USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Böyle vahşet görülmedi

Osmaniye’de bir köpeğin yüzüne kimyasal madde dökülerek kulakları kesildi. Hayvanseverlerin müdahalesi ile Gaziantep’e getirilen köpek, doku tedavisi ile yeniden sağlığına kavuşturulacak.

Böyle vahşet görülmedi
19-12-2018 18:57
Google News

Türkiye’de son günlerde yürekleri burkan ve büyük tepki toplayan hayvana şiddet vakaları dur durak bilmiyor. Son olarak Osmaniye’de kim tarafından yapıldığı belirlenemeyen olayda, bir sokak köpeğinin yüzüne yakıcı bir kimyasal madde döküldü. İşkence edildiği tahmin edilen hayvanın kulakları kesildi. Vatandaşların ihbarı üzerine Cahide Hayvanları Koruma Derneği gönüllüleri, hayvanı alarak tedavi için Gaziantep’e getirdi.

"GELDİĞİNCE DURUMU ÇOK KÖTÜYDÜ KÖPEĞİN, NEFES DAHİ ALAMIYORDU"
Gaziantep’te tedavi edilen zavallı köpeğe ilk müdahaleyi yapan ve günlerdir onunla ilgilenen Veteriner Hekim Esra Taşkın, "Bize bir ihbar geldi. Cahide Derneği’nden Cemal Bey gidip Osmaniye’den köpeği getirdi. Geldiğince durumu çok kötüydü köpeğin. Nefes dahi alamıyordu ve hala da öyle nefes almakta zorlanıyor hayvan. Canice bir şiddet olayı bu. Kendi kendine oluşması mümkün değil bunun. Sert bir cisim yada bir kaza sonucu oluşan bir şey değil bu. Anladığımız kadarıyla bilerek isteyerek yapılmış bir insan şiddeti bu. Zavallı hayvanın yüzüne kimyasal yakıcı bir madde dökülmüş. Yani kezzap, asit yada ve benzeri bir madde olabilir" dedi.

"KÖPEĞİN YÜZÜNDEKİ DOKULARIN HEPSİ NEKROZE OLMUŞ DURUMDA"
Hayvanın durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Taşkın, "Köpeğin yüzündeki dokuların hepsi nekroze olmuş durumda. Yani dokuların hepsi ölmüş alt kısımda sadece kemik kalmış. Kemik sağlam duruyor. O yüzden herhangi bir darbe olayı değil, kimyasal madde dökülmüş. İnsan eliyle yapılmış bu canilik. Zavallı hayvan çok kötü durumda, burnu deforme olmuş, nefes alamıyor, ağızdan beslenemiyor ve bu hayvan bu haldeyken bir de kulaklarını kesmişler. Bize ilk geldiğinde kulakları kanıyordu. Şu anda biz enfeksiyonu kurutmaya çalışıyoruz çünkü köpeğimiz şu an herhangi bir operasyonu kaldırabilecek durumda değil. O yüzden şimdilik ilaçlar, damar içi antibiyotikler ve damar yoluyla besleme yapıyoruz. Genel durumu düzeldikten sonra da Hatay’a veterinerlik fakültesine gidecek ve orada hocalarımız nasıl bir tedavi uygun görürse süreç o şekilde işleyecek ama muhtemelen bir flep uygulaması yapılabilir diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"KÖPEĞİN DURUMUNDAN SOSYAL MEDYADAN HABERDAR OLDUK, HEMEN BURAYA GETİRDİK"
Cahide Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş Tosun ise "Köpeğin durumundan sosyal medyadan bize ulaşan vatandaşlarımız sayesinde haberdar olduk. Vahşet Osmaniye Düziçi’nde yaşanmış. Biz de ihbarı aldıktan sonra oraya gidip hayvanı aldık ve buraya getirdik. Şu anda burada tedavisine başladık ama ben şunu söylemek istiyorum bu hayvan bu duruma gelirken kimse görmedi mi, kimse müdahale etmedi mi. Bu uzun süreli bir olay yeni yaşanmış bir şey değil. Yani enfeksiyon hayvanın kanına kadar işlemiş" şeklinde konuştu.

"HAYVANLARA ŞİDDETE KARŞI YASANIN BİR AN ÖNCE ÇIKMASI LAZIM"
Köpeğin bir süre Gaziantep’te tedavi edileceğini ve hayvanlara şiddete karşı yasanın bir an önce çıkması gerektiğini de aktaran Tosun, "Burada tedavi edip genel durumunu toparladıktan sonra Hatay’a Veterinerlik Fakültesi’ne götüreceğiz. Orada da gerekli tedaviler ve yapılması gerekenler uygulanacak. Zaten hayvanın bu halde bugüne kadar yaşaması da büyük bir olay. Güçlü ve dirençli bir hayvanmış ki böyle bir durumda bile ayakta kalabilmiş. Yazık yani yazık. Nasıl bir toplum olduk, nasıl böyle bir şeyi yapabildiler anlamıyorum. Özellikle hayvanlara karşı çok duyarsız bir toplum olduk. Hayvanlara şiddete karşı yasanın bir an önce çıkması lazım. İlgililerden, meclisten rica ediyoruz" diye konuştu.
Gaziantep’te köpeğin tedavisine devam edilirken, olayın nasıl ve kimler tarafından yapıldığına yönelik araştırmalar sürüyor.
(Barış Türel - Said Vakkas Yağcı/İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ