Toplam 8 milyon TL bütçeli “Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması” programının amacı, bölgede ön planda yer alan ve büyük gelişme potansiyeline sahip olan Havacılık, Savunma Sanayi, Raylı Sistemler, Teknik Tekstil, Kompozit sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin üretim altyapılarının ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla verimliliğin ve katma değerin artırılması, ithalat bağımlılığının azaltılması olarak belirlendi. 3 milyon TL bütçeli “Endüstriyel Simbiyoz” programının amacı, bağımsız işletmeleri daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kaynak (atık, enerji vb.) kullanımı çerçevesinde bir araya getirmek, endüstriyel kaynaklı çevresel problemlerin önüne geçerek ekonomik getiri de sağlamak olarak belirlendi. Son olarak da toplam 5 milyon TL bütçeye sahip “Kırsalda Ekonomik Kalkınma” programının amacı ise, Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlanması olarak açıklandı.
2018 Yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla BEBKA tarafından Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje yazma eğitimleri gerçekleştirilecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak. Bu toplantılarda, başvuru koşulları, mali destek programları hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru süreci anlatılacak. Bilgilendirme toplantıları, eğitimler ve teknik yardım masalarının takvimi BEBKA’nın internet sitesinden ayrıca duyurulacak ve ön kayıt alınacak.
BEBKA’nın açıklamasında, 2018 yılı hibe desteklerinden faydalanabilmek için proje başvurularının 22 Mart 2018 tarihine kadar yapılabileceği, mali destek programlarına başvurmak için Ajansın www.bebka.org.tr adresinde yer alan başvuru rehberlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve rehberlerde belirtilen proje başvuru şekline uygun hareket edilmesi gerektiği belirtildi.