Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaçam ilçesinde 24 ayda yapımı tamamlanan ve halkın kullanımına sunulan hizmetlerin toplu açılış töreni öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindekiler Karahüseyinli Mahallesi’ne giderek, buradaki BSK ve beton yol çalışmalarını yerinde incelediler. Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Alaçam ilçesine içme suyu hattı, kanalizasyon ve yağmursuyu, Beşyol Parkı, Hükümet Konağı peyzaj düzenlemesi, yol çalışmaları, meydan düzenlemesi, Umutlu-Karlı Karahüseyinli Çocuk Oyun Parkı yaptık. Düğün salonu ve çevre düzenlemesi, Geyikkoşan sahili ile Yenice Parkı çalışmaları devam ediyor. Bunlar için toplam 25 milyon 674 bin 225 TL’yi 2 yıl içerisinde Alaçam için harcadık. Bunun yarısı kadar da Yakakent’te harcadığımızı kabul ederseniz büyük rakamları insanlarımızın hizmetinde kullanıyoruz” dedi.
Karahüseyinli Mahallesi’nde yapılan yolu beğendiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Buraya geldiğimizde sanki İsviçre’deyiz. O kadar güzel bir beldede yaşıyorsunuz ki çok şanslısınız. Samsun genel itibariyle çok güzel. Özellikle alt yapıların sağlıklı bir şekilde yapılması, biraz daha modern ve çağdaş köylerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Artık köy demekte yanlış, mahalle oldunuz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmaları yerinde gördüğümüzde hem seviniyoruz hem de mutlu oluyoruz. Beton yol belki sıcak asfalt kadar rahat değil ama beton yol 20-25 yıl dayanıyor. Aslında bu uygulama Samsun’da bir örnek uygulama oluyor. İnşallah bu yapılan çalışmalar tüm Türkiye’de örnek uygulama olarak alınır” diye konuştu.
“OKULDAKİ SALONLAR 16.00’DA KAPANMAYACAK”
MEB ile devrim niteliğinde protokol anlaşması yaptıklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bu hafta içerisinde Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ile benim imzaladığım bir protokol yaptık. Bu protokolde Milli Eğitim Bakanlığı’nın alt yapısı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın alt yapısı, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı her türlü branş öğretmenlerimiz ile Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı antrenörlerimizi, gençlerimiz ve çocuklarımız için ortak kullanacağız. Biz bu protokolle okullardaki tüm spor salonları ortak kullanım çerçevesinde gençlerimizin ve çocuklarımızın spor hizmetinde olacak. Yani spor salonları 16.00, 17.00’de kapanmayacak. Biz bunu yaptık. Sporcu taramalarına başladık. Yalnız biz bu protokol için 1 senedir çalışıyoruz. Bazı bunu üstlenmeye çalışanlar oluyormuş ama o öyle değil. Bu Türkiye’nin eğitim alt yapısındaki bir devrimdir. Bu Türkiye’nin eğitim alt yapısında bir yeniliktir. Gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik olarak yapılan bir çalışmanın en büyük örneğidir. Fiziki alt yapımızla sporcularımızı buluşturduğumuz, bir araya getirdiğimiz bir yapıdır bu” şeklinde konuştu.
“BU TÜRKİYE’NİN SPOR ALT YAPISINDA BİR DEVRİMDİR”
MEB ile yapılan protokolün basında fazla yer bulamadığını ifade eden Bakan Kılıç şöyle konuştu:
“Buradan bir sitem yapacağım. Bu protokolü imzaladıktan sonra spor camiamızda ve spor basınımızda ne kadar yer aldı? Çok az yer aldı. Bu büyük bir hizmettir. Bu, Türkiye’nin spor alt yapısında bir devrimdir. Bu Cumhurbaşkanımızın daha önceki çalışmalarında bize vermiş olduğu talimatların hayata geçmiş halidir. Çok şükür bu bize nasip oldu. Bunu yeterince biz demek ki anlatamadık ya da görmek istemeyenler var. Ama televizyonlara çıkıp hükümetimizi eleştirmek istediklerinde ilk söyledikleri şey, ‘bina yapmakla olmuyor’. Doğru, bina yapmamakla da olmuyor. Spor tesisini yapmazsanız, fiziki imkanı yapmazsanız onun içerisine sporcuyu koyamazsınız. Fiziki alt yapıyı yapıyoruz, şimdi de bütün öğrencilerimiz o binada öğretmenleri ile sportif anlamda kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz.”
Konuşmaların ardından Karahüseyinli Mahallesi Camii’nde cuma namazını kılan protokol üyeleri, daha sonra Alaçam ilçesi meydanındaki toplu açılış törenine geçtiler.
(İHA)