Bursa Ticaret Borsası (BTB) ve KOSGEB Bursa Şube Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 30 kursiyer ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ aldı. Toplam 32 saat süren eğitimlerde kursiyerler; uzman eğitmenlerden girişimcilik, işbirliği geliştirme, pazar araştırmaları, üretim, yönetim planı, finansal planlama gibi temel konularda ders aldı. 27 Şubat 2017’de başlayıp 3 Mart 2017’de biten eğitimlerde kursiyerler sertifikalarını BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve KOSGEB Bursa Şube Müdürü Erkan Güngör’ün elinden aldı.
BTB’DE EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
Sertifika töreninde konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, eğitim alan girişimcilerin bugün itibarıyla ticari faaliyetlerine başladığını söyledi. Bugüne kadar düzenledikleri 5 eğitimde toplam 136 kursiyerin sertifika kazanmaya hak kazandığına dikkat çeken Matlı, “Nisan, Haziran ve Temmuz aylarında 3 eğitim daha düzenleyerek girişimci adaylarına destek olmaya devam edeceğiz. Mezun olan kursiyerlerimize en önemli tavsiyem, yapacakları işlerde muhasebe ve kayıt konusuna önem vermeleri. Hedefimiz işimizi en iyi şekilde icra etmek olmalıdır. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. İş hayatınızdaki tüm süreçlere destek vermeye hazırız. Uzun bir yola çıktınız. Umarım hepiniz başarılı olursunuz” dedi.
“GİRİŞİMCİLİĞİN ZİRVESİNDE İNOVATİF DÜŞÜNENLER VAR”
KOSGEB Bursa Şube Müdürü Erkan Güngör de hedeflerinin Türkiye’de girişimci kültürünü geliştirmek olduğunu ifade etti. Tüm kursiyerleri özgün iş fikirleriyle KOSGEB Hizmet Binası’na beklediklerini söyleyen Güngör, şöyle konuştu: “Biz girişimciliği piramide benzetiyoruz. Piramidin en altında şartların zorlamasıyla girişimci olanlar, orta kademede fırsatı görenler,zirvede ise yenilikçi ve inovatif düşünenler var. Umarım sizler fikirlerinizle piramidin en üstünde yer alırsınız. Bizim sektör ayrımımız çok fazla yok. Bizler ülkemiz için fırsatları gören girişimciler istiyoruz.”
150 BİN TL’LİK DESTEK FIRSATI
BTB tarafından düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, 2 bin TL İşletme Kuruluş Desteği, 18 bin TL Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ve 30 bin TL de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 50 bin TL’si geri ödemesiz, 100 bin TL`si geri ödemeli toplam 150 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek. Daha önce de 136 kişi çeşitli tarihlerde BTB tarafından düzenlenen 5 ayrı eğitimi başarıyla tamamlayarak iş dünyasına yelken açmıştı.