Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Borusan Grup şirketlerinden Türkiye’nin en büyük galvanizli çelik üreticisi olan Borçelik iş birliği ile kadın istihdamında örnek bir proje hayata geçiyor…
Cumhuriyet’in 100. yılında 100 kadına istihdam sağlayacak olan “Bu iş Eşitlik İşi” adını taşıyan projede ikinci faza geçildi…
Projeye yönelik ikinci faz projenin imza töreni Borçelik’te gerçekleşti. Törene BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez ve Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel ile BUİKAD, NOSAB ve Borçelik yöneticileri katıldı. Projede kadınları üretim süreçlerine dahil ederek, istihdamlarını arttırmak ve , sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak, kadınları meslek sahibi yapmak amaçlanıyor…
İLK FAZDA 10 VİNÇ VE 7 KAYNAK OPERATÖRÜ EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI
Projenin ilk adımında 10 vinç ve 7 kaynak Operatörü kadın eğitimlerini tamamlayarak mesleki eğitim belgelerini almaya hak kazanmıştı.
EĞİTİMLER BORÇELİK TEKNİK AKADEMİ EĞİTMENLERİ TARAFINDAN VERİLECEK
Projesinin ikinci fazında ise ücretsiz olarak verilecek eğitimlerle Borçelik Teknik Akademi eğitmenleri tarafından çeşitli meslek dallarında kadın kursiyerler yetiştirilecek.
Eğitim programı sonrasında adaylar sınava tabi tutularak, başarılı olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olacak.
Başarılı kursiyerlere NOSAB firmalarında çalışma imkanı sunulacak.
BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır Proje hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Kadın istihdamına büyük önem veriyoruz. Ülkemizin her alanda kalkınmış, aydınlık geleceğine giden yolda kadınların özveri ve emeğinin öneminin farkında olarak projeler üretiyoruz.
Hayatın her alanında başarılarını defalarca kanıtlayan kadınların üretime ve çalışma hayatına daha fazla entegre edilerek kendilerinin, ailelerinin ve Türkiye’nin geleceğine güçlü bir katkı sunacaklarını biliyor ve destek olmaya çalışıyoruz.
Projemize destek veren kurumlarımıza ve katılımları ile hedeflerimize güzellik katan, emekleri ile üretime değer katacak olan kadınlara teşekkür ediyorum…”
NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, kadın istihdamının üretim şehri Bursa ve Türkiye ekonomisi için önemli bir destek olacağına değindi…
Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel de şu mesajı verdi:
“Borçelik olarak 2016 yılından beri toplumsal cinsiyet eşitliği konularında çalışmalar yapıyoruz ve özünde insana odaklanıyoruz. 2018 yılından bu yana üretimde kadın çalışana yoğunlaşıyoruz.
Şirket içinde yaptığımız ve takdir toplayan çalışmalarımızla tüm sektörlere ilham veriyoruz. Bu değerli proje ile de toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlı duruşumuzu daha da güçlendiriyoruz…”
Kutluyoruz… Yolları açık olsun.
BUMKAD BAŞKANI ÜLFET ÖZTÜRK: “KADIN MÜHENDİSLER KURUMLARINDA ÖNCÜ ROL ÜSTLENİYOR”
Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) kurumsal ziyaretlerini sürdürüyor. BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Köksal ile Elif Kuş, Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, mühendislik mesleğinin zorlukları ve kadın mühendislerin sektörde karşılaştığı sorunlar, kadın mühendis sayısının arttırılmasına yönelik yapılabilecekler ile BUMKAD faaliyetleri konuşuldu.
BUMKAD’ın faaliyetleri ve yol haritası hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ülfet Öztürk, kadın mühendis sayısının kurumlarda yetersiz olduğunu ve arttırmak için çalıştıklarını belirtti.
Türkiye Mühendis Kadınları Derneği’nin (TÜMKAD) kurulmasına öncülük ettiklerini ve ülke genelinde yapılanma hedefinde olduklarını anlattı…
Başkan Ülfet Öztürk şunları söyledi:
“Biz endüstriyel faaliyetlerin yoğunluğuna göre Bursa’nın, yanı sıra Kocaeli, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de de temsilciliklerimizi oluşturarak yapılanmak niyetindeyiz.
Gelecek dönemde hedefimiz, tescillenen ismiyle TÜMKAD’ın çatısı altında tüm Türkiye'de kadın mühendisleri bir çatı altında toplamak istiyoruz.
Bu konuda çalışmalarımız ve projelerimiz devam ediyor. Kadın mühendisler, bulundukları kurumlarda ve meslekleri içinde çeşitliliği ile kapsayıcılığı teşvik etmek konusunda da öncü rol oynuyor. Toplumsal rol kalıpları yıkılırsa kadın mühendislerinin yetenekleri ve üstlendikleri rollerin daha da öne çıkacağı inancındayız.”
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, ziyarette kadın mühendislerin bir dernek altında buluşmalarının önemine vurgu yaptı. Kadın istihdamının her sektörde arttırılması gerektiğine değindi.
Başkan Dündar, kadının her alanda var olması gerektiği gibi üretimde de yer almasının ülke ekonomisi için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.