USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

300 mali müşavir Uludağ’da buluştu

Ülke çapından 300 mali müşavirler kurumsal yönetim ve iç kontrolünü tartıştı.

300 mali müşavir Uludağ’da buluştu
16-05-2017 20:04
Google News

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) ev sahipliğinde ülke genelinden gelen meslek mensupları  12 – 14 Mayıs tarihlerinde Uludağ Karinna Hotel’de düzenlenen 2. Kurumsal Yönetim ve İç Kontrol Sempozyumu’nda buluştu.

Türkiye’nin dört bir yanından Bursa Uludağ’a gelen katılımcılara açılış konuşmasında öncelikle Bursa’yı tanıtan Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez; “Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak hepimiz Bursa’da çalışıp, burada yetiştik. Amacımız yaşadığımız kente değer katmaktır. Bu yüzden de organizasyonumuzu başka tatil beldeleri yerine Yeşil Bursa’mızda gerçekleştirmek istedik” dedi.

Bursa’nın doğasını ve tarihini katılımcılara anlatan Sönmez, dünyaca ünlü yemeklerine de değinmeden geçmedi.

SÖNMEZ: “AMACIMIZ BAKIŞ AÇILARIMIZI DEĞİŞTİRMEK”

Sempozyumu gerçekleştirmekteki bir diğer amaçlarının da iç kontrol, risk yönetimi, bağımsız denetim, hile ve entegre raporlama konuları ile meslek mensuplarının bakış açısını değiştirmek ve farklı bir vizyon katmak olduğunu dile getiren Sönmez, “Küreselleşen dünyada uluslararası iş birliğinin gelişmesiyle bağımsız denetime verilen önem de artmıştır. Türkiye’de son yıllarda uluslararası gelişmelere paralel olarak yasal düzenlemeler oluşturulmuş, bağımsız denetimin önemi vurgulanmıştır. Bağımsız denetimin amacı, bilgi kullanıcılarına sunulan bilgilerin tarafsız, doğru ve güvenilir olmasını sağlamaktır. Bilgi kullanıcılarına bu bilgilerin tarafsız ve doğru bir şekilde hazırlandığının güvencesini veren taraflardan biri de hiç şüphesiz bizlerizdir” şeklinde konuştu.

“SEMPOZYUMLAR İLE DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ”

Sönmez’den sonra kürsüye davet edilen TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, ikincisi gerçekleşen sempozyumun bir gelenek haline gelip başarı ile devam edeceğine inandığını, bu sempozyumlar sayesinde meslektaşlarının vizyonlarının gelişeceğine ve Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. TÜRMOB’da yapılacak olan genel kurulun haziran ayına ertelenmesinin sebeplerini de anlatan Arıkan, kürsüyü Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nalan Akdoğan’a bıraktı.

Prof. Dr. Nalan Akdoğan, kurumsal sürdürebilirlik açısından şeffaflık ve hesap verilebilirliğinin sağlanmasında finansal raporlama ve denetim rolünün önemi konusunda mali müşavirlere sunumunu aktardı.

BAYKAL MAKİNE’DE BÜYÜYEN VE GELİŞEN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Akdoğan sonrasında Bursa’nın başarılı iş adamlarından birisi olan Baykal Makine A.Ş. Kurucu Üyesi Sinan Baykal, “Bir Kurumsallaşma Hikayesi Baykal Makine A.Ş.” konulu konuşması ile Baykal Makine’nin başarı öyküsünü anlattı.

Birinci oturum ile devam eden programda Oturum Başkanı Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu öncülüğünde Prof. Dr. Münir Şakrak ve Dr. Esin Nesrin Can, “İç Kontrol Eksikliğinin Sonuçları” ana başlığı altında “İç Kontrol Sistemindeki Zayıflıkların Ortaya Çıkarılacağı Hukuki Sorunlar ve Muhasebe Bilgi Sisteminin Rolü” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

“Bağımsız Denetim Çalıştayı” başlığı ile ikinci oturuma devam eden müşavirler, “İşletmelerde Risk Yönetimi ve Bağımsız Denetimin Önemi” konuları ile ilgili bilgi birikimini aktaran Prof. Dr. Seval Selimoğlu’ndan sonra Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucusu Ali Kamil Uzun ile ilk gününün sonuna geldiler.

SEMPOZYUMDA BURSA’YA HAYRAN BIRAKAN ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ.

Katılımcılar, toplantı sonrasında Bakacak’a düzenlenen trekking ile Bursa’yı kuş bakışı izledi. Yürüyüşte Bursa’nın panoramik görünümüne hayran kalan konuklar, temiz hava ile de ilk günün yorgunluğunu attılar.

Yürüyüş sonrası hotelde gala yemeğinde buluşan mali müşavirler, meslek mensuplarından oluşan Gösteri Sanatları Topluluğu’nun Türkiye’nin tüm yörelerinden hazırladıkları potpori ile halk oyunları gösterilerini sergilediler. Müşavirler, gösterinin ardından Bursa’nın değerli halk müziği sanatçılarının sahnesi ile eğlence dolu dakikalar yaşadılar.

SÖNMEZ; “KATILIM SAĞLAYAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Sempozyum sırasında konuşmacılar, gala yemeğinde ise sempozyuma destek sağlayarak sponsorlukları ile katkı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Gemlik Ticaret Borsası, Özdilek Holding, Salmat A.Ş, EDM Bilişim A.Ş., Exemedia Bilişim Hizmetleri A.Ş yetkilileri teşekkür plaketlerini BSMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez’in elinden aldılar.

Ertesi gün devam eden sempozyumda üçüncü oturumun konusu “Hile ve Suistimalde İç Kontrolün Etkileri” idi.

Prof. Dr. Nejat Bozkurt başkanlığındaki oturumda; ELİG Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu ortağı Av. Olgu Kama “Hile ve Suistimalde Hukuki Boyut” detaylarını aktarırken, CFE, PwC Suistimal İncelemeleri Kıdemli Müdürü Bekir Özdemir, “Hile ve Suistimalde Uygulamalar”ı detaylandırdı.

“Entegre Raporlama ve Muhasebe Meslek Mensuplarının Rolü” konu başlığı ile son oturuma giren mali müşavirler, Panel Başkanı ve TÜRMOB önceki dönem genel sekreteri Ymm. Nail SANLI’nın Prof. Dr. Göksel Yücel’in, Prof. Dr. Rüstem Hacırüstemoğlu’nun, Prof. Dr. Cemal İbiş’in ve Prof. Dr. Yakup Selvi’nin deneyimlerini ve düşüncelerini dinledi.

Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy’un kapanış bildirisi ile sempozyumun sonuna gelen katılımcılar, “2. Kurumsal Yönetim ve İç Kontrol Sempozyumu”na katılım sertifikalarını da alarak evlerine döndüler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ