?>

Bursa’nın ilk El Emekleri Festivali Yıldırım’da!

Bursa’da kadına yönelik en yoğun faaliyet gösteren yerel yönetimlerin başında Yıldırım Belediyesi geliyor. Yıldırım’da belediyenin desteklediği 8 kadın kooperatifinin yanı sıra 20’nin üzerinde Kadın Girişimcilik ve Eğitim Merkezi ve YILMEK Kursları ve Engelsiz Yaşam Okulu var…

H. Gül KOLAYLI

3 yıl önce

Ayrıca Yıldırım Belediyesi’nin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal İnovasyon Merkezi çeşitli kamu kurumlarıyla işbirliği yapılarak gençlere, engellilere, kadın ve erkek yetişkinlere yönelik meslek edindirme amaçlı, bazıları da istihdam garantili kurslar açılıyor…

YIL-MEK kursları da yine aynı şekilde çeşitli kamu kurumlarıyla işbirliği yapılmak suretiyle Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülüyor…

Yıldırım Belediyesi çok yerinde bir etkinliğe imza atarak 6 gün süren El Emekleri Festivali düzenledi…

Festivale Yıldırım belediyesi bünyesindeki YIL-MEK’in yanı sıra , Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri ve Kadın Kooperatifleri kursiyerleri ile Engelsiz Yaşam Okulu öğrencileri ürettikleri ürünlerle katıldı…

Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde düzenlenen ve 6 gün süren El Emekleri Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi… Genelde kurslarda üretilen ürünler, kent merkezindeki çeşitli galerilerde sergilenir ve az sayıda kişiye ulaşır… Ancak Yıldırım Belediyesi festival bünyesinde bütün kursiyerleri bir araya toplayarak hem Yıldırım’da hem de Bursa’da bir ilk’e imza attı…

El Emekleri Festivali’nin açılış töreninde, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Fethi Yıldız, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Son, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Celal Elmas’ın yanı sıra çok sayıda belediye bürokratı ve kurs öğretmenleri de hazır bulundu… Yıldırım Belediyesi bünyesindeki kurslara katılan kadın erkek, genç yaşlı tüm kursiyerler ise ürettikleri ürünleri sergilemekle kalmayıp satış da yaparak aile bütçelerine katkı sağladı…

6 gün boyunca Festival alanını sık sık ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz hem vatandaşlarla buluştu hem de kursiyerleri kutladı.

Başkan Oktay Yılmaz dedi ki:

“Hizmet anlayışımızda merkeze insanı koyuyoruz. Yapılan işler, üretilen hizmetler ancak ve ancak insanla buluşursa değer kazanır.

Bu bilinçle, insanlarımızın yaşamına dokunacak, hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek hizmetler üretmeye gayret ediyoruz.

YIL-MEK, Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri ile desteklediğimiz Kadın Kooperatiflerinin yeri bizde çok ayrı.

Bu merkezlerde; Yıldırım Kaymakamlığımız, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimiz ile iş birliği içerisinde hayata geçirdiğimiz eğitim programlarıyla, insanlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sunuyoruz.

Yıldırım Belediyesi olarak yıl sonunda düzenlediğimiz el emekleri festivali ile hemşerilerimizin ürünlerini sergilemesine ve aile bütçelerine katkı sağlamasına aracı oluyoruz.”

Başkan Oktay Yılmaz, günün teknolojisi olan E-ticaret alanında da kursiyerleri destekleyeceklerini ifade etti:

“Yine hemşerilerimizin yaptıkları ürünlerin devamlı olarak satışını yapabilmeleri için Yıldırım Belediyesi olarak YIL-MEK Sepeti uygulamasını hayata geçiriyoruz.

Uygulama ile birlikte internet ortamında tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya ürünlerimizi pazarlayacağız…”

El Emekleri Festivali kapsamında Kaplıkaya Cazibe Merkezi’nde düzenlenen konserlere ise binlerce Yıldırımlı katıldı…

RUMELİSİAD’TAN ASGARİ ÜCRET ÖNERİLERİ

Eskiden iş insanları asgari ücretin artmasına maliyetteki artış nedeniyle tepki gösterirdi. Ancak son dönemde devletin kurumu olan TÜİK’e göre bile yüzde 70’leri bulan enflasyonun asgari ücrete yapılan zammı çoktan erittiğinin iş dünyası da farkında.

Özellikle de kira, gıda, ulaşım (benzin ve motorin), elektrik, doğalgazdaki artış asgari ücretlileri çok etkiledi… İş dünyası da asgari ücretin makul bir düzeye çekilmesini savunur oldu.

Asgari ücretle ilgili bir açıklama da Bursa iş dünyasından geldi;

 Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Zarif Alp’in yaptığı açıklamanın gündemi asgari ücretti.

Başkan Alp’in açıklamasında küresel ekonominin zorlu bir dönemden geçtiği, Türkiye’de de yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesine bağlı olarak yaşanan hayat pahalılığının gün geçtikçe etkisini daha da hissettirdiği yer alırken…

Tüm bu zorlu süreçte yüksek maliyete, tedarik sorunlarına ve likiditeye ulaşma zorluklarına karşın sanayi sektörünün üretimi sürdürdüğünü ve ekonomik büyümeye katkı sağladığına değindi…

Asgari ücrete yönelik alınacak kararı yakından takip ettiklerini belirten Başkan Zarif Alp şunları söyledi:

“Tüm kesimlerin enflasyon karşısında ezilmesini önleyerek, bu zorlu süreci daha rahat atlatması amacıyla devletimizin asgari ücrete yönelik desteğini sürdürmesi çok önemli…

Asgari ücretle ilgili alınacak kararda da mutlaka hem çalışanların hem de işverenlerin durumunun gözetilmesi gerekiyor.” Başkan Zarif Alp çok önemli bir tespitte bulundu:

“Ayrıca ülkemizde son yıllarda sanayide çalışacak iş gücü anlamında personel ihtiyacımız had safhaya çıkmıştır. Tam da bu noktada sanayide çalışmaya insanlarımızın toplu olarak yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz.”

Ve şöyle bir öneri getirdi:

“Bu bilinçle asgari ücret sisteminin; sanayi ve sanayi dışı alanlar olarak ayrılması gerektiğini düşünüyoruz.

Dahası, iş gücünü sanayiye çekebilmek adına asgari ücret, sanayide daha yüksek olmalı. İş dünyası olarak, bu konuda bizim payımıza düşen adımları atmaya hazırız. Biliyoruz ki Türkiye’nin hızlı büyümesi nitelikli iş gücü ve katma değerli üretim ile olacaktır.

Eminiz ki sanayi dışı alanlarda hizmet gösteren firmalarımız için de bu sürecin faydası ziyadesi ile olacaktır.

Bununla birlikte, geçmişten bu yana ülke ekonomimizde büyümenin itici gücü olan sanayi sektöründe sürdürülebilir büyüme için destekler artarak devam etmeli.

İş dünyası temsilcileri olarak bizler, maliyetlerdeki artışlara ve tedarik sorunlarına rağmen ülkemize katkı sağlama hedefiyle üretmeye ve yatırımlara devam edeceğiz.”

BİTİNYA DÖNEMİNE AİT BURSA’NIN EN ESKİ HELENİSTİK MEZARI

Cemil Aydın 2009-2019 yılları arasında Osmangazi Belediye Meclis üyeliği yaptı. Kent sorunlarına duyarlı olan Aydın, her zamanki ölçülü üslubuyla şehre dair sorunları ve çözüm önerilerini bizlerle paylaşmayı sürdürüyor.

Aydın son olarak “2200 yıl öncesi Bitinya dönemine ait Bursa'nın en eski Helenistik Mezarı ve Ertuğrul Bey Meydan Düzenlemesi” konulu şu gönderiyi paylaştı:

“Ertuğrul Bey Meydan Projesinin Cumhuriyet Caddesi ve Hanlar Bölgesi'ne nefes aldıracağı kanaatimle birlikte Geyve Han ve Ertuğrul Bey Camiinin etrafında bulunan, Bitinya dönemine ait olduğu bilinen, kimi araştırmacılara göre Kral Prusa'ya diğer görüşe göre çok kuvvetli ihtimalle de soylu bir aileye ait olduğu ifade edilen mezarın akıbeti meydan yapımında ne durumdadır?”

YAZARIN DİĞER YAZILARI