USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

BSMMMO üyelerine ‘Farklı Olan Kazanır’ semineri

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) tarafından “İş Dünyasında Karar Vermek, Fark Yaratmak ve Değer Katmak İçin Üçüncü Göz: İstatistik” konulu seminer düzenlendi.

BSMMMO üyelerine ‘Farklı Olan Kazanır’ semineri
24-02-2017 15:23
Google News

Uludağ Üniversitesi  İİBF Ekonometri Bölümü İstatistik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok tarafından verilen seminere oda üyeleri, stajyer ve yardımcı eleman katılım gösterdi. 

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. Son olarak İktisadi İdari Bilimler Ekonomi Bölümü İstatistik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok tarafından düzenlenen İş Dünyasında Karar Vermek, Fark Yaratmak ve Değer Katmak İçin Üçüncü Göz: İstatistik konulu seminer ile üyeler bilgilendirildi. Seminer öncesi konuşma yapan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “İşkur ile yaptığımız protokol sonucunda bir portal bulunuyor. O portala girerek iş arayan aday meslektaşlarımıza ulaşma imkanınız var. Bu sayede iş imkanı daha fazla artıyor. Güzel bir proje. Desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Aynı zamanda Kalite Birliği Derneği (KALBİR) Başkanı olan Prof. Dr. Erkan Işığıçok da, istatistik biliminin 'üçüncü göz' diye nitelendirilebilecek kadar önemli bir bilim dalı olduğunu ifade etti. Işığıçok, istatistik biliminin olaylardan önce harekete geçerek, önleyici tedbir almamıza katkı sağlayan, yenilikçi ve sistematik yaklaşımlara sahip olduğunu ve bu noktada yöneticilerin üçüncü gözü olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Erkan Işığıçok, "Hepimizde iki göz var, ama rekabet ortamında iki göz yetmiyor. Bugün üçüncü gözümüzü keşfedeceğiz. İş dünyasında fark oluşturmak, karar vermek ve değer katmak için üçüncü göz mühimdir. O göz bilim gözüdür. Bilimin ilkelerini yerine getirdiğimizde üç tane gözümüz oluyor. Ölçemediğinizi yönetemezsiniz ve yönetemezseniz yok olup gidersiniz. O halde, yönetim performansının artırılmasında istatistikten ve bilimden yararlanmak kaçınılmaz görünmektedir" diye konuştu.

STRATEJİK PLANLAMA İLERİ GÖTÜRÜR

Sunumunda başarılı yapılan istatistiğin doğru karar aşamasında büyük önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Erkan Işığıçok, son dönemlerde parlayan Ar-Ge ve inovasyon kavramları doğrultusunda çalışmalarına yön vermeyen firmaların rekabetten ve gelecekten söz etmelerinin çok zor olduğunu vurguladı.

Stratejik planlamanın önemine değinen Işığıçok, “Artık plan yetmiyor. Stratejik plan yapmamız gerekiyor. Bir başka önemli unsur ise denetim. Denetim ve stratejik plan yapılırsa ülkemiz de firmalar da en az 10 yıl öndedir” dedi.

FARKLILIĞI İNSAN KAYNAKLARI ORTAYA ÇIKARTIR

Bir işi yaparken başarılı olmak için farklılığı ortaya koymak gerektiğini söyleyen Işığıçok, ”Farklı olacağız ve farklı yapacağız. Aslında en temel noktası bu. Bir işi farklı yaparsanız rekabette yeriniz olur. Herkes olduğu gibi davranırsa, herkesin yaptığı işi yaparsak başarılı olmamız zor olur. Bizlere farklılıklar gerekiyor.Örneğin muhasebede ileri Excel bilgisi sizin bir farkınızı gösterir. 20-30 yıldır aynı işi yapıyor olabiliriz. Ama bu kadar yıl işimizi aynı şekilde yapıyorsak başarısızızdır demektir” dedi.

Farklılığı ortaya çıkartmada insan kaynaklarının önemli bir unsur olduğunu savunan Işığığçok, ”Şimdi bir insan düşünün dünyanın en iyi üniversitelerinde okumuş yüksek lisansını yapmış ve işe girmiş. Ama bakıyorsunuz ki bir süre sonra verim alamıyorsunuz. Aslında yetkinliği var. Ama küsmüş neden küstüğünü saptayıp sonlandırmak insan kaynaklarının sorumluluğunda. Tam tersini düşünelim. İşe yeni giren biri var yetkinliği var ama nasıl yapacağını bilmiyor. İşte bunu da ortaya çıkartmak insan kaynaklarının sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ