Türkiye’nin ilk fotoğraf festivali olan BursaFotoFest’in 6.’sı kapanış töreniyle sona erdi. ‘Kent Diyalogları’ temasının işlendiği festivalin kapanış törenine, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Festival Küratörü Kamil Fırat, BUFSAD Başkan Yardımcısı Hakkı Arca, Bursa Kent Konseyi ve Festival Yürütme Kurulu ile BursaFotoFest’in düzenlenmesinde destek olan fotoğraf sever gönüllüler katıldı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 6 sene önce başlatılan BursaFotoFest’in artık dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri arasında girebilecek kaliteye ulaştığını söyledi. BursaFotoFest kapsamında 8 farklı ülkeden yerli ve yabancı 130 fotoğrafçıya ait binden fazla fotoğraf sergilendiğini ifade eden Çepni, “Ayrıca festival kapsamında düzenlediğimiz uluslararası fotoğraf yarışmasına ise 6 kıta ve 56 ülkeden başvuru geldi. Bu coğrafyalarda artık Bursa ve Türk fotoğrafçılığı konuşuluyor. BursaFotoFest her yıl çıtasını daha yüksek seviyelere çıkartıyor” dedi.
Festivalin bitmesiyle seneye yapılacak olan organizasyonu düşünmek gerektiğini söyleyen Küratör Kamil Fırat, bu yılki BursaFotoFest’te iyi işler yapıldığını, festivallerin insanların heyecanı ve katılımıyla daha yüksek seviyelere çıkacağını dile getirdi.
BUFSAD Başkan Yardımcısı Hakkı Arca, başta gönüllüler olmak üzere Kamil Fırat’a, Büyükşehir Belediyesi’ne, Bursa Kent Konseyi’ne ve BUFSAD üyelerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından festivale destek veren gönüllülere teşekkür belgeleri Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri tarafından verildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen 6. BursaFotoFest, fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf meraklılarına Bursa’da buluşturdu. Festival kapsamında her gün yüzlerce öğrencinin ziyaret ettiği Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda Kosova, İtalya, Rusya, İngiltere, Norveç, Belçika, Danimarka ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu 8 ülkeden yerli ve yabancı 130 fotoğraf sanatçısının 67 sergi içinde bin 300’den fazla fotoğraf karesi yer aldı. ‘Kent Diyalogları’ temasıyla hazırlanan fotoğraf sergisi bünyesinde ayrıca 15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi de izlenime sunuldu. Festivalde 66 portfolyo değerlendirmesi, 16 fotoğraf gösterisi, 4 usta söyleşisi ve 8 seminer gerçekleştirildi.
Aynı zamanda festival kapsamında Kent Diyalogları temasıyla ‘Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ da düzenlendi. Yarışmaya 56 ülkeden 1147 fotoğraf tutkunu binlerce fotoğraf gönderdi, Türkiye’den ise 69 şehirden katılım sağlandı.
ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASINA BAŞVURAN ÜLKELERİN LİSTESİ
ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avusturalya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Danimarka, Estonya, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Kıbrıs Rum Kesimi, KKTC, Kolombiya, Kosova, Litvanya, Malezya, Meksika, Mısır, Moğolistan, Myanmar, Norveç, Orta Afrika Cumhuriyeti, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Şili, Tayland, Tunus, Türkiye, Uruguay, Vietnam ve Yunanistan.