USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

12 fabrikaya idari para cezası

Mersin'in Mut ilçesinde Göksu Irmağını kirlettiği belirlenen 12 zeytinyağı fabrikasına idari para cezası uygulandığı bildirildi.

12 fabrikaya idari para cezası
23-12-2015 17:44
Google News

Mut ilçesinden geçen ve Silifke ilçesinden denize dökülen Göksu Irmağı, taşıdığı zeytinyağı fabrika atıkları nedeniyle kirlendi.
Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, bölgede şu an faaliyet gösteren 20 adet zeytinyağı fabrikası bulunduğunu belirterek, "Bu yıl yağışların da çok az olması sebebiyle Göksu Irmağı'ndaki görüntü önemli ölçüde değişti. İlçede bulunan zeytinyağı fabrikaları atıklarını Göksu Irmağı'na bırakıyor. Hal böyle olunca da ırmakta görüntü kirliliği meydana geliyor. Zirai yönden ve balıklara zararı yok. Şu an sadece görüntü kirliliği oluşuyor. Eğer bu kirlilik aşırı olursa zarar vereceği bilgisini aldım. Bu konuda gerekli önlemler alınacak" dedi.
Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yılmaz Şahin ise 2 hafta önce Mut ilçesinde faaliyet gösteren 20 zeytin fabrikasına gönderdikleri ekiplerin incelemelerde bulunduğunu belirterek, 12 fabrikaya idari para cezası uygulandığını, tekrarı halinde kurallara uymayan fabrikaların kapatılacağını bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ