USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

ASO Başkanı Ardıç: “2022 yılını pozitif bir büyüme ile kapatmak önemli”

2022 YILININ TAMAMI VE YILIN SON ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BÜYÜME VERİLERİNİ DEĞERLENDİREN ANKARA SANAYİ ODASI (ASO) BAŞKANI SEYİT ARDIÇ, BELİRSİZLİK VE RİSK ALGISININ YÜKSEK OLDUĞU BİR DÖNEMDE POZİTİF BİR BÜYÜME PERFORMANSININ ORTAYA KOYULMASININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU VURGULADI. ARDIÇ, SANAYİ SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMEYE KATKISININ DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN FİRMALARIN KÂR ETMESİ, BUNUN İÇİNDE DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNİ BİLDİRDİ.

ASO Başkanı Ardıç: “2022 yılını pozitif bir büyüme ile kapatmak önemli”
28-02-2023 11:48
Google News

2022 yılının tamamı ve yılın son çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendiren Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, belirsizlik ve risk algısının yüksek olduğu bir dönemde pozitif bir büyüme performansının ortaya koyulmasının önemli olduğunu vurguladı. Ardıç, sanayi sektörünün büyümeye katkısının devam edebilmesi için firmaların kâr etmesi, bunun için de desteklenmesi gerektiğini bildirdi.


ASO Başkanı Seyit Ardıç, 2022 yılının tamamı ve yılın son çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendirdiği bir açıklama yaptı. Ardıç, açıklamasında şunları kaydetti:


“Geride bıraktığımız yılda, tedarik zincirindeki bozulmalar, lojistik maliyetlerindeki artışlar, ham madde tedariki ve üretime kanalize edilmesindeki problemlere rağmen, sanayi üretimi güçlü bir performans ortaya koymuştur.


Ayrıca, büyümenin topluma yansıması da oldukça önemlidir. Burada büyümenin kalitesi ön plana çıkmaktadır. İşgücü ödemelerinin cari fiyatlarla Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı geçen yıl yüzde 30,1 iken bu oran 2022 yılında yüzde 26,5 seviyesine gerilemesi, gelir adaleti açısından dikkat edilmesi gereken oldukça önemli bir husus olarak görülmelidir.


Önümüzdeki dönemde de iç tüketime bağlı bir büyüme performansı ön plana çıkacaktır. Her ne kadar deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için yapılacak harcamalar ve buna bağlı üretimle bazı sektörlerde büyüme beklense de depremin etkisiyle üretimde ortaya çıkacak kayıpların büyümede ivme kaybı olasılığını artıracağını söyleyebiliriz.


Diğer taraftan, 2023 yılında üçüncü ve dördüncü çeyrekte ekonomide bir durgunluk yaşanması riskini de göz ardı etmemek gerekir.


Ülke ekonomisinin, mevcut olumsuz konjonktürü geride bırakarak sürdürülebilir büyüme patikasına girebilmesi için; üreten katma değer oluşturan bir yapıya dönüşmesi gerekir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ