?>

Sedat Yalçın’dan ilk 100 günlük proje

H. Gül KOLAYLI

9 ay önce

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sedat Yalçın, diğer adaylardan farklı bir yol izleyerek  projelerini 6 ayrı toplantıda kamuoyu ile paylaştı… Sonuncusu pazartesi günü gerçekleşti…

 Sedat Yalçın’ın projeleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na her kim seçilirse seçilsin rehber niteliğinde…

Yalçın 2. Gün Akademik danışma kurulu oluşturacaklarına dikkat çekiyor:

“Bilmeden yaptığınız her iş yanlıştır. Bilimsel insanlar olacak. Hemen 3. gün emekliler için sosyal toplantı yapıyoruz.

 4. gün kabaca Bursa'nın ana çerçevesini çiziyoruz. 7. gün bütçe toplantısı yapacağız. 8. gün halen devam eden projelerin incelemesini yapacağız.

 9. gün kentsel planlama toplantısı, 10. gün kentsel ulaşım toplantısı, 11. gün afet yönetim planı değerlendirme toplantısı, 12. gün kentsel dönüşüm durum tespiti toplantısı yapacağız. Nasip olursa 5 yıl içerisinde çok ciddi bir nüfusun kırsala döneceğini görecekseniz…”

‘KENT KONSEYİ HALKIN YÖNETİME DAHİL OLDUĞU YERDİR’

Sedat Yalçın  günleri şöyle dolduruyor:

“18. gün turizm bileşenleri buluşması düzenleyeceğiz. 19. gün altyapı koordinasyon toplantısı, 20. gün eğitim ve bilim taraflar toplantısı gerçekleştireceğiz.

 Çalışma gruplarına 1 aylık süre vereceğiz. Kent Konseyi, Belediye meclisinden önceki birimdir ve doğrudan halkın yönetime dahil olduğu yerdir.

İyi bir belediye başkanı orada konuyu pişirir ve uygulamaya koyar. Sivil toplum gelişimi olan Kent Konseyi'nin gelişimi önemlidir.

 49. gün kent verilerini izleyeceğimiz bir komisyon kuracağız. 50. ve 73. günler arasında çalışma gruplarının zaman planlamasını yapacağız.

79. ve 99. gününde çalışma projelerinin değerlendirmesini yapacağız ve 100. gün bürokrasiye hedeflerin verilmesi ve bütçelendirmesini yapacağız.”

 

BURSA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

“Seçiliriz veya seçilmeyiz ancak Bursa'nın temel sorunlarını halletmek zorundayız. Yoksa elimizde bir Bursa kalmayacak” diyen Yalçın  daha önceki toplantılarda açıkladığı ve öne çıkan 21 projesini şöyle özetliyor:

“Çalı girişi olan teleferik çıkışlı bir tünel projemiz var. Bu proje mutlaka hayata geçirilmeli. Seçilirsek Ulaştırma Bakanlığı ile iletişime geçerek hayata geçireceğiz.

Bunun yanı sıra Bursa trafiğini azaltacak, Mudanya Yolu - Şehir Hastanesi trafiğini kapsayacak by pass hareketi ile OSB ATA Bulvarı - BUTTİM ve Görükle - Çalı yolu rahat bir nefes alacak…”

 PROJELERİMİZİN SES GETİRMESİ BİZİ MEMNUN ETTİ

 Sedat Yalçın diğer adaylarında örnek aldığı projelerine atıfta bulunuyor:

“Kuzey-Güney Uydu kentleri projelerimiz ile kenti çok merkezli yapma yaklaşımımız çok ses getirdi. 4 dağ ilçemizde eko mahalleler yapmak ve tarımla kalkındırmak istiyoruz.

Bu proje bir kırsal kalkınma projesidir. Hem kente göçü azaltacak hem de ihracatta bir ivme kazandıracak. Diğer adayların projelerinde de Kuzey ve Güney yoluna ilişkin tasarımlar gördüm. Bu beni çok memnun etti.

Yenilenebilir enerji kaynakları bulunan bir şehir olmalıyız. Bursa'nın 'Ne kadar yenilenebilir enerji kullanıyoruz' diye bir hedefi olmalıdır.

 Bunun için Enerji A.Ş. kurmak ve kendi enerjisini üreten bir şehir hedefiyle yola çıkacağız. Sıfır atık kullanan yeşil binaları daha da ilerletmek istiyoruz. Bursa gelirlerini doğadan değil, geri dönüşümden kazanmalı. Döngüsel ekonomik projemiz Bursa'yı daha da zenginleştirecektir…”

 MODÜLER HÜCRE SİSTEMİ ŞART

 Sedat Yalçın Bursa’yı depreme hazırlamak adına hızlı kentsel dönüşüm için modüler hücre sistemini öneriyor:

“Yeni tekniklerle, yeni yöntemlerle kentsel dönüşüm yapmalı ve daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşmalıyız. Tüm dünyanın özellikle de ABD’de Çin’de ve İngiltere’de yoğun bir şekilde uygulanan yöntemi hayata geçireceğiz. O da modüler hücre sistemi. Fabrikada üretilen konutlar daha hafif ve çelik bazlı oluyor.

Ayrıca daha uygun rakamlarla üretiliyor. Şantiyede çok hızlı bir üretim gerçekleşiyor ve siz yerine getirip monte ediyorsunuz. Depreme yüzde yüz dayanıklı oluyor ve çok hızlı bir şekilde üretiliyor.

Bursa'ya bu konuda kuracağımız fabrikanın üreteceği konutlar, özel sektöre de açık olacak. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi kendi şirketinde de yoğun bir şekilde üretecek…”

Sedat Yalçın İznik’in turizm açısından önemli bir konuma gelmesi, Sanayi ve Ar-Ge projelerine değer verilmesi, nitelikli iş kollarının desteklenmesi, Bursa’daki her çocuğun en az bir spor ve sanat dalıyla ilgilenmesi, dijitalleşme ve kent verileri Merkezi, festivaller gibi konuları da yeniden gündeme getirirken…

Tüm adayların kampanya harcamalarını açıklaması gerektiğini savunarak  kendi harcamalarını kamuoyu ile paylaştı:

“Ben 4 milyon 700 TL harcadım. 2 milyon borç aldım, dairemi sattım ve geri kalan parayı bir şekilde topladım.”

 Sedat Yalçın’ın oyları böldüklerine yönelik eleştirilere yanıtı ise şöyle:

“AK Parti, zaten uyguladığı politikalarla kendi oyunu düşürüyor. AK Parti’den ekonomik kriz başta olmak üzere çeşitli nedenlerle uzaklaşan seçmenin bir kısmı CHP adayına oy verecek, bir kısmı da sandığa gitmeyecekti.

Bizim adaylığımız ile bu oylar bize yöneldi. Biz olmasak oylar CHP adayına gidiyordu. Yeniden Refah Partisi ve Sedat Yalçın onlar için bir seçenek oldu.

Gönül rahatlığıyla oy verebilecekleri bir seçenek olduk. Şimdi, Yeniden Refah Partisi toptan seçimden çekilse, yine de vatandaş gidip AK Parti'ye oy vermez ki...

Bir de hep bize çekilin baskısı yapılıyor, o halde seçimden AK Parti çekilsin, biz o zaman yüzde 60'la seçimi kazanırız. Benim AK Partiye kaybettirmek gibi bir derdim yok. Kimsenin kimseye kaybettirme görevi olmadığı gibi, kazandırma gibi de görevi yok…”

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI