USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Avdagiç: “BTM ile parlak fikirler kutup yıldızına dönüşüyor”

BTM GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM ELBAŞI DA YAPTIĞI KONUŞMADA, "GİRİŞİMLERİMİZİN ELDE ETTİĞİ BU SONUÇLAR KADAR; BTM’NİN ORTAYA KOYDUĞU BAŞARININ YALNIZCA ÜLKEMİZDE DEĞİL, DÜNYA GENELİNDE DE TAKDİR EDİLMESİ BİZİ GURURLANDIRDI” DEDİ.

Avdagiç: “BTM ile parlak fikirler kutup yıldızına dönüşüyor”
21-06-2023 09:05
Google News

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “BTM ile girişimcilik ruhumuzu tekrar canlandırmak, parlak fikirlerin sönen yıldızlara dönüşmeden kutup yıldızı gibi daima parlaması için katalizör olmayı hayal etmiştik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına eriştiğimiz 2023 yılında bu hayalleri gerçek kılmanın gururunu taşıyoruz" dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan ve kurulduğu günden bu yana geçen 6 yıllık süre içinde hem girişimcinin hem de yatırımcının merkezi olmaya devam eden Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) 2023 yılının ilk Sahne XL etkinliğini Fulya’daki yerleşkesinde gerçekleştirdi. UBI Global tarafından dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezleri arasında kabul edilen BTM’nin Sahne XL etkinliğinde 18 girişimci sahne alarak girişimlerini yatırımcılara tanıttı. Etkinliğin açış konuşmasını İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç yaptı. Avdagiç, “2018’de göreve geldiğimizde ülkemizden çıkan startupların niceliğinin ve niteliğinin artmasında öncü rol üstlenmeyi hayal etmiştik. BTM ile girişimcilik ruhumuzu tekrar canlandırmak, parlak fikirlerin sönen yıldızlara dönüşmeden kutup yıldızı gibi daima parlaması için katalizör olmayı hayal etmiştik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına eriştiğimiz 2023 yılında bu hayalleri gerçek kılmanın gururunu taşıyoruz” dedi. "Kendi ekosistemini oluşturdu"


Hayallerin gerçek olduğunu rakamların da doğrulandığına dikkat çeken Avdagiç, “BTM çatısı altında bugüne kadar 8 bine yakın girişimciye destek vermişiz. Bu girişimler, toplamda 3.5 milyar liradan fazla yatırım değerlendirmesi almış. Hepsinden önemlisi şudur: Artık BTM, girişimcilik alanında kendi ekosistemini oluşturmuştur. Öyle ki BTM sunduğu fiziksel ve teknolojik altyapının yanı sıra; mentorları, eğitimcileri, yatırımcıları ve tüm girişimcileri bir araya getirerek büyük bir network meydana getirdi” ifadelerini kullandı. Girişimcilik ekosisteminde otorite olarak kabul edilen UBI Global’in bu yıl 2 bine yakın kuluçka ve hızlandırma merkezi arasında BTM’yi en iyi 5 kuluçka merkezinden biri ilan ettiğini belirten Avdagiç, “BTM’nin bugüne kadar aldığı ödül sayısı da 10’a yükseldi. Bu başarıda emeği geçen başta mütevelli heyetimiz, yönetim kurulumuz ve Genel Müdürümüz İbrahim Elbaşı olmak üzere tüm BTM çalışanlarımızı kutluyorum” dedi. 10 girişim daha yatırım aldı


BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da yaptığı konuşmada, "Ocak ayından bugüne kadarki süre içinde 10 girişimimiz yatırım alarak bizi gururlandırdı. Böylelikle girişimlerimizin bugüne kadar toplam yatırım değerlemesi 3,5 milyar Türk lirasını aşarken, toplam satış rakamı ise 330 milyon Türk lirasını geçti. Girişimlerimizin elde ettiği bu sonuçlar kadar; BTM’nin ortaya koyduğu başarının yalnızca ülkemizde değil, dünya genelinde de takdir edilmesi bizi gururlandırdı” dedi. Teknoloji yazarı ve programcısı Ahmet Can Şit’in sunuculuğunu yaptığı Sahne XL etkinliği kapsamında Yüksek Sermayeli Girişimlerin Startuplarla İlişkisi başlıklı bir söyleşi de gerçekleştirildi. İbrahim Elbaşı’nın moderatörlüğünü üstlendiği söyleşiye BMC CEO’su ve TOGG Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş ile Kuartis Teknoloji’nin Kurucu Ortağı ve CTO’su Serdar Gedik katıldı. Canlı yayınlandı


Ön Kuluçka ve Kuluçka programlarında 6 aylık süreci başarıyla tamamlayan 18 girişimci Sahne XL kapsamında sunum yaptı. Katılımcıların girişimcilerin stantlarını ziyaret ederek projeler hakkında bilgi alabildiği etkinlik, video paylaşım platformu üzerinden de canlı olarak yayınlandı. Etkinlik çerçevesinde sunum yapan 18 girişim ise şöyle:


Asisteer: Akademik kariyer yolculuğuna çıkmaya hazırlanan gençleri lisans, lisansüstü ve sonrası için araştırma projelerinde akademisyenlerle buluşturan ve aynı zamanda alanlarında uzman mentorlarla kullanıcılarına birebir online görüşme imkânı sağlayan bir platform.


Beetinq: Toplantı ve etkinliklerde kullanılan yapay zekâ destekli bir mobil uygulama.


Bosforas: Lojistik ve teknoloji destekli çözümleri ile B2B ticareti kolaylaştırmak ve geliştirmek amacıyla Türkiye ve çeşitli ülkelerde hizmet veren bir B2B e-ticaret platformu.


Counterfake: Gelişmiş yapay zekâ algoritması ile 7/24 dijital satış kanalları üzerindeki sahte ürünleri tespit ederek kaldırılmasını sağlayan ve markaların sahte ürünler nedeni ile uğradığı gelir ve itibar kayıplarının önüne geçen bir uygulama.


Deatris: Küçük işletmeler için sadakat programı oluşturma platformu.


Gglease: Makine ve ekip yatırımlarında, leasing şirketlerinden birden fazla teklif almayı hızlı ve kolay hale getiren bir pazaryeri.


KidLab: Çocukların teknolojiyi verimli kullanması amacıyla geliştirilmiş, içerisinde zekâ geliştirici aktiviteler bulunan eğitici bir mobil uygulama.


Kuasar Video: Yapay zekâ teknolojileri ile video çözümleri sunan ve ürünleri sayesinde daha fazla kitleye ulaşılmasını sağlayan bir girişim.


LiqPro: Finansal verilerin nesnel yöntemlerle analiz edildiği ve çeşitli yatırım stratejilerin gerçekleştirildiği bir kripto para platformu.


PNLBASE: Yatırım araçlarında bulunan varlıklarınızı portföyünüze ekleyerek anlık kar/zarar durumunuzu takip edebileceğiniz ve analizlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir portföy takip platformu.


RaveUp: Gençlere yenilikçi etkinliklere özel indirimlerle katılabileceği bir platform oluşturan, onları bu etkinliklere birlikte katılabileceği kişilerle gruplar halinde eşleştiren bir uygulama.


Render Course: Oyunlaştırılmış 3D modelleme ve tasarım akademisi.


TalentoSound: 6 haftalık bir süreçte günde bir saat olmak üzere kişiye özel olarak hazırlanmış müziklerden ve haftada bir alanında uzman kişiler ile terapilerden oluşan nöropsikolojik müzik terapi sistemi.


Agrovech: Tarım sektöründe kullanılan yapay zekâ destekli bir yazılım ve uygulama geliştiriyor. Bu yazılım ve uygulama, drone ve uydu tabanlı görüntü işleme teknolojilerini kullanarak tohum ve bölge bazlı olarak tarımsal verimliliği artırmak, çiftçilere bitki takibi, anormal durum teşhisi ve hasat tahmini gibi konularda destek sağlıyor.


Wrifix: Orijinal metinler oluşturup, bunları güvenli bir şekilde saklamanızı sağlayan, senaryo ve film yapım takip uygulaması.


Zırva: İletişimi daha keyifli hale getiren eğlence odaklı bir sosyal paylaşım platformu.


WittyCar: Basit arayüzü ile kullanıcılara araç satış sonrası bütün hizmetleri tek bir yerde sunan uygulama.


Printive: 3D baskı hizmetleri ve tasarımları için tek platform üzerinden yakınınızdaki sağlayıcılardan uygun fiyat teklifleri almanıza, tasarım kütüphanesinden faydalanmanıza ve anında baskı almanıza olanak sağlayan bir platform.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ