Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası, İŞKUR ile hayata geçirmeyi planladığı "Alo Kalay" hattı projesiyle, hem kalaycılık mesleğini yaşatmayı hem istihdam sağlamayı hem de sadece maliyeti karşılığında bakır eşyasını kalaylatmak isteyen vatandaşın ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.
Kalaycılığın önemli merkezlerinden Gaziantep'te kalaycı sayısının her geçen gün azaldığını gören oda yöneticileri, bunun önüne geçebilmek için sosyal proje geliştirdi.
Projeyi hayata geçirebilmek için Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçen yöneticiler, bir yandan projenin altyapı çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da işlerin yürütüleceği tarihi bir Antep evi aramaya başladı.
Sadece kargo ve maliyet ücreti alınacak
Türkiye genelinde kalaycı sayısının her geçen gün azaldığına işaret eden Açık, şöyle konuştu:
"Bu işin merkezi olan Gaziantep'te bile bu sayı iki elin parmaklarını geçmiyor. Bunu İŞKUR projeleri ile canlandırmak istiyoruz. Hayata geçireceğimiz proje ile Türkiye genelinden bize 'alo' diyecekler. Biz de sadece kargo ve kalayın maliyetine, eşyaları kalaylayarak geri göndereceğiz. İŞKUR ile işbirliğinde hayata geçireceğimiz proje ile hem yok olmaya yüz tutan kalaycılığı yaşatmayı, hem istihdam sağlamayı, hem de vatandaşların ihtiyacını gidermeyi amaçlıyoruz."