Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak 18 maddelik anayasa değişikliğinin torba kanun gibi olduğunu, son maddedeki düzenlemelerin onlarca maddede yapısal değişikliğe yol açtığını söyledi.
Bursa Barosu'nun, ilçelerdeki avukatlarla kahvaltılı toplantı geleneği Mustafakemapaşa İlçesi'nde devam etti. Hande Otel'de gerçekleştirilen kahvaltıda konuşan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Mustafakemalpaşa'daki meslektaşlarının sorunlarıyla her zaman ilgilendiklerini, fakat genel olarak adliye ve yargının sorunlarının Türkiye'nin her yerinde aynı olduğunu söyledi.
Altun, Mutsfakemalpaşalı meslektaşlarına, Bursa Barosu olarak ilki 4 Mart'ta yapılacak anayasa panelleriyle ilgili bilgi verdi. Halkoylamasına sunulacak Anayasa değişikliğinin, torba kanun gibi getirildiğini, 18. maddeyle onlarca anayasa maddesine esaslı ve yapısal değişiklikler getirildiğini ifade etti.
18. maddeye göre Devlet Denetleme Kurulu'nun, daha önce sadece mali denetime tabi tutulan kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarını idari denetime açarak başkan ve yöneticilerini görevden alıp, yerlerine kayyum atayabileceğini ifade eden Altun, bu kapsamda baro yönetimlerine de el konulabileceğini belirtti.
Mustafakemalpaşa'daki kahvaltıya, Bursa Barosu Mustafakemalpaşa Temsilcisi Rıza Göksu ile ilçedeki avukatlar ile Bursa Barosu yönetim kurulu üyeleri Onur Yavuz, Hüsniye Altın Yeşil, Sefer Bülent Yaylalı, avukatlar İzzet Boğa ve Türker Sarnık katıldı.