USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Arabuluculukta üstümüze yok!

Türkiye’deki odalar ve borsalar arasında ilk defa Tahkim ve Arabuluculuk Merkezini hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Arabuluculuk İzleme Heyeti’ni ağırladı. Avrupa Adaletin Etkinliği Komisyonu (CEPEJ) Uzmanı Rimantas Simaitis, BTSO’nun arabuluculuğun yaygınlaşması noktasında örnek adımlar attığını söyledi.

Arabuluculukta üstümüze yok!
09-04-2016 14:59
Google News

BTSO, ‘Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında Bursa’ya gelen Arabuluculuk İzleme Heyetini Altıparmak Temsilcilik Binası’nda konuk etti. Programa, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Başkanı Irmak Aslan, Avrupa Konseyi - Avrupa Adaletin Etkinliği Komisyonu (CEPEJ) Uzmanı Rimantas Simaitis, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zümra Yılmaz, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Michael Ingledow, proje yöneticileri hakim ve hukukçular katıldı.

“ARABULUCULUĞA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Programda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, tahkim ve arabuluculuk konusuna büyük önem verdiklerini söyledi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Tahkim Hakemleri Kurumu ile yapılan işbirliğiyle Tahkim Hakemi ve Tahkim Avukatı yetiştirilmesine öncülük ettiklerini de kaydeden İsmail Kuş, Oda bünyesinde kurulan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi ile üyelerin ticari ilişkilerinde zaman ve itibar kayıplarını önlemeyi hedeflediklerini ifade etti. İsmail Kuş, “İş dünyasının hukuki anlaşmazlıklarında arabuluculuğa yönelmesini istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

ARABULUCULUK SİSTEMİNE GÜVENİYORUZ

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Türkiye’de arabuluculuğun yeni bir uygulama olduğunu hatırlatarak, “Bursa olarak bu konuyu topluma tanıtmaya çalışıyoruz. Belli bir oranda başarılı olduk. Ama almamız gereken yolumuz var. Bu sisteme yargı camiası olarak güveniyoruz. BTSO’yu iş dünyasında arabuluculuğu teşvik etmek için gösterdiği çabalardan dolayı kutluyorum” dedi.

ANLAŞMALARIMIZDA ARABULUCULUK ŞARTI İSTİYORUZ

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, tahkim ve arabuluculuğun yaygınlaştırılması noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Uludağ Üniversitesi, bu alandaki adımlarıyla Türkiye’de farklı ve öncü bir konuma yükseliyor. Üniversite olarak yaptığımız anlaşmalarda arabuluculuk şartına önem veriyoruz. Bu belki Türkiye’de bir ilk olabilir. Bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE ARABULUCULUKTA BÜYÜK BAŞARILAR KAT ETTİ”

CEPEJ Uzmanı Rimantas Simaitis, Türkiye’nin arabuluculuk alanında attığı adımların takdire şayan olduğunu söyledi. Arabuluculuğun kısa sürede ciddi mesafeler kat ettiğini dile getiren Simaitis, “Türkiye bu konudaki adımlarına devam etmeli. Özellikle Bursa’da güzel gelişmelerin olduğunu görmek çok güzel. Türkiye bu konuda önemli başarılara imza atacaktır. BTSO’yu da bu konuda aldığı sorumluluktan dolayı kutluyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ