USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eğitim alanındaki ilkleriyle konuşuluyor

Anadolu üniversitesi sağlık bilimleri fakültesi eğitim alanındaki ilkleriyle konuşuluyor

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eğitim alanındaki ilkleriyle konuşuluyor
01-08-2024 11:37
Google News

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eğitim alanındaki ilkleriyle konuşuluyor


Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim vermek ve araştırma yapmak amacıyla Dil ve Konuşma Terapisi (DKT) Bölümü ile Sosyal Hizmet (SH) Bölümleriyle kuruldu. Daha sonra 2013 yılında Ergoterapi ile Odyoloji; 2021 yılında da Beslenme ve Diyetetik (BDY) Bölümleri açıldı. Fakülte, sağlık bilimlerindeki üstün başarısı ve çağın gerekliliklerine uygun eğitim müfredatıyla öğrencilerine donanımlı bir eğitim sunuyor. Bölümlerde isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okutuluyor. Fakülte bünyesinde yer alan programların tamamı uygulamalı eğitim veriyor. Fakültenin yönetiminde ise Dekan Prof. Dr. Aliye Mavili, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan ve Prof. Dr. Semra Saruç yer alıyor. Dil ve Konuşma Terapisi alanında ilklerin Fakültesi


Fakültenin ayrıcalıklı konumu olarak DKT’nin başarıları öne çıkıyor. Fakültenin ilklere imza atmış DKT Bölümü, sayısal puan gerektiren 4 yıllık bir bölüm olarak eğitim veriyor. Türkiye’de DKT alanında ilk kurulan yüksel lisans ve doktora programı da Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine ait. Öte yandan DKT Bölümü, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından 2019 yılında akredite edilen ulusal DKT programları içerisindeki ilk bölüm konumunda.


Eşit Ağırlık (EA) puan türünde öğrenci kabul eden Sosyal Hizmet Bölümü, ülke ihtiyaçlarına öncelik vererek ulusal ve evrensel değerleri benimseyen bir yaklaşımla bilime katkı veren, sürdürebilir insani ve toplumsal gelişme için sosyal adaletin ve insan refahının gelişimine katkıda bulunan; ulusal alanda öncü ve dünyada saygın, mezunlarının gurur duyduğu bir program olarak eğitim veriyor. Son yıllarda sosyal sorunların artması ve çeşitlilik göstermesi, Covid-19 pandemisi ile birlikte halk sağlığı sorununun daha görünür olması da sosyal hizmet alanında yapılan çalışmaları ve bu meyanda sosyal hizmet programlarının önemini vurguluyor.


Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fakültenin açılan en yeni bölümü olup sayısal puan ile öğrenci alıyor ve 4 yıllık eğitim veriyor. Toplumun yeterli ve dengeli beslenme yoluyla sağlığı koruyan ve yaşam kalitesini artıran, hastalıklara özgü tıbbi beslenme tedavisi uygulayan, ulusal ve uluslararası alanda beslenme konusundaki ihtiyaçlara cevap veren, yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki bilgilerini uygulayan ve geliştiren, araştırmacı ve yenilikçi, mesleki etik bilincine sahip diyetisyenler yetiştiriyor.


Fakültenin vizyonu, sosyal refahın yükseltilmesine hizmet eden, sağlık ve sosyal hizmet politikalarına yön veren yaşam boyu öğrenme odaklı ulusal alanda lider ve dünyada saygın bir Fakülte olmak olarak belirleniyor. Sağlık Bilimleri Fakültesinin misyonu ise kent, bölge, ülke ve dünya insanının refah düzeyini yükseltmek amacıyla sağlık ve sosyal hizmet alanında eğitim, araştırma ve projelerle evrensel bilgi ve kültür birikimine katkı sağlamak, sağlık ve sosyal hizmet alanındaki toplumsal ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yenilikçi politikalar ve çözümler üretmek olarak belirleniyor. Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünden lisans diploması almaya hak kazanan adaylar “Dil ve Konuşma Terapisti” unvanı alıyor. Sosyal Hizmet Programından lisans diploması alan öğrenciler ise kamuya ait kurum ve kuruluşlarda “sosyal çalışmacı” kadrosunda istihdam ediliyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü başarıyla tamamlayarak lisans diploması almaya hak kazanan adaylar ise “diyetisyen” unvanını alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ