Apple'ın ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen WWDC 2015 etkinliği kapsamında görücüye çıkardırğı Spotify benzeri müzik akış servisi Apple Music, ABD'li ve Avrupalı yetkililerin de dikkatini çekti.
The New York Times'ta yer alan habere göre, New York ve Connecticut eyaletlerinin başsavcıları ve Avrupa Komisyonu yetkilileri ABD merkezli şirketin bu şüreçte haksız rekabete sebep olup olmadığını araştırıyor.
Apple'ın yeni servisinde yer alan müzik şirketlerinin rakip uygulama Spotify'da yer almaması için Apple tarafından baskı gördüğü iddiasını mercek altına alana yetkililerin konu hakkında soruşturma başlattığı belirtiliyor. Apple'ın haksız rekabere sebep olduğunun kanıtlanması durumunda büyük bir tazminat yüküyle karşı karşıya kalabileceği iddia ediliyor.
Bu iddianın basında yer almasının ardından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapanUniversal Music Group, iddiaları yalanladı.
Android, iOS ve Windows işletim sistemi ile çalışan cihazlarda kullanılabilecek olan Apple Music, sektörde adeta tekel konumda bulunan Spotify'a ciddi bir alternatif oluşturmayı hedefliyor.
30 Haziran'da kullanıma girecek olan Apple Music'in Spotify'ın aksine ücretsiz üyeliği bulunmuyor.
AVRUPA KOMİSYONU GOOGLE'I DA MERCEK ALTINA ALMIŞTI
Benzer bir nedenle başlatılan soruşturma internet devi Google'ın da başını ağrıtmış, AB yetkilileri, beş yıllık incelemenin ardından internetteki hizmetlerinde egemen konumunu kötüye kullandığı ve haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Google'a karşı yasal işlem başlatmıştı.
APPLE DAHA ÖNCE E-KİTAP İÇİN TAZMİNAT ÖDEMİŞTİ
Daha önce elektronik kitap sektöründe yaptığı anlaşmaların usulsüz olduğu iddiasıyla mercek altına alınan Apple, e-kitap davasında 450 milyon dolar karşılığında uzlaşmayı kabul ettimişti.