Merkez Bankası politika faizini 5 puan arttırarak % 30’ a yükseltti. Enflasyonun % 70’lerde olduğu tahmin edilen bir ülkede MB faizinin % 30’ a ulaşması ne anlam taşıyorsa artık.
Türkiye o hale geldi ki ülkesini, insanını seven bilinçli kişiler bu adıma dahi sevinmektedir. Oysa ülke önemli bir zamanını ve enerjisini kaybetmiş durumda.
İnsanının çalışmayı istemediği, spekülatif kazanç peşinde koştuğu ve kendi parasından kaçtığı bir yerde bereket olabilir mi?
Günlük hayatını idame etmede zorlanan elinden iş gelen, meslek sahiplerinin kafileler halinde ülkeyi terk etmesine neden olan bu sürecin hala devam ettiği görülmektedir.
Enflasyonun bu noktaya geldiği bir günde hala hazine bonolarının % 20’lerde olduğu bir ülkede serbest piyasa ekonomisinin uygulandığı söylenebilir mi? Toplumda serbest piyasa ekonomisi anlayışı öyle unutturulmuş durumda ki; internet aramalarında dahi serbest piyasa ekonomisi kavramı karşınıza çıkmamaktadır.
Ey ekonomi basını; ülkede “serbest piyasa ekonomisi“ sıfat tamlamasını kullanmayalı kaç yıl oldu?
Yazık; tarihe bakıp bir ülkenin sözü edilen çılgınlığa nasıl kapıldığını sorgulardık? Ancak meğer insan öylesi bir süreci yaşayabiliyormuş bir şekilde.
Son iki yılda Türkiye’ de en çok çalışan üretim noktasının banknot matbaasının olduğu grafiklerle ortaya kondu.
Gelinen noktada fiyat diye bir şey ortada kalmadı. Geçen gün yüz küsür metrekare bir yazlığın 150 milyon TL bedelle satılığa çıktığı haberini okurken, aklımıza müzayedelerde söylenen “Yok mu arttıran? sorusu geldi.
En yakın zamanda ülkemizin serbest piyasa ekonomisine dönmesi dileğiyle…