Komisyon üyeleri, seramiğin merkezi Kütahya’ya çıkarma yaptı. Komisyon, bu kapsamda son olarak bor madeninin ülke ekonomisine kazandırılması adına Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile (KUTSO) ‘Genişletilmiş Bölgesel Toplantısı’nı gerçekleştirdi. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, bor ile ilgili bilgi eksikliğinin tamamlanması adına bu çalışmaların yapılması ve bu çalışmalar neticesinde bor cevherinin ileri derecede işlenmesi adına teknolojinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
AVRUPA BİRLİĞİ BİZİMLE REKABET EDEMEZ
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran ise komisyonu yerel yönetimlerin ve üniversitelerin de içerisinde yer alacağı bir yapıda oluşturduklarını ifade etti. Borun sanayiye kazandırılması konusunda aksaklıklar olduğunu dile getirerek, komisyonun yola çözüm odaklı bir anlayışla çıktığının altını çizen Duran, “Türkiye dünyadaki bor rezervinin yüzde 72’sine sahip durumda. AB, Türkiye ile bu alanda rekabet etme imkanının olmadığını biliyor. Bizler heyecanımız ve motivasyonumuz yüksek bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve inşallah somut projeler de elde edeceğiz.” dedi.
Seramik sektöründe bor madeninin farkındalığını ortaya koymak istediklerini de belirten Duran, “Kütahya, Bursa, Balıkesir ve Eskişehir’de bor yetkinlik merkezlerinin olması gerekiyor, komisyonumuz bu konuyu takip edecek. Ticaret ve sanayi odaları olarak destek olacağız. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Bey’e de çalışmalarımıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.