İşletme Kooperatifleri ise kadın emeğine dayalı daha çok mutfakta kullanılacak çeşitli ürünleri sergilediler. Gelen konuklara da tadımlık ikramlar yapıldı. Emek veren herkesin eline sağlık…