Nilüfer Belediye Meclisi aylık olağan toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gölyazı’da yaptığı sazlık ve sahil temizliğinin gündeme gelmesi üzerine Başkan Mustafa Bozbey, burada altyapı konusunda yaşanan koordinasyonsuzluğa tepki gösterdi.
Yıllardır altyapı kurumlarının koordinasyonsuzluğu yüzünden boşa para harcandığını kaydeden Bozbey, “Bu sorunla Gölyazı’da da karşılaştık. Önce BUSKİ oraya girdi, kanalizasyonu yaptı, yolları düzeltti. Şimdi tekrar BUSKİ ihale yaptı ve aynı müteahhit aldı işi, tekrar kazacak ve su geçirecek. Bu iş midir? Büyükşehir bu kadar zengin mi? Bizim paramız böyle ziyan oluyor. Altyapıya verilen paraya, emeğe yazık” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Nilüfer Belediyesi’nin Gölyazı’daki çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Mustafa Bozbey, “Ben Gölyazı’ya gittiğimde utanıyorum. Hafta sonları binlerce insanın ziyaret ettiği bölgede insanlar böyle mi karşılanmalı? Her yer kazılmış, yollar perişan. Gölyazılılar en az iki yıl daha bu sıkıntıları çekecek gibi görünüyor. Sazlıkların temizlenmesi konusunda ise kurul yıllardır kimseye dokundurtmadı biz de ellemedik, elletmedik. Şimdi ise fikir değişti temizlettiriyorlar. Biz Gölyazı’nın tanıtımını çok yaptık ama konuklara gereken hizmet verilmiyor. Birçok proje ürettik ama altyapı çalışmaları yüzünden hayata geçiremedik” dedi.
Toplantıda Nilüfer’deki 62 sitenin kentsel dönüşümü için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay çıkması da gündeme geldi. Olaya kentsel yenileme olarak baktıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Kentsel yenilemeyle ilgili net tavrımız var. Bakan ‘Biz yoğunluk artışını doğru bulmuyoruz’ diyor. Şimdi ne yapılıyor? Yoğunluk artıyor. Yoğunluğu artırırsanız altyapının tamamını değiştirmek zorundasınız. Nilüfer’de zaten 8 yılda bir değişen altyapı var ve kentsel yenileme yapılan yerlerde altyapının tamamı değişecek. Yazık değil mi? Bu ülke bu kadar zengin mi? Kanalizasyon, yağmur suyu diğer hizmetlerin tamamı değişmeli. Yoğunluk artışı birçok yük getirecek” dedi.
Başkan Bozbey, Başkan Burada projesine ilişkin bilgi verirken, vatandaşlardan en fazla iş talebi geldiğine de dikkat çekerek, “Gelen ziyaretçilerin taleplerine bakıldığında yüzde 80’i iş ve aş. İşsizlik tüm belediyelerin üzerindeki kambur. Bize şu ana kadar gelen iş talebi 30 bini aştı ve sadece 2016 yılında gelen talep 6 binin üzerinde. Bizim buna çözüm bulmamız mümkün değil. Bu işsizlikle nereye kadar gidilecek bilmiyorum. İş taleplerini asıl devlet çözmeli ama bu sorun giderek artıyor. İş talepleri yüzünden diğer projelere bakamaz hale geldik” diye kaydetti.
Gündemdeki maddelerin ve önergelerin görüşülerek karara bağlandığı Nilüfer Belediye Meclisi’nde 29 Ekim Mahallesi’nde, Ümit Kaftancıoğlu Caddesi ile Uğur Mumcu Bulvarı arasında kalan bölüme Türkan Saylan Caddesi adının verilmesi de kabul edildi.